Zioman Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 witam, od kilku dni mam problem z częstym freezowaniem się kompa - średnio co godzinę, a jak włącze film to zwis mam na 100% w ciągu 2-3 min. dzieje się tak od kilku dni, reinstal systemu nie pomógł. nawet podczas instalacji win2003 komp zawiesił mi sie 2 razy Poem zainstalowałem 2000 i jest troche lepiej bo nie zawiesza się tak często, dopóki nie włącze jakiegoś filmu. (grać moge normalnie, nie zawiesza się) Stery mam najnowsze. Aha pod Linuxem wszystko chodzi normalnie (zgłupiałem) Co mogło paść? Mój komp to: Celeron 2ghz, płyta p4XFB, radeon 9550, 512 ram karta tv aver media. (nic nie kręcone) HELP!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Zdefragmentuj dysk, to może pomóc. Ja na swoim 40Gb musiałem to często robić bo jak przynosiłem nową muze to po paru minutach stawał mi kursor w miejscu i pomagała tylko defragmentacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Czy podczas tego zwisiu pojawia sie jakies komunikat na niebieskim tle albo cos w tym stylu czy jest tylko sam zwis? Na pocztaek proponuje przestudiowanie FAQ oraz podstawowe czynnosci: Proponuje zatem: -sprawdzic napiecia na zasilaczu miernikiem -przeskanowac pamieci memtestem -przeinstalowac lub zmienic sterowniki do karty graficznej, plyty glownej -uruchomic komputer z podstawowymi podzespolami bez zbednych kart rozszerzen i kosci pamieci -odkrecic sprzet jesli byl podkrecany, zmienszyc timingi dla pamieci -przeskanowac kompa programami antywirusowy -sprawdzic temperatury procesora, grafy chipsetu itp. -przywrocic domyslne ustawienia biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 a jaki masz zasilacz?? jakai firma jaki model?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioman Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 długo się nie odzywałem, ale na drugi dzień oddałem kompa do naprawy, stwierdziłem problem ze sprzetem. Do wymiany poszedł zasilacz i płyta główna. Zasilacz podawał za wysokie napięcie i popalił kondensatory na płycie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Trzeba tak było od razu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...