Janex Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Mam amige i mam problem: mianowicie brakuje mi na nią softu. Komp był niby tani ale "goły". Dyskietki dostałem tak zjechane że nic nie działa nawet workbench nie rusza. Widziałem na necie obrazy dyskietak do amigi ale nie wiem jak je przenieść na nośnik. Czy montaż twardziela pomoże ? I jeszcze jedno: jak podłączyć monitor od pieca do amigi ? Ps: mam model 600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Z pewnością dysk twardy ułatwi nagrywanie ściągniętych obrazów dyskietek na Amigowe dyskietki. A monitor od PC podłącza się za pomocą odpowiedniej przejsciówki i uruchamiając odpowiednie drivery pod workbenchem. Ale niestety bez scandoublera nie pograsz sobie w zdecydowaną wiekszość gier na takim monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duo Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 O użytkownik sześćsetki :) Ja mam chyba ze 100 dyskietek z softem i grami, ale nie wiem czy jeszcze dzialają bo nieużywane chyba od 7-8 lat, a nie mam co z nimi zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A monitor od PC podłącza się za pomocą odpowiedniej przejsciówki i uruchamiając odpowiednie drivery pod workbenchem. Ale niestety bez scandoublera nie pograsz sobie w zdecydowaną wiekszość gier na takim monitorze. 1287229[/snapback] Przede wszystkim zadna przejsciowka mu nie pomoze skoro ma A600 :roll:, uklady ECS nie generuja trybow ~31 kHz, dopiero w AGA pojawil sie tryb DblPAL, nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Przede wszystkim zadna przejsciowka mu nie pomoze skoro ma A600 :roll:, uklady ECS nie generuja trybow ~31 kHz, dopiero w AGA pojawil sie tryb DblPAL, nie? :P 1312588[/snapback] Nie ma DBLPAL, ale jest za to EURO72 i Multiscan, ktore generuja sygnal ~31khz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Nie ma DBLPAL, ale jest za to EURO72 i Multiscan, ktore generuja sygnal ~31khz 1312921[/snapback] A no faktycznie, masz racje, zupelnie zapomnialem o tych trybach... :| Wiesz, od dawna nie mialem do czynienia z ukladami graficznymi Amig (a juz zwlaszcza z OCS/ECS), ich role przejal Cybervision64... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 1. Program do przegrywania gier (na Amidze 500) zwie się X-Copy 2. Najlepsze gry na Amigę to Steel Empire i Monkey Island 1 i 2. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janex Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 <_< probem częściowo się rozwiązał ponieważ zakupiłem kolekcję 100 dyskietek do ami za 30zł z przesyłką ale monitora jak nie miałem tak nie mam.... A z ciekawostek: wpadam z kumplem do komisu (graciarni:)) i pytamy o sprzęt do Amisi. Koleś po opanowaniu salwy śmiechu odpowiedział, że jesteśmy pierwsi od 8 lat, którzy o to pytają!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobi1 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 <_< probem częściowo się rozwiązał ponieważ zakupiłem kolekcję 100 dyskietek do ami za 30zł z przesyłką ale monitora jak nie miałem tak nie mam.... A z ciekawostek: wpadam z kumplem do komisu (graciarni:)) i pytamy o sprzęt do Amisi. Koleś po opanowaniu salwy śmiechu odpowiedział, że jesteśmy pierwsi od 8 lat, którzy o to pytają!!!!! 1322113[/snapback] ...a moze po prostu podpiac Amige do telewizora? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemot Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ...do komisu (graciarni:)) i pytamy o sprzęt do Amisi.Ej, chłopie! Ty masz dobry pomysł, muszę sam się przejść po komisach i zadać takie samo dziwaczne (dla nich ;) ) pytanie. A nuż cos u nich leży i zbiera kurz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 jak cos to szukaj: Mortal Kombat 1 i 2 The Settlers Franko same te trzy gierki starcza Ci na bardzo dlugo. Jak bedziesz sam, to bedziesz meczyl Franko (jak przejdziesz Franko) to Settlers'ów bedziesz meczyl (pamietam jak mialem 7-9 lat i te gierki meczylem) :D W MK 1 i 2 bedziesz gral jak ktos przyjdzie do Ciebie (nie nudzi się, tak samo jak seria PES'a na PlayStation)... te 3 musisz miec, a reszta taka do pogrania to m. in... -Jaguar XJ220 -Cannon Fodder -Super Frog -Barbarian -Battle Isle -Civilization :] -Colonization :] -Dune -Lemmings -Sensible World of Soccer -Lotus -Worms kurcze chyba kupie zalatwie sobie skads Amige 500/600... :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Rowniez posiadam szescsete i szukam do niej gier... jesli ktos ma, chetnie odkupie za niewygorowana cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaglyAtakPorzeczkowcow Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Pamietam jak mialem A600 z 80MB HDD i CD-ROM-em 8x, oczywiscie wszystko podlaczone do telewizora ;D To byly czasy, az sie lezka w oku kreci , takie tytuly jak cywilizacja, Settlers, Frontier mialy duszew przeciwinstwie do obecnych komercyjnych gierek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Legion ;] Little Red Big Adventure ;] Another World :>? Foundation. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 ja lestem w posiadaniu CDTV (wyglda jak wielki magnetowid, z cd-romem, a ogolnie to 500-tka). nigdy nie zapomne całych tygodni spędzonych przed cywilizacją. jest to moja ulubiona gra, nawet na PC grałem w jedynke (ale potem juz w 3) a takie tytuły jak another world, mortal kombat, czy sensible world of socer albo super frog (zajebista grafika) s znane każdemu amigowcowi :D pamietam jeszcze jak bawiłem się filemasterem i dodawałem sobie wojsko do cannon soldiers (chyba tak sie ta gra nazywała :P ) pozdrawiam mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Sensible World of Soccer (ale tylko do tej edycji, w ktorej prawie bramek sie nie dalo strzelac :] The Manager Settlers Cywilizacja Agony Cannon Fodder Te gierki spowodowaly, ze w liceum nie za duzo sie uczylem :] A600 caly czas mam, ostatnio postanowilem ja odkurzyc, zabrzeczala sobie stacja dyskietek i za pare minut cielismy z kumplem w Sensibla. NaglyAtak, zgadzam sie z Toba w 100%, te gierki mialy dusze, albo moze my mielismy wtedy mniej lat? :] pozdro dla wszystkich amigomaniakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 niee najlepsz na amige to settlersy byly i gry typu Flashback :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 żeby do amigi 600 podlaczyc dysk twardy amisia musi posiadac kikstart w wersji 37.300 lub 37.350 wersj z kikstartem 37.299 oblugiwala dysk o pojemnosci 20mb i niepozlwala na botowanie z niego, pozaty, 1mb ramu to zdecydowanie za malo zeby wpelni korzystac z dobrodziejstwa dysku (poprsotu zadna graz dysku nie pujdzie przy 1 mb bo sam dysk sajmuje jakies 200kb ram jako pamiec cashe oraz workbench dodatkowe 300) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 A600 z kick37.299 bedzie widziec duze dyski, ale komputer nalezy uruchamic z dyskietki na ktorej bedzie dobre scsi.device. Fakt, ze przy 1MB pamieci to nic rewelacyjnego, chodz mozna bez wgrywania Workbencha i zmniejszenia buforów dla partycji w miare spokojnie "popracowac/pobawic sie"*** ***niepotrzebne skreslic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C64 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Mam amige i mam problem: mianowicie brakuje mi na nią softu. Komp był niby tani ale "goły". Dyskietki dostałem tak zjechane że nic nie działa nawet workbench nie rusza. Widziałem na necie obrazy dyskietak do amigi ale nie wiem jak je przenieść na nośnik. Czy montaż twardziela pomoże ? I jeszcze jedno: jak podłączyć monitor od pieca do amigi ? Ps: mam model 600. 1287129[/snapback] Zdobądź dyskietki z WB i np. programem TwinExpress oraz kabelek null-modem ;) Może szybkość transmisji nie powala na kolana, ale zawsze coś... PS. Jeśli mieszkasz blisko, to jak załatwisz mi romy 3.0 i podstawki, to nagram Ci każdą grę jaką będziesz chciał :D (zalety posiadania netu na ami ;) ) Edytowane 11 Września 2005 przez C64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 żeby do amigi 600 podlaczyc dysk twardy amisia musi posiadac kikstart w wersji 37.300 lub 37.350 wersj z kikstartem 37.299 oblugiwala dysk o pojemnosci 20mb i niepozlwala na botowanie z niego, pozaty, 1mb ramu to zdecydowanie za malo zeby wpelni korzystac z dobrodziejstwa dysku (poprsotu zadna graz dysku nie pujdzie przy 1 mb bo sam dysk sajmuje jakies 200kb ram jako pamiec cashe oraz workbench dodatkowe 300) 1640076[/snapback] To chyba zaden problem, wystarczy rozszerzenie pamieci CHIP do 2MB, nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...