Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 jestes do [gluteus maximus]... jesli chodzi o zagadnienia OC... wartość 667 jest wartością szyny QPB [czyli nic innego jak marketing, wiadomo, że większe cyfry ładniej wyglądają :lol: ], rzeczywiste taktowanie FSB wynosi 166 MHz! :mur: i jeśli ustawiłeś dzielniki dla szyny w biosie 1:2 [kolejność -> procesor, szyna pamięci] to jak masz na procku FSB 166MHz, to na pamięciach masz 333 MHz [667 DDR!]... ale ty masz poprostu 1:1 zapewne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 jestes do [gluteus maximus]... jesli chodzi o zagadnienia OC... wartość 667 jest wartością szyny QPB [czyli nic innego jak marketing, wiadomo, że większe cyfry ładniej wyglądają :lol: ], rzeczywiste taktowanie FSB wynosi 166 MHz! :mur: i jeśli ustawiłeś dzielniki dla szyny w biosie 1:2 [kolejność -> procesor, szyna pamięci] to jak masz na procku FSB 166MHz, to na pamięciach masz 333 MHz [667 DDR!]... ale ty masz poprostu 1:1 zapewne... omg - moze miec pamieci taktowane 667 co juz udowodnilem wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 moze miec, zreszta pokazalem co musi ustawic, ale po jego czasie pi widac, ze kreci, zreszta jesli ustawil dzielnik 1:4 to ma WR na DDR2 :lol: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 jestes do [gluteus maximus]... jesli chodzi o zagadnienia OC... wartość 667 jest wartością szyny QPB [czyli nic innego jak marketing, wiadomo, że większe cyfry ładniