LCC Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Schwytany szef sycylijskiej mafii oskarżany o zlecenie 127 morderstw "Bernardo Provenzano, ścigany od czterdziestu trzech lat szef sycylijskiej mafii, został schwytany - podało włoskie MSW. Jak poinformowała we wtorek prokuratura został on zatrzymany w rejonie Corleone koło Palermo na Sycylii. Poszukiwano go na całym świecie, tymczasem okazało się, że przebywał w kolebce sycylijskiej mafii. Bernardo Provenzano urodził się w 1933 roku. Uważany był od zawsze za superszefa Cosa Nostry, choć niektórzy eksperci kwestionowali jego faktyczne przywództwo. Zdaniem wszystkich jednak słynie z wyjątkowej brutalności. Zarzuca mu się zlecenie 127 morderstw. Ze szczątkowych informacji, przekazanych na temat okoliczności aresztowania, wynika, że Provenzano został schwytany na terenie gospodarstwa rolnego. Wszystko wskazuje na to, że właśnie tam się ukrywał od jakiegoś czasu. Gdzie przebywał przez ponad czterdzieści lat jeszcze nie wiadomo. Od razu Provenzano potwierdził swą tożsamość i nie stawiał żadnego oporu. Podczas wielu lat poszukiwań tropy prowadziły między innymi do Francji, gdzie jak się okazało w 2003 roku pod przybranym nazwiskiem poddał się operacji. Jego aresztowanie jest bez wątpienia największym od kilkudziesięciu lat sukcesem włoskiej policji. Gratulacje ministrowi spraw wewnętrznych Giuseppe Pisanu złożył prezydent Włoch Carlo Azeglio Ciampi. Aresztowanie szefa sycylijskiej mafii jest najważniejszą wiadomością dnia we Włoszech, która na dalszy plan zepchnęła skomplikowaną sytuację po wyborach parlamentarnych. Tymczasem zaledwie kilkanaście dni temu adwokat Provenzano - Salvatore Traina w wywiadzie dla dziennika "La Repubblica" wyraził przekonanie, że szef Cosa Nostry od kilku lat nie żyje." Czy mi się wydaje czy to nasz bohater z gry... jakiś podobny :) Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 No i własnie jestem po krótkiej sesji gry w Godfathera gra zdecydowanie przyszła mi do gustu i niewyobrażam sobie żeby można było kupic oryginał i po 10 minutach gry skonczyc rozgrywkę no chyba żebym mial full kasy i kupowal dosłownie każdą nowosc a co do problemów przy moim sprzęcie niemiałem żadnych zaciachów na "default" a grafika niewyglądała i tak najgorzej...problemów z samochodam itez niemiałem,jeszcze tylko oblivion by mi sie przydal. Dzięki za spolszczenie! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Czy może ktoś zapodać pełne save do gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Gierka wymiata przeszłem troche misji pobocznych troche misji głównych i wyelminowałem jedną rodzinę (CUNEO) i prawie drugą (STRACCI). Uważam że wybuchy są najładniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 tak trzeba przyznać EA że wybuchy to cóś co moglo być najpiekniejszego w grze Chwała wam za to ]; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aso Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Dobra ludzie juz sobie poradzilem z tym problemem :D jednak jestem geniuszem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 kurde czy jest jakies inne spolszczenie niz te co tu podali ? Bo te stąd wywala to windy. pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 U mnie domyslna rozdzialka to 1600x1200 tak mi sie gra wlaczyla xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ok a mam pytanko, zna ktoś jakieś fajne triki w grze ? tzn takie jakby dodatki czy coś jak rabowanie banku ? ja kiedyś trafiłem na boksera w tylnych drzwiach sklepu ale nie udało mi sie go nastraszyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ok a mam pytanko, zna ktoś jakieś fajne triki w grze ? tzn takie jakby dodatki czy coś jak rabowanie banku ? ja kiedyś trafiłem na boksera w tylnych drzwiach sklepu ale nie udało mi sie go nastraszyc... Bokserów jest pełno w wielu miejscach. Czasem nawet walcza we dwójkę. Musisz z jednym zagadać i odpowiedzieć "TAK" jak zapyta czy masz ochotę na rundkę z nim. Jak go pokonasz dostajesz 10 000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scofield Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Może mi ktoś podesłać save'a mniej wiecej po 3 godzinach gry ? Bo robiłem format i zapomniałem skopiować :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 hmmm a gdzie mniej więcej można znaleźć ych bokserów ? tzn w jakiim mieście ? bo ja trafiłem tylko w jednym sklepie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Miał ktos taki problem ze gra i nagle buch gra wywala cie do windy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 czytałem kiedyś że to po spolszczeniu tak sie dzieje... kup