Skocz do zawartości
kassiunia

Msi 6600 Gt Tdi 128

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupilam od znajomego karę 6600 gt , narazie nie mam jak sprawdzić jej czy działa(brak pcie) , i zauażyłam że ten model niema dodatkowego zasilania :-( , powiedzcie mi czy ta karta bedzie chodzić czy moge sobie wyrzucić ja do śmieci ,PLIS HELP , acha jest to karta z promocji płyta+karta+ karta za 30$

pozdrawiam

Edytowane przez kassiunia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te karty na pci-e nie mają dodatkowego zasilania bo go nie potrzebują.Pci-e dostarcza do 75W mocy. Spokojnie będzie chodzić,nie martw się :)

1287248[/snapback]

Jeżlei , tak jest to wielkie thx :D , już się martwiłam że kaske utopiłam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale to karta pod PCI, a ty masz taką płytę? Żebyś czasami nie włożyła jej do AGP  :lol:

1287261[/snapback]

Wymiękam,jesteśmy na profesjonalnym forum o sprzęcie, a nie na ..... (tu wpisz swoje ulubione forum niezwiązane z tematem komputerów) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Wymiękam,jesteśmy na profesjonalnym forum o sprzęcie, a nie na ..... (tu wpisz swoje ulubione forum niezwiązane z tematem komputerów) :)

1287393[/snapback]

No nie wiem, jak się pyta o zasilanie na PCIe to pewnie nie jestem "profesjonalistką", zresztą nie widziałem jeszcze kobiety znającej się na rzeczy ;), ale może i takie istnieją :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, jak się pyta o zasilanie na PCIe to pewnie nie jestem "profesjonalistką", zresztą nie widziałem jeszcze kobiety znającej się na rzeczy ;), ale może i takie istnieją :P

1288274[/snapback]

Wiesz, Winter zjadłam zęby na OC , myślę że od tej kobiety jeszcze byś się mógł duzo nauczyć, tak więc nie pisz takich bzdur, moje pytanie wynikało z tego że na stronie MSI ta karta na zdjęciu ma zasilanie a moja nie , tak więc bez możliwości sprawdzenia zapytałam tutaj, a taki koleś jak Ty który co "myśli że jest taki boski i ma ogromna wiedze o kompach " następnym razem pomyśl, jeżeli jakaś kobieta póściła Cię w trąbe to nie wyżywaj się na mnie :razz: , już napisałam jeszcze byś się dużo odemnie nauczył :D Edytowane przez kassiunia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, a ja mam wątpliwości czy karta na PCI Ex nie wymaga dodatkowego zasilania, po pierwsze w górnej części karty jest coś co ma sześć styków (moja karta: GeForce 6600GT MSI NX6600GT-TD128) a po drugie to zobaczcie specyfikację nowego modelu zasilacza CHIEFTEC ATX 410-212, który ma miedzy innymi wtyczkę 1X 6-pin PCI EXPRES.

link http://angela.pl/index.php?action=Szukanie...egorii=67&cat=3

chyba że się mylę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, a ja mam wątpliwości czy karta na PCI Ex nie wymaga dodatkowego zasilania, po pierwsze w górnej części karty jest coś co ma sześć styków (moja karta: GeForce 6600GT MSI NX6600GT-TD128) a po drugie to zobaczcie specyfikację nowego modelu zasilacza CHIEFTEC ATX 410-212, który ma miedzy innymi wtyczkę 1X 6-pin PCI EXPRES.

link 1291776[/snapback]

zależy od modelu

MSI 6600GT NIE MA dodatkowego złącza zasilania i go NIE WYMAGA

Akurat bawię się tym 6600GT (jak na razie 600/1240)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie nie ma ramow DDR533

1294947[/snapback]

Nie no ramy sa DDR533... tylko pracuja z nominalna czestotliwoscia 266MHz (266 mln razy na s zmienia sie sygnal z niskiego na wysoki) , a ze informacja jest kodowana na obu zboczach sygnalu (narastajace-opadajace) to z tego wynika liczba 533 (w 1 s mozesz zakodowac 533miliony 0 i 1). Jak sie myle niech ktos mnie poprawi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie nie ma ramow DDR533

1294947[/snapback]

A masz jakis problem ze zrozumieniem :rolleyes: Taktowanie pamieci wynika z ich czasu dostepu, jak to sie liczy zapewne wiesz :D Dlatego male zadanie dla Ciebie jaka czestotliwoscia powinny byc taktowane pamieci o czasie dostepu 2ns...(jak jest w przypadku GF6600GT). Podpowiem ze wychodzi 500MHz :wink: Prosze udowodnij ze sie myle :rolleyes: pozdrawiam

EDIT

A co oznacza to DDR533?? Udowodnij ze chodzi o czestotliwosc taktowania :rolleyes:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi