Xalpha Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Mam następujący- próbuje złozyc kompa (Pentium 133, płyta głowna HP, 16 mb ram, dysk 1,1 gb) jednak mam problem z zainstalowaniem systemu- gdy podłanczam cd-rom i daje płytke z windą to mi płytka nie bootuje...to samo z dyskietką...próbowałem z biosie zmienic pozycje bootowana (najpierw cd, fdd, dysk) ale nic. Pisze mi ze Operation System not found...co robic? Jakies ustawienia w biosie?? Mam tam opcje aby uruchomic Winde 95, ale 98 chce zainstalowac...Pomocy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 sprobuj zainstalowac win98 spod 95 moze zadziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Jest mały problem...ja nie mam win 95...to tylko tak w biosie pisze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 No wygląda na to, że coś źle podłączyłeś, jeżeli chodzi o fdd to ludzie często podłączają taśmę odwrotną stroną - łatwo to rozpoznać, bo przy starcie kompa dioda na ffd'ku cały czas się świeci, możesz jeszcze zaznaczyć opcję boot other device i zobacz czy fdd jest w ogóle włączony w biosie czyli czy jest ustawiony na 1,44 Mb. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 O no faktycznie sprawdze z FDD...a nie powinnien mi się ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>c dos przypadeczkiem- tzn linia komed- z tego juz bym sobie wszystko zrobił :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ufff udało się: FDD faktycznie było zle połączone- a z HDD przydatne okazało się wyjęcie zworki (nie master, ani slave..lecz SINGLE). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...