Skocz do zawartości
miecio

Gigabyte 6600gt Pce Oc!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnosnie oc karty GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E)

Ile wyciagacie rdzen/mem na orginalnym coolerku.

Fabrycznie jest to 500/1000, u mnie przy ponad 550/1050 w doomie 3 zaczely dziwne artefakty powstawac a to sie podloga zajamuje a to czasem sciana przez pol sie pokaze :)

Nie wiem czy to standart w doomie ver pierwsza (orginalna) czy moja karta wymiekla.

Jednakze przy takim niewielkim podkreceniu karta dostaje kopa o prawie 700 punktow w 3dmarku 05.

Wiec oplaca sie ja dobic do gornej granicy tylko ile ona wynosi?

Licze na wasze sugestie i uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnosnie oc karty GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E)

Ile wyciagacie rdzen/mem na orginalnym coolerku.

Fabrycznie jest to 500/1000, u mnie przy ponad 550/1050 w doomie 3 zaczely dziwne artefakty powstawac a to sie podloga zajamuje a to czasem sciana przez pol sie pokaze :)

Nie wiem czy to standart w doomie ver pierwsza (orginalna) czy moja karta wymiekla.

Jednakze przy takim niewielkim podkreceniu karta dostaje kopa o prawie 700 punktow w 3dmarku 05.

Wiec oplaca sie ja dobic do gornej granicy tylko ile ona wynosi?

Licze na wasze sugestie i uwagi.

1286893[/snapback]

Coś małe O/C :huh:

Sprawdź jaka jest temp. karty w stresie, może chłodzenie wymięka. Jeśli nie chcesz grzebaćw karcie i zmieniać chłodzenia to zamontuj z boku 2 wentyle 80mm wiejące na kartę powinno to obniżyć temp. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś małe O/C  :huh:

Sprawdź jaka jest temp. karty w stresie, może chłodzenie wymięka. Jeśli nie chcesz grzebaćw karcie i zmieniać chłodzenia to zamontuj z boku 2 wentyle 80mm wiejące na kartę powinno to obniżyć temp. :)

1290795[/snapback]

Temperatura utrzymuje sie na przyzwoitym poziomie, wiec niestety nie wiem czy ten doom cos nie jest schrzaniny hehe.

W najblizszym czasie zamierzam dokupic radiatorki na pamiec takze wtedy zobaczymy.

Co do wentyli to w kompie mi dzialaja 4 wentyle:

2x 80 przod

1x 120 tyl

1x 92 bok

A tak przy okazji, nie wierze ze nikt nie ma tej karty i ze nikt nie bawil sie w jej podkrecanie :P

Dlatego odswiezam posta :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajniutka karta ,fakt

skonczył mi  się RivaTuner  wiec  czym dalej toto kręcić??

pomocy ;-)

1312440[/snapback]

Hehe no chyba zartujesz? :>

Ile maks jest w rivatuner ? :>

I wsyzstko stabilnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żartowałem riva ogranicza mnie do wartości 610/610(1220) i piszczy ze nie pozwala dalej?

zabezpieczenie ??

do tych wartości -zero artefaktow ale co z tego skoro ne moge zapodać np. 650/650 :-(

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ustawialem w sterownikach zegary na powiedzmy 550/550 a potem restart kompa i kiedy uruchamialem rive to ona widziala ze moje standardowe zegary to wlasnie te 550/550 i puszczala mnie dzieki temu o 50/100 mhz wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieci sa chlodzone radiatorami a rdzeń wodą wiec temp. mnie nie ogranicza max. to 48C po 3 godz. grania.

Generalnie wys. temp. mnie nie ogranicza!!

3DM2K1 - http://service.futuremark.com/compare?2k1=8462840

3DM2K3 - http://service.futuremark.com/compare?2k3=3768468

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!exec

taaaaa fjuczer-mark deko okłamuje

p.s.

jak jest z wyjsciem na TV i czy n ie ma problemow z podłaczeniem ?? moze ktos z was juz to przerabiał???

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

603/603(1206)

właśnie przed chwila bawiłem sie Nibitorem i mam na rdzeniu 1,4Vcore idąc dalej - kręcąc powerstripem przy 650MHz mam krzewy i knieje na kinolu wiec te 600 to u mnie bezpieczny zegar.Na codzień nie kręce wcale bo nie ma po co.

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi