dlugi_a Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 wlasnie skonczylem testowanie WC, rozkrecilem wszystko i w srodku bloku jest brazowy osad, jakas maz, domyslam sie ze to glony bo testowalem na kranowie z dodatkiem plynu do chlodnic jak usunac te glony bo probowalem woda pod cisnieniem i [gluteus maximus], moze jakis srodek, ace czy co? pokaralo ze oszczedzalem na destylowanej, :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Mozesz sprobowac jakiegos srodka Antyglonowego. Kupisz taki w akwarystycznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 a moze cos z domowych srodkow bo nie kce mi sie ruszac z domu, a zaraz chce skladac wc, ale juz z destylowana :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Mozesz sprobowac jakimis srodkami czystosci ale glony "wrosly" w miedz. Wiec tak na szybko chyba sie nie da. Trzeba by zalac czyms co zabije glony i zostawic na jakis czas, potem wyplukac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 ocet spirytusowy - najdalej dostaniesz w pierwszym spozywczym pol litra kosztuje jakas zlotowke. zostaw to namoczone na jedna noc. zeby ladnie wygladalo mozesz namoczyc to pozniej w roztworze wody i kwasku cytrynowego - na 1 litr wrzuc z 5 torebek - tez wyjdzie cie 1 zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 aha ja mam aluminiowy blok, jakas roznica? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Nie powinny to byc glony, gdyz podobno dodales plynu do chlodnic. Podejrzewam, ze masz blok z miedzi. Otoz miedz utlenia sie na kolor zielony (powstaje tzw. patyna), wiec stad masz ten kolor. Pozostaje Ci tylko wyczyscic recznie - jakas miekka szczoteczka druciana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 osad jest brazowawy, a mechaniczne czyszczenie odpada bo mam blok jak u Mate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 powiedzcie mi jeszcze czy aluminium moze zareagowac jakos ze spirytem lub octem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 nie ze spirytem i nie octem. octem spirytusowym - nie zareaguje. tzn zareaguje - usunie ten syf - ale ta reakcja porzadana? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 tak chodzilo o to aby mi sie blok w srodku nie rozpuscil :D , mam jeszcze jedno pytanko troche OT mam aluminiowy zbiornik ok 8 litrow i chce go szczelnie zaizolowac tak aby miec uklad zamkniety i czy zostawic troche powietrza w srodku aby woda parowala i sie skraplala, czy wypelnic go woda po brzeg? zbiornik ten robi za chlodnice, bo moj podkrecony procek wydziela tylko ok 25W mocy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 ocet mi polecil kolesz samochodowego uzywalem zapooszczalem pol litra w obieg i na okolo 20h pozniej dobrze przeplokac dobrze dziala usuwa kamien i czysci raz na kilka miesiecy mozna spokojnie zaposcic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...