Eclipse Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Czesc ma karte Ati radeon 8500 built by ati Tv out. Karta byla kupiona w USA za 80 dolarow do niej dostalem tylko kabel svideo=>svideo i plytke z jakimis przedpotopowymi sterownikami karta nawet nie mial pudelka czyli pelny oem. Mam w zwiazku z tym kilka pyatan do posiadaczy radeonow 1. Uzywam windy 98 i nie wiem specialnie jakie stery walnac teraz mam catalist 2.1 ale sa tez na stronie ati 2.3 tylko ze one sa oficjalnie pod Windows ME dla tego ze microsoft nie certyfikuje juz sterownikow do 98 (wlasciwie nieczego) i wiec pyatanie czy instaliujecie te catalisty 2.3 2. pytanie zwiazanie jest z wyjsciem tv tzn nie moge go uaktywnic. Tamtego kabla oryginalnego nie moge uzyc bo jest za krotki wiec podpilem stary kabel od mx 400 svideo=>chinch jego podlaczam do telewizora ale w sterownikach w zakladce display uparcie pisze ze tv not conected i nie moge jakos tego wymusic zeby wlaczyc tu nazuca mi sie kilka pyatan: a) jak u was jest czy podpiecie samego kabla do karty powoduje wlaczenie w sterownikach opcji tv ????? jezeli by tak bylo oznacza to ze mam jakas walnieta karte :(((( B) czy kabel od nvidii mogl by byc nie dobry w koncu i tu svideo i tu aha nie piszcie o tv toll bo mam i tez nie pomaga no i oczywiscie uzylem opcji szukaj ale wszedzie enigmatyczne hasla w stylu "Ati ma najlepsze wyjscie tv" a nigdzie nie moglem mznalezsc szczegolow Z gory thx wszystkim ktorzy sie wypowiedza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Sprawdzę jak wróce do domu. Nigdy nie miałem problem z TV-Outem i nie używałem takich "wynalazków" jak TV-Tool. Co do sterowników to możesz zainstalować np. 9026. Wiem, że na 100% działają poprawnie z 98/ME. Sam ich używam. Nie chce mi się sciągać najnowszych bo nie wiem czy cokolwiek poprawią, a pod XP 2.3 mi rozwalają system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Thx dodam ze karta jest cala ''sprawna'' tzna nie ma zadnej wady ale moze tvout jest walniete trudno jak mozesz to napisz czy samo wlozenie kabla do karty powoduje uaktywnienie opcji w sterownikach czy musi byc podpiete z obu stron jeszcze raz dzieki aha i moze inni maja jakies pomysly ??? bylbym wdzieczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 sprawdz na twojepc.pl jest tam dobry artykul o uaktywnianu obrazu na TV na R8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Dzieki zobacze na twojepc moze pomoze ale w kosciach cos czuje ze jednak to tv jest trefne a to by bylko bardzo dziwnie bo karta cala jest dobra czy to w 2d czy w 3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Niestety gdzieś mi zaginęła przejsciówka i nie moge sprawdzić :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Wlasnie ta o to przejsciowke o to chodzi ja jej nie mam a jest potrzebna z tego co czytalem na twoje pc bo ati ma 6 bolcow w gnizdzie svideo a ja ma kabel 4 bolce a ta przejsciowka jest wlasnie do tego mam pytanko czy mozna taka przejsciowke kupic gdzies Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Więc moim zdaniem wina leży po stronie przejsciówki. Ja mam przejsciówke S-VHS => cinch i z niej korzystam. Tylko to gniazdko na ATi nie ma 6 dziur na piny tylko 8. Dodatkowy ekran w Radeonach 8500 podłącza się w następującej kolejności. (Sprawdziłem bo znalazłem przejsciówke). Najpierw podłączasz wszelkie kabelki. Jeżeli połączenie jest złe lub go wogule nie ma (pewnie tak masz) to uzyskasz coś takiego: To oznacza, że coś jest nie tak z podłączeniem bo nie możesz nic uaktywnić. Jeżeli wszystko jest ok to po wejściu do ekranów będziesz widział coś takiego: Naciskasz potem czerwony guzik i zastosuj i masz coś takiego. Więc jak mogę jeszcze pomóc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Dzieki Rafal wina jak juz napisalem lezy po stronie kabla tzna kabel jest dobry tylko kabel jest typowo do kart nvidi a ja tej przejsciowki nie mam i chyba bede musial podlaczyc jakos na "krotko" :) jest to spowodowane tym ze ati ma wiecej bolcow i sygnal wychodzi z tego ktory jest nie podpiety do gniazda bo kabel nie ma tego jednego musze kombinowac nad przejsciowka moze na wgk kupie w sobote albo w komputroniku jeszcze raz rafal thx wielkie za zainteresowanie tematem zawsze mogeles olac sprawe i nie robic zadnych shotow lub odpowiedziec jak co niektorzy "urzyj opcji szukaj" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Poczekaj - a Ty z W-wy jesteś? Będzie w sobote na WGK? Bo ja pewnie tak - mógłbym Ci przejsciówkę pożyczyć żebyś sprawdził czy wszystko jest ok z kartą. Wpisz do swojego profilu miejscowość skąd jesteś. Zawsze lepiej wiedzieć czy się gada np. z gościem ze swojego miasta. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie Rafal nie jestem ze stolicy tylko z Siedlec ale na wgk jestem dosc regularnie aha i mam juz ostatnie pytanie do ciebie czy taprzejscioiwka o ktorej mowisz ma 8 bolcow i ja podpinasz do karty tak jeszeli tak to u mnie karta jest ok ale wina po prostu lezy w przejsciowce ktora jest do gforcow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Korzystając z mojego miernego talentu platycznego wyrzeźbiłem Ci coś takiego. Tak mniej więcej wygląda da część wtyczki która wchodzi do Radeon'a. Kształt wtyczki to zwykłe PS2 a w środku... A z drugiej strony jest zwykły cinch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Dzieki i wlasnie w tym jest problem u mnie bo ja mam z 4 bolacami czyli do nvidii no nic moze uda mi sie kupic cos na gieldzie albo cos samemu zmontowac wielkie thx jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 N/P w końcu jak to w jednym starym filmie mówili - "Musimy sobie pomagać". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 a czy jest z tego dziwnego wyjścia przejście na svhs :?: , bo po "czinczu" to obraz mam nie zabardzo :(( pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Pewnie jest, ale ja tego kabla nie mam. Albo nie bylo albo zgubiłem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Eclipse Ty z Siedlec ??? WIITTAAJJJ !! Kurde mało Nas tutaj. Daj znac to sie może spikniemy!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...