Skocz do zawartości
dlugi_a

jak usunac zielone ludki i osad z WB

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie skonczylem testowanie WC, rozkrecilem wszystko i w srodku bloku jest brazowy osad, jakas maz, domyslam sie ze to glony bo testowalem na kranowie z dodatkiem plynu do chlodnic

jak usunac te glony bo probowalem woda pod cisnieniem i [gluteus maximus], moze jakis srodek, ace czy co?

pokaralo ze oszczedzalem na destylowanej, :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ocet spirytusowy - najdalej dostaniesz w pierwszym spozywczym

pol litra kosztuje jakas zlotowke.

zostaw to namoczone na jedna noc.

zeby ladnie wygladalo mozesz namoczyc to pozniej w roztworze wody i kwasku cytrynowego - na 1 litr wrzuc z 5 torebek - tez wyjdzie cie 1 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinny to byc glony, gdyz podobno dodales plynu do chlodnic. Podejrzewam, ze masz blok z miedzi. Otoz miedz utlenia sie na kolor zielony (powstaje tzw. patyna), wiec stad masz ten kolor. Pozostaje Ci tylko wyczyscic recznie - jakas miekka szczoteczka druciana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak chodzilo o to aby mi sie blok w srodku nie rozpuscil :D , mam jeszcze jedno pytanko troche OT mam aluminiowy zbiornik ok 8 litrow i chce go szczelnie zaizolowac tak aby miec uklad zamkniety i czy zostawic troche powietrza w srodku aby woda parowala i sie skraplala, czy wypelnic go woda po brzeg?

zbiornik ten robi za chlodnice, bo moj podkrecony procek wydziela tylko ok 25W mocy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...