ra-v Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Czemu adobe audition nie słyszy jak mówie przez mikrofon ?! Wiecie może ? Inne programy tj. skype , rejestrator dzwięku słyszą a adobe audition nie...:| jeśli wiecie co trzeba zrobic to mi powiedzcie .... Z góry danke.... ------------------------- PoZdRo FoR aLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Chodzi ci o Adobe Audition, następce programu Cool Edit Pro? Masz tam dwa tryby EDIT VIEW i MULTITRACK VIEW. W EDIT VIEW po włączeniu nagrywania wszystko powinno działać, pod warunkiem, że w mikserze karty dźwiękowej masz ustawiony mikrofon, jako urządzenie wejściowe. W MULTITRACK przed nagrywaniem musisz włączyć tryb "R" dla ścieżki, na którą będziesz nagrywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 no zrobiłem tak jak poradziłeś ale nie działa... mysle że to coś w panelu sterowania w dzwieki trzeba zmienić... tylko jakbyście mi mogli powiedziec jak ma to być ustawione ... ------------------------------- PoZdRo FoR aLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Zainstalowałem też cool esit pro i też program nie słyszy jak mówie przez mikrofon :| ... Plisssssss powiedzice mi co mam zmienić w ustawieniach w panelu sterowania :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Sprawdź, jakie masz urządzenie nagrywania w Panelu Sterowania Windows, w sekcji Dźwięki. Ustaw właściwe źródło dźwięku i zaznacz "Używaj tylko preferowanych urządzeń". Potem kliknij na głośniczek obok zegara i wybierz mikrofon. Sprawdź w jakimś programie, czy mikrofon w ogóle działa. Teraz wejdź do Cool Edit lub Audition i w EDIT VIEW spróbuj nagrywać. Powinno działać. Jak nie, to wejdź do menu ustawień i tam sprawdź, czy jest właściwe urządzenie nagrywania. Jaką masz kartę dźwiękową? Edytowane 23 Lutego 2005 przez Wojtek P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Po pierwsze Adobe Audition to kontynuacja Cool Edita :) Jeśli twierdzisz że możesz rozmawiać przez Skype to znaczy, że w mikserze (głośnik na pasku) wszystko jest ok. Utwórz w AA nowy plik. Wciśnij F10 - będziesz miał podgląd głośności nagrywania (paski na dole). Powinny reagować na głos. Jeśli nie pokombinuj w mikserze, może poziom nagrywania z Mic In jest bardzo niski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...