Skocz do zawartości
HELLBOY

Problem Z Zamykaniem Systemu W 98 Se

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa problemy odnośnie zamykania systemu windows 98 SE.

Pierwszy występuje u mnie a mianowicie gdy wybiorę polecenie zamknij to nie wyłącza mi się komputer standardowo tylko zaczyna się zamykać i w ostatniej fazie pokazuje się czarny ekran, kursor zaczyna migać w rogu i nic. Cisza. trzeba go zresetować np. z klawiatury.

Drugi problem wystąpił po zainstalowaniu tego systemu u sąsiada a mianowicie gdy dam zamknij to się restartuje. Tak jakbym wybrał opcję uruchom ponownie.

Z tego co zauważyłem problem pierwszy czyli mój jak i drugi czyli u sąsiada wynika prawie zaraz po zainstalowaniu DirectX 9 lub Internet Explorera 6 SP1. Czy ktoś wie co zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do poprawnego zamykania Win98 sa specjalne łatki.

Mozesz je znalezc na stronie microsoftu lub zainstalowac poprzez windows update.

Bardzo dobry jest tez nieoficlajny service pack do win98. Uzywam go na drugim kompie i wszystko chodzi bez zarzutu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz mi podać jakieś namiary na ten nieoficjalny serwice pack? Słyszałem o nim tylko jakoś nie mogę znaleźć. Z tego co już się nie orientuję u mnie nie pomoże ale może u sąsiada?

Dalsze sugestie innych osób mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi