Hoja Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Witam. Dzisiaj zakupiłem sobie zestaw głośników do kina domowoego 5.1 oczywiście z wzmacniaczem. Podłączając normalnie tak jak każde inne głośniki (stereo) nie ma takiego dźwięku jagiego oczekiwałem. Karte muzyczną mam 6-cio kanałową ale podłączyłem wzmacniacz tylko pod dwa kanały bo niemam jak podłączyć do wzmacniacza 6 chinchy które by były potrzebne do każdego kanału po 2 :/ Słyszałem ze trzeba by kupić karte muzyczną z wyjściem cyfrowym/optycznym i wtedy będzie prawdziwy dźwięk 5.1 w pełni przestrzenny. Proszę o radę :) Może da sie coś zrobić ? z góry dzięki za odpowiedzi :P Edytowane 20 Lutego 2005 przez Hoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 pytanie ?? czy wzmacinacz ma wejscie cyfrowe ? czy karta dzwiekowa ma wyjscie cyfrowe ?? a niemozesz dokupic tych przewodow analogowych ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 tym podlaczeniem tylko pro logic bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...