Feantur Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Niedawno kupiłem kartę muzyczną Sound Blaster Audigy 2 Player w wersji bulk. Po (poprawnym) zainstalowaniu sterowników wszystko zaczęlo spowalniać i jednyą w pełni sprawna aplikacją jest winamp :). Każdy film, gra, która wcześnij chodziła bardzo płynnie (używałem wbudowanej karty z AC'97) teraz klatkuje. Jedno trzeba przyznać dźwięk jest niesamowity... tylko co z tego, skoro wszystko chodzi jak [ciach!]o. Moja konfiguracja: płyta główna: Soltek SL-KT600-RL grafa: HIS Radeon 9200 128MB, 128bit muzyczna: SB Audigy 2 Player bulk RAM: 512 DDR 400 HDD WDC 80GB 8MB cache OS: Win 98SE Ktoś wie, co jest grane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Nie wiem dokladnie co moze byc powodem ale bym sprobowal przede wszytskim nowych sterownikow poszukac, jesli to nie pomoze to sprawdz czy nie ma kolizji przerwan z innym urzadzniem kompie (np karta dzwiekowa zintegrowana na plycie glownej nie jest wylaczona), jesli sa to przeloz po prostu karte do innego slotu PCI (bo nie ma sensu sie bawic z przerwaniami w BIOSie, tzn. jest, ale tak prosciej :P). I jeszcze mozesz przeinstalowac system na Win XP bo to roznie bywa z obsluga nowych urzadzen przez 98. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feantur Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Potestowałem i... filmy działają, okazało się, że konfiguracja kodeków, która działała wcześniej nie działa teraz. Wystarczyło lekko zmienić konfig i jest super. Gry, z tym gorzej. UT'99 działa, ale mimo to, że wyświetla się prawie 200fps (w timedemo) to chodzi jak pokaz slajdów (w momencie, gdy odgrywany jest dźwięk). UT2k4 działa super, ale nie wszystkie dźwięki są odgrywane (komp na chybił trafił nie puszcza części dźwięków). Zmiana slotu dodała też "trzaski" pojawiające się co jakiś czas :). Naprawdę, nie ma to jak bezproblemowa instalacja nowego urządzenia :) EDIT: __________________ karta była walnięta. wymienili mi na nową i działa dobrze. Edytowane 22 Lutego 2005 przez Feantur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...