oryginał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Po spolszczeniu? to nieciekawie..Niekażdy chce miec oryginał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 tak, jestem prawie pewny że to od spolszczenia, własnie czytałem kilka komentarzy, przy tym własnie spolszczeniu, i ludzie sie skarzą że im do windy wywala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 fatalnie...niema wyjscia trza zalatwic europejska wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scofield Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 tak, jestem prawie pewny że to od spolszczenia, własnie czytałem kilka komentarzy, przy tym własnie spolszczeniu, i ludzie sie skarzą że im do windy wywala... A ja słyszałem, że takie dziwne rzeczy dzieją się jak masz pirata... I nie tylko takie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 A ja słyszałem, że takie dziwne rzeczy dzieją się jak masz pirata... I nie tylko takie...eee raczej takie rzeczy dzieja sie z grami scrackowanymi, a jak wiadomo sa także wersje (nielegalne oczywiscie) :clone a to juz nie to samo co pirat ze złamanymi zabezpieczenimi .. wiec Twoje stwierdzenie nie jest reguła. BTW najlepiej kupic w sklepie i koniec gadki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scofield Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 eee raczej takie rzeczy dzieja sie z grami scrackowanymi, a jak wiadomo sa także wersje (nielegalne oczywiscie) :clone a to juz nie to samo co pirat ze złamanymi zabezpieczenimi .. wiec Twoje stwierdzenie nie jest reguła. BTW najlepiej kupic w sklepie i koniec gadki Mój błąd - faktycznie tylko po scracowaniu tej gry są duże problemy ale z tego co mi wiadomo to jeżeli zrobie legalną kopię zapasową i odpalę ją za pomocą :clone :P to działa wszystko ... Jak by nie było i tak należy kupić orginał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ja zainstalowałem spolszczenie i miałem wywalenia do windy ale się ich pozbyłem zmieniając kilka plików ze spolszczenia na oryginalne po Angielsku w folderze: godfather_v4. No i już jest wszystko ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makss Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ja zainstalowałem spolszczenie i miałem wywalenia do windy ale się ich pozbyłem zmieniając kilka plików ze spolszczenia na oryginalne po Angielsku w folderze: godfather_v4. No i już jest wszystko ok :) A powiesz jakie to pliki zmieniles? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Najpierw wgrałem spolszczenie a później w katalogu "godfather_v4" podmieniłem pliki na oryginalne angielskie (te które były zanim zainstalowałem spolszczenie - można je pobrać z plików spakowanych w instalce 0compressed i 1compressed): godfather.str godfather_global_global.str godfather_v4_global.str pause_pc.str pause_pc_global.str Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makss Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 hehe - jak tak robie to mi wychodzi do winy juz podczas wlaczania gry od nowa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jutro będę miał gierkę zobaczymy czy na prawe taka jak piszecie ;] pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 hehe - jak tak robie to mi wychodzi do winy juz podczas wlaczania gry od nowa ;]No to spróbuj na odwrót... cały folder "godfather_v4" daj po angielsku a te pliki które podałem weź ze spolszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 własnie pisze poradnik do Ojca Chrzestnego jak skończe to zapodam pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Sterowanie pojazdami pozostawia wiele do życzenia... zresztą sterowanie postacią mogło by być też lepsze... nic idę grać dalej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam, mam gre dziłająca bez cracka....i oczywiscie problem z wychodzeniem do windy w trakcie gry, mam zaladowane spolszczenie, probowalem kombinowac z plikami jak radzi wcześniej LCC ale nic nie daje rady wychodzi nadal do windy prosze o pomoc jak temu zaradzic i czy da sie usunac spolsczenie czy trzeba instalke zrobic od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jeśli nie zrobiłeś kopi klików które zostały podmienione przez spolszczenie to będziesz musiał zainstalować od nowa. EDIT: Mam problem ukończyłem misje tą w której zabito Lucę potem ja musiałem zabić ludzie którzy to zrobili a na końcu uciekałem przed policją jadąc do domu. I ładnie zapisałem następnie trzeba wyjść przed dom porozmawiać z Federico i dowiaduje się że muszę jechać na spotkanie z Mnichem i ze czeka on w salonie fryzjerskim, on właśnie gdzie ten salon jest? bo nie wiem gdzie mam jechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...