Skocz do zawartości
Psysiu

Dzwieki Z Roznych Portow Lub Kart

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: Witam

Zastanawia mnie fakt czy jezeli karta ma 2 wyjsciua (jack) na przednie i tylne glosniki to czy mozna zrobic tak zeby przez np. przednie glosniki leciala dzwieki z calego sytemu i programow wszytkich procz jednego a z tylnich dzwieki wlasnie z tego jednego programu.

W praktyce to chciale poprostu miec podlaczone sluhawki jako tylnie glosniki i przez nie slyszec rozmowy na skype a z przednich glsonikow wszytko inne.

Slyszalem tez ze mona tak zroic zapomoca 2 kart muzycznych, jedna do systemu i wsyzkiego a druga do np. skype

Prosilbym o jakies informacje jezeli ktos posiada

Z gory dziekuje za pomoc

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:  Witam

Zastanawia mnie fakt czy jezeli karta ma 2 wyjsciua (jack) na przednie i tylne glosniki to czy mozna zrobic tak zeby przez np. przednie glosniki leciala dzwieki z calego sytemu i programow wszytkich procz jednego a z tylnich dzwieki wlasnie z tego jednego programu.

W praktyce to chciale poprostu miec podlaczone sluhawki jako tylnie glosniki i przez nie slyszec rozmowy na skype a z przednich glsonikow wszytko inne.

Slyszalem tez ze mona tak zroic zapomoca 2 kart muzycznych, jedna do systemu i wsyzkiego a druga do np. skype

Prosilbym o jakies informacje jezeli ktos posiada

Z gory dziekuje za pomoc

:mur:

1286368[/snapback]

1. Nie nie ma mozliwośc takiej możliwości żeby wydzielić se kanały napewno na domowych kartach muzycznych może dla muzyków za pare k tak ale na pewno nie na żadnym SB Live/A/A2/A4 i tego segmentu dzwiękówek

2. Chmmmmmmm wątpie po 1 powodzenia jeżeli uda ci się uruchomić 2 karty muzyczne pod XP gdyż z tego co wiem jedna jest ustawiona jako domyślna i nie ma szans aby mogły one działać równolegle no chyba że może (patrz pnkt 1)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Chmmmmmmm wątpie po 1 powodzenia jeżeli uda ci się uruchomić 2 karty muzyczne pod XP gdyż z tego co wiem jedna jest ustawiona jako domyślna i nie ma szans aby mogły one działać równolegle no chyba że może (patrz pnkt 1)

1286989[/snapback]

Mysle, ze mozna byloby to zrobic.

Musial by miec 2 dzwiekowki (nie wliczam zintegrowanej, bo jak w biosie jest Auto, to nie bedzie ona dzialac).

W systemie bylaby ustawiona dzwiekowka 1,

a przykladowo w takim Skypie wybralby 2 (o ile program ma mozliwosc wyboru urzadzenia audio).

Tak mi sie wydaje.... ale po co to robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie nie ma mozliwośc takiej możliwości żeby wydzielić se kanały napewno na domowych kartach muzycznych może dla muzyków za pare k tak ale na pewno nie na żadnym SB Live/A/A2/A4 i tego segmentu dzwiękówek

1286989[/snapback]

ad pkt 2

przeciez mozna uruchomic 2 karty dzwiekowe pod xp bez zadnych problemow.

wszystko zalezy od tego czy program ma mozliwosc wyboru . jedna jest ustawiona jako fomyslna. ale programy i tak zazwyczaj pozwalaja wybrac bez wzgledu na domyslna.

pozwala to sluchac winampa i gadac przez skype na sluchawkach.( sam tak robie )

grac na jednej i sluchac winampa na 2. itd........... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz, sprubje podlaczyc 2, a poco to juz mowie :mur: bo bym chcial w glosnikach sluchac muze a w sluchawkach wyraznie rozmowce a nie zeby rozmowce caly dom slyszal, a ze lubie muzyke niechce jej wylanczac za kazdym razem jak gadam, to samo tyczy sie gier, glosniki oglosy z gry, sluchawki rozmowca :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi