kassiunia Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Witam, kupilam od znajomego karę 6600 gt , narazie nie mam jak sprawdzić jej czy działa(brak pcie) , i zauażyłam że ten model niema dodatkowego zasilania :-( , powiedzcie mi czy ta karta bedzie chodzić czy moge sobie wyrzucić ja do śmieci ,PLIS HELP , acha jest to karta z promocji płyta+karta+ karta za 30$ pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2005 przez kassiunia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Te karty na pci-e nie mają dodatkowego zasilania bo go nie potrzebują.Pci-e dostarcza do 75W mocy. Spokojnie będzie chodzić,nie martw się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Te karty na pci-e nie mają dodatkowego zasilania bo go nie potrzebują.Pci-e dostarcza do 75W mocy. Spokojnie będzie chodzić,nie martw się :) 1287248[/snapback] Jeżlei , tak jest to wielkie thx :D , już się martwiłam że kaske utopiłam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Tak, ale to karta pod PCI, a ty masz taką płytę? Żebyś czasami nie włożyła jej do AGP :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Tak, ale to karta pod PCI, a ty masz taką płytę? Żebyś czasami nie włożyła jej do AGP :lol: 1287261[/snapback] Tak, a bociany startują pionowo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Zadziorna... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Tak, ale to karta pod PCI, a ty masz taką płytę? Żebyś czasami nie włożyła jej do AGP :lol: 1287261[/snapback] Wymiękam,jesteśmy na profesjonalnym forum o sprzęcie, a nie na ..... (tu wpisz swoje ulubione forum niezwiązane z tematem komputerów) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 napisze krótko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Wymiękam,jesteśmy na profesjonalnym forum o sprzęcie, a nie na ..... (tu wpisz swoje ulubione forum niezwiązane z tematem komputerów) :) 1287393[/snapback] No nie wiem, jak się pyta o zasilanie na PCIe to pewnie nie jestem "profesjonalistką", zresztą nie widziałem jeszcze kobiety znającej się na rzeczy ;), ale może i takie istnieją :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ale zawsze fajniej jest kiedy na forum sie zobaczy dziewczynę/kobietę (niepotrzebne skreślić) :), a nie samych facetów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) No nie wiem, jak się pyta o zasilanie na PCIe to pewnie nie jestem "profesjonalistką", zresztą nie widziałem jeszcze kobiety znającej się na rzeczy ;), ale może i takie istnieją :P 1288274[/snapback] Wiesz, Winter zjadłam zęby na OC , myślę że od tej kobiety jeszcze byś się mógł duzo nauczyć, tak więc nie pisz takich bzdur, moje pytanie wynikało z tego że na stronie MSI ta karta na zdjęciu ma zasilanie a moja nie , tak więc bez możliwości sprawdzenia zapytałam tutaj, a taki koleś jak Ty który co "myśli że jest taki boski i ma ogromna wiedze o kompach " następnym razem pomyśl, jeżeli jakaś kobieta póściła Cię w trąbe to nie wyżywaj się na mnie :razz: , już napisałam jeszcze byś się dużo odemnie nauczył :D Edytowane 21 Lutego 2005 przez kassiunia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Widzę że sie OT powoli robi.Może wróćmy do tematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karo Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Cześć, a ja mam wątpliwości czy karta na PCI Ex nie wymaga dodatkowego zasilania, po pierwsze w górnej części karty jest coś co ma sześć styków (moja karta: GeForce 6600GT MSI NX6600GT-TD128) a po drugie to zobaczcie specyfikację nowego modelu zasilacza CHIEFTEC ATX 410-212, który ma miedzy innymi wtyczkę 1X 6-pin PCI EXPRES. link http://angela.pl/index.php?action=Szukanie...egorii=67&cat=3 chyba że się mylę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Cześć, a ja mam wątpliwości czy karta na PCI Ex nie wymaga dodatkowego zasilania, po pierwsze w górnej części karty jest coś co ma sześć styków (moja karta: GeForce 6600GT MSI NX6600GT-TD128) a po drugie to zobaczcie specyfikację nowego modelu zasilacza CHIEFTEC ATX 410-212, który ma miedzy innymi wtyczkę 1X 6-pin PCI EXPRES. link 1291776[/snapback] zależy od modelu MSI 6600GT NIE MA dodatkowego złącza zasilania i go NIE WYMAGA Akurat bawię się tym 6600GT (jak na razie 600/1240) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 ...jak na razie 600/1240) 1291857[/snapback] Mala poprawka 600/620 :rolleyes: Sorry za OT :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mala poprawka 600/620 :rolleyes: Sorry za OT :wink: pozdrawiam 1292038[/snapback] Hehe No właśnie to mnie zawsze zastanawiało - w ORBach NV ma podawane DDR a ATI pojedyńczo .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 co to za znajomy jak by ci bubla wcisnol;) i jeszcze sie trykasz ze do smieci pojdzie:) niezly zniego chuuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Mala poprawka 600/620 :rolleyes: Sorry za OT :wink: pozdrawiam 1292038[/snapback] W takim razie nie ma ramow DDR533 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 co to za znajomy jak by ci bubla wcisnol;) i jeszcze sie trykasz ze do smieci pojdzie:) niezly zniego chuuj... 1293685[/snapback] Ale o co Ci chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 kolega ma chyba problemy z komunikacja i niezabardzo kuma co mowi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 W takim razie nie ma ramow DDR533 1294947[/snapback] Nie no ramy sa DDR533... tylko pracuja z nominalna czestotliwoscia 266MHz (266 mln razy na s zmienia sie sygnal z niskiego na wysoki) , a ze informacja jest kodowana na obu zboczach sygnalu (narastajace-opadajace) to z tego wynika liczba 533 (w 1 s mozesz zakodowac 533miliony 0 i 1). Jak sie myle niech ktos mnie poprawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) W takim razie nie ma ramow DDR533 1294947[/snapback] A masz jakis problem ze zrozumieniem :rolleyes: Taktowanie pamieci wynika z ich czasu dostepu, jak to sie liczy zapewne wiesz :D Dlatego male zadanie dla Ciebie jaka czestotliwoscia powinny byc taktowane pamieci o czasie dostepu 2ns...(jak jest w przypadku GF6600GT). Podpowiem ze wychodzi 500MHz :wink: Prosze udowodnij ze sie myle :rolleyes: pozdrawiam EDIT A co oznacza to DDR533?? Udowodnij ze chodzi o czestotliwosc taktowania :rolleyes: Edytowane 24 Lutego 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 o 1 post.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...