Skocz do zawartości
Feantur

Problem Z Audigy 2 Player

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem kartę muzyczną Sound Blaster Audigy 2 Player w wersji bulk. Po (poprawnym) zainstalowaniu sterowników wszystko zaczęlo spowalniać i jednyą w pełni sprawna aplikacją jest winamp :). Każdy film, gra, która wcześnij chodziła bardzo płynnie (używałem wbudowanej karty z AC'97) teraz klatkuje. Jedno trzeba przyznać dźwięk jest niesamowity... tylko co z tego, skoro wszystko chodzi jak [ciach!]o. Moja konfiguracja:

płyta główna: Soltek SL-KT600-RL

grafa: HIS Radeon 9200 128MB, 128bit

muzyczna: SB Audigy 2 Player bulk

RAM: 512 DDR 400

HDD WDC 80GB 8MB cache

Ktoś wie, co jest grane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dokladnie co moze byc powodem ale bym sprobowal przede wszytskim nowych sterownikow poszukac, jesli to nie pomoze to sprawdz czy nie ma kolizji przerwan z innym urzadzniem kompie (np karta dzwiekowa zintegrowana na plycie glownej nie jest wylaczona), jesli sa to przeloz po prostu karte do innego slotu PCI (bo nie ma sensu sie bawic z przerwaniami w BIOSie, tzn. jest, ale tak prosciej :P). I jeszcze mozesz przeinstalowac system na Win XP bo to roznie bywa z obsluga nowych urzadzen przez 98.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potestowałem i... filmy działają, okazało się, że konfiguracja kodeków, która działała wcześniej nie działa teraz. Wystarczyło lekko zmienić konfig i jest super. Gry, z tym gorzej. UT'99 działa, ale mimo to, że wyświetla się prawie 200fps (w timedemo) to chodzi jak pokaz slajdów (w momencie, gdy odgrywany jest dźwięk). UT2k4 działa super, ale nie wszystkie dźwięki są odgrywane (komp na chybił trafił nie puszcza części dźwięków). Zmiana slotu dodała też "trzaski" pojawiające się co jakiś czas :). Naprawdę, nie ma to jak bezproblemowa instalacja nowego urządzenia :)

EDIT:

karta była walnięta. wymienili mi na nową i działa dobrze.

Edytowane przez Feantur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi