ivan06 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Witam, mam zamiar zmienic boxowy wentylator na AMD64 3200+, jest on za glosny, zastanawiam sie nad tymi dwoma coolerami: -ARCTIC COOLING Freezer 64 -PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ co wybrac??? chodzi mi o cisze i w miare dobra wydajnosc , ten Pentagram chyba zmiesci mi sie do obudowy. W cenie oba te coolery roznia sie, a na to tez ma znaczenie, wiec co mi poradzicie?? prosze o szybka fachowa pomoc , mam zamiar zamowic coolera w poniedzialek gora we wtorek , pozdrawiam PS: czy do tego Arctica dolaczona jest pasta termoprzewodzaca i instrukcja PL?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1983 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Witam, mam zamiar zmienic boxowy wentylator na AMD64 3200+, jest on za glosny, zastanawiam sie nad tymi dwoma coolerami: -ARCTIC COOLING Freezer 64 -PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ co wybrac??? chodzi mi o cisze i w miare dobra wydajnosc , ten Pentagram chyba zmiesci mi sie do obudowy. W cenie oba te coolery roznia sie, a na to tez ma znaczenie, wiec co mi poradzicie?? prosze o szybka fachowa pomoc , mam zamiar zamowic coolera w poniedzialek gora we wtorek , pozdrawiam PS: czy do tego Arctica dolaczona jest pasta termoprzewodzaca i instrukcja PL?? 1288121[/snapback] Polecam pentagrama, sam mam podobnego tylko bez "+'' także ten twój powinien być jeszcze wydajniejszy jest cięższy i ma więcej listków, mam go zamontowanego na Athlonie 64 3000+@2300 Mhz i max temp wynosi ok 56 stopni, a przy tym jest w miare cichy, jedynie przy wiekszych obciążeniach zaczyna kręcić sie szybciej co jest regulowane przez płytę, natomiast przy małym obciążeniu prawie go nie słychać, proponował bym jedynie lepszą pastę termoprzewodzącą i mysle ze bedziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Polecam pentagrama, sam mam podobnego tylko bez "+'' także ten twój powinien być jeszcze wydajniejszy jest cięższy i ma więcej listków, mam go zamontowanego na Athlonie 64 3000+@2300 Mhz i max temp wynosi ok 56 stopni, a przy tym jest w miare cichy, jedynie przy wiekszych obciążeniach zaczyna kręcić sie szybciej co jest regulowane przez płytę, natomiast przy małym obciążeniu prawie go nie słychać, proponował bym jedynie lepszą pastę termoprzewodzącą i mysle ze bedziesz zadowolony. 1288914[/snapback] a jaka masz plyte glowna??? bo boje sie ze bedzie kolidowal z pamieciami, czy raczej nie bedzie tego problemu ??? jak miezylem to spokonie wchodzi ale nad pamieci troche sie nasowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwmad Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 a jaka masz plyte glowna??? bo boje sie ze bedzie kolidowal z pamieciami, czy raczej nie bedzie tego problemu ??? jak miezylem to spokonie wchodzi ale nad pamieci troche sie nasowa 1288974[/snapback] Arctic jest bardzo dobry u moj procek przy 2700 ma przyzwoite temperaturki. przy obroptach 2200 troche go slychac ale jak spadno obroty do 1700 to jest bezglosny. Nie ma sensu doplacac do pentagrama tak mi sie wydaje Pasta w zestawie MX1 dziwnie sie naklada ale jest ok lepsza od tych siliconowych co artic wczesniej dawal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow of figt Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Witam Panowie kupiłem dziś dokładnie ten model http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=10&disc= no i mam problem, na giełdzie byłem zapewniany ze ten model pasuje pod socket (939) a na stronie widzę tylko obsługę Application: all AMD Sempron (Socket 754) AMD Athlon 64 up to 5000+ AMD Athlon 64 up to FX-59 AMD Opteron Powiedzcie mi czy będzie mi pasował czy mam jechać i wymienić go ? :mur: :ph34r: :ph34r: :ph34r: Update: hyhy nie zauważyłem :P Socket 754/939/940 Coolers - Freezer 64 - Main Features Edytowane 26 Lutego 2005 przez shadow of figt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...