miecio Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Witam Mam pytanie odnosnie oc karty GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E) Ile wyciagacie rdzen/mem na orginalnym coolerku. Fabrycznie jest to 500/1000, u mnie przy ponad 550/1050 w doomie 3 zaczely dziwne artefakty powstawac a to sie podloga zajamuje a to czasem sciana przez pol sie pokaze :) Nie wiem czy to standart w doomie ver pierwsza (orginalna) czy moja karta wymiekla. Jednakze przy takim niewielkim podkreceniu karta dostaje kopa o prawie 700 punktow w 3dmarku 05. Wiec oplaca sie ja dobic do gornej granicy tylko ile ona wynosi? Licze na wasze sugestie i uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Witam Mam pytanie odnosnie oc karty GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E) Ile wyciagacie rdzen/mem na orginalnym coolerku. Fabrycznie jest to 500/1000, u mnie przy ponad 550/1050 w doomie 3 zaczely dziwne artefakty powstawac a to sie podloga zajamuje a to czasem sciana przez pol sie pokaze :) Nie wiem czy to standart w doomie ver pierwsza (orginalna) czy moja karta wymiekla. Jednakze przy takim niewielkim podkreceniu karta dostaje kopa o prawie 700 punktow w 3dmarku 05. Wiec oplaca sie ja dobic do gornej granicy tylko ile ona wynosi? Licze na wasze sugestie i uwagi. 1286893[/snapback] Coś małe O/C :huh: Sprawdź jaka jest temp. karty w stresie, może chłodzenie wymięka. Jeśli nie chcesz grzebaćw karcie i zmieniać chłodzenia to zamontuj z boku 2 wentyle 80mm wiejące na kartę powinno to obniżyć temp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Coś małe O/C :huh: Sprawdź jaka jest temp. karty w stresie, może chłodzenie wymięka. Jeśli nie chcesz grzebaćw karcie i zmieniać chłodzenia to zamontuj z boku 2 wentyle 80mm wiejące na kartę powinno to obniżyć temp. :) 1290795[/snapback] Temperatura utrzymuje sie na przyzwoitym poziomie, wiec niestety nie wiem czy ten doom cos nie jest schrzaniny hehe. W najblizszym czasie zamierzam dokupic radiatorki na pamiec takze wtedy zobaczymy. Co do wentyli to w kompie mi dzialaja 4 wentyle: 2x 80 przod 1x 120 tyl 1x 92 bok A tak przy okazji, nie wierze ze nikt nie ma tej karty i ze nikt nie bawil sie w jej podkrecanie :P Dlatego odswiezam posta :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Ja mam taką kartę ale jeszcze jej nie podkręcałem bo czekam na Zalmanka VF700AlCu może dziś dojdzie to się pobawię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 No po zmianie chłodzenia : 3D mark 03 - 8593 ( bez podkręcenia ) 3D mark 03 - 9279 ( 550/1100 bez artefaktów ) Narazie tyle ale będzie więcej jak myślę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 No i nowy wynik: Po odkręceniu jak wyżej w 3Dmark 05 - 3924 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 fajniutka karta ,fakt skonczył mi się RivaTuner wiec czym dalej toto kręcić?? pomocy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 fajniutka karta ,fakt skonczył mi się RivaTuner wiec czym dalej toto kręcić?? pomocy ;-) 1312440[/snapback] Hehe no chyba zartujesz? :> Ile maks jest w rivatuner ? :> I wsyzstko stabilnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Fakt , faktem że tyle się po tej karcie nie spodziewałem :) @racuch daj ustawienia jakie wyciągnołeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) żartowałem riva ogranicza mnie do wartości 610/610(1220) i piszczy ze nie pozwala dalej? zabezpieczenie ?? do tych wartości -zero artefaktow ale co z tego skoro ne moge zapodać np. 650/650 :-( Edytowane 6 Marca 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 @ racuch A jak temp. bo u mnie po 550/1150 temp w stresie 68 stopni idle bez zmian?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ja ustawialem w sterownikach zegary na powiedzmy 550/550 a potem restart kompa i kiedy uruchamialem rive to ona widziala ze moje standardowe zegary to wlasnie te 550/550 i puszczala mnie dzieki temu o 50/100 mhz wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 ja podkrecam 6200 sterownikami 75.90 z guru, czyli modyfikowane, a pozniej riva, tak jak mówi przedmowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) pamieci sa chlodzone radiatorami a rdzeń wodą wiec temp. mnie nie ogranicza max. to 48C po 3 godz. grania. Generalnie wys. temp. mnie nie ogranicza!! 3DM2K1 - http://service.futuremark.com/compare?2k1=8462840 3DM2K3 - http://service.futuremark.com/compare?2k3=3768468 Edytowane 6 Marca 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 @Racuch hmmmm....widzę że masz GPU na 501 mhz a pamiątki na 1197? A ja mam GPU na 550 / 1150 i wynik gorszy o 600 pkt w 3Dmarku 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Nie nie - mysle ze Racuch ma rdzen gdzies w okolicach 600mhz - to futuremark cos sciemnia bo mi tez pokazuje 501 a wcale tak nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 ale ma też niemało ramu 1gb no i antka 64 no chyba ze mi sie cyferki przestawiaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Też mam antka 64 :) a sama ilość ramu jak już było w testach baaaaardzo minimalnie wpływa na 3Dmarka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) !exec taaaaa fjuczer-mark deko okłamuje p.s. jak jest z wyjsciem na TV i czy n ie ma problemow z podłaczeniem ?? moze ktos z was juz to przerabiał??? Edytowane 6 Marca 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 No wiec na ile masz rdzen wykrecony przy wc? I wogole sie zdziwilem ze az tak slaby mam procesor - przy 2160mhz mam 881 pkt a ty przy 2501 - 1158 czyli duza roznica hmmm (wiem mam 754 ale i tak...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) 603/603(1206) właśnie przed chwila bawiłem sie Nibitorem i mam na rdzeniu 1,4Vcore idąc dalej - kręcąc powerstripem przy 650MHz mam krzewy i knieje na kinolu wiec te 600 to u mnie bezpieczny zegar.Na codzień nie kręce wcale bo nie ma po co. Edytowane 6 Marca 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...