boomcak Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Mam w domu AP D-linka ustawionego jako Wireless Client na siec bezprzewodowa z której mam neta. I ciągle dzieje mi sie cos dziwnego, a mianowicie czesto pingi do servera(i AP tej sieci) chodzą po 10 ms i w tedy nie dziala mi net.- normanlne chodza po 2-3 ms. Probowalem na kartach sieciowych, na innym AP i problem sie powtarza. Sygnał mam okolo 70 % ale okropnie skacze.Antene mam SET 19. Probowałem takze na innych system (mandrake) i tez jest tak samo.PROSZE O POMOC! Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Mam w domu AP D-linka ustawionego jako Wireless Client na siec bezprzewodowa z której mam neta. I ciągle dzieje mi sie cos dziwnego, a mianowicie czesto pingi do servera(i AP tej sieci) chodzą po 10 ms i w tedy nie dziala mi net.- normanlne chodza po 2-3 ms. Probowalem na kartach sieciowych, na innym AP i problem sie powtarza. Sygnał mam okolo 70 % ale okropnie skacze.Antene mam SET 19. Probowałem takze na innych system (mandrake) i tez jest tak samo.PROSZE O POMOC! Pozdrawiam. 1287395[/snapback] sprawdz czy: - anteny sie widza bez problemow - moze jakies drzewo zaslania albo nie sa skierowane odpowiednio - to moze powodowac problemy (drzewo sciac, zle ustawione przestawic), - anteny nie sa wzgledem siebie przekrecone (problem z polaryzacja) - jesli tak - poprawic, - nie ma w poblizu innych sieci bezprzewodowych. jesli sa to na jakich kanalach,. jesli sa na bliskich kanalach, to zmien kanal na inny (oddalony o minimum 3 kanaly od innych sieci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomcak Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 No anteny to sie tak idealenie nie widzą bo druga jest kilka kilometrów ode mnie. No ale sygnal jest spoko czasami a czasmi tak sobie, no i czasem dziala kilka dnie z rzędu a czasem nie dziala prawie wcale. Tylko ja dalej nie moge zrozumiec czemu net nie dziala skoro pingi chodzą (po 15 ms ale chodzą- no i dosyc duz ich gubi.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Mozliwe, ze ktos zalozyl sobie tez Wi-Fi na Twojej trasie do routera. Zobacz czy cos da zmiana kanalu. Tylko zmien go o 4 w gore lub 4 w dol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macos87 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Zmiana systemu duzo nieda. Jaki masz link jesli ponizej 30% to zapomnij to jest bezsensowna inwestycja gdyż net bedzie wolno chodzil bo podrodze gubi 70-80% pakietów. może masz źle ustawioną antene (polaryzaja) albo jakas inna siec siedzi na Twoim kanale i pakiety niemoga trafic. Najlepiej żeby Twoj kanał był 6 albo 7 i był odzielony jednym pustym o drugiej sieci teoretycznie. A w praktyce to krótki kabel i mocna antena oraz dobra karta polecam ralink jest lepsza nawet od dlinka 520 sam testowałem jak cos to na maila ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 pingi po 10ms to jeszcze nie dramat... dramatem może sie okazać antena (set 19 ??)... pusc: ping -n 100 -l 1000 i zobacz ile masz utraconych pakietów... może poprostu masz podwilogoconą antene albo złączki... no i dowiedz sie czy nie masz w sąsiedztwie konkurencji na kanale tym co wasz lub sąsiednich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...