Skocz do zawartości
macin

Robić Własne Czy Kupić Heatpipe'a

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać z podpisu kręcę radka i chcę założyć jakieś dobre chłodzenie(musi być cicho-dzidziuśsmile.gif. Mam do wydania ok 100-150 zl, lepiej jest założyć radiator od np:volcano 7+ i wentylator noiseblocker se2 blue oem na dodatkowym śledziu + radiatorki na pamięć czy kupić jakieś gotowe chłodzenie np: zalmana lub inne (heatpipe), oraz takie które pociągnie np: gf6600gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po spędzeniu dnia na czytaniu muszę wybrać między:

Zalman ZM80D i

Aerocool vga vm-101

Jeżeli ktoś ma któreś z nich to proszę napisać na jakiej grafie i jak z temperatórą?

Jest gdzieś test tych ustrojstw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak...

Z chlodzeniem gf6600gt nic nie umiejszajac tej karcie to ona sie za bradoz nie grzeje. Inna technologia (brak dodatkowego zasilania) sprawia ze absolutnie nie trzeba tu wkraczac z "ciezkim sprzetem" :) (co np w 9800pro juz jest bardziej zrozumiale).

Testy - google.pl (nie chce mi sie wpisywac bo sam mzoesz to zrobic), juz nie mowiac o poszukaniu tego na tweaku (byly tu linki opinie i masa informacji).

Podpowiem ze jesli wybierac koniecznie miedzy Zalman ZM80D i Aerocool vga vm-101 to ten 2gi znacznie lepszym rozwiazaniem bedzie. Dlaczego? - szukaj.

Ja bym w sumie mogl polecic jesli nie chcesz sie specjalnie babrac i ma byc tanio i wydajnie wstawic COOLVIVE. Ludzie maja, chwala sobie dosc i jest polowe tansza. A wydajnosciowo spokojnie zaspokoi 6600gt.

Aha no i jezeli nie masz wstretu/uprzedzen do allegro i kawalkow aluminium z drugiej reki, to coolvive mozna dostac w stanie barsdzo dobrym na allegro.pl za nawet 40zl. Trzeba sie tylko przyczaic i licytowac :)

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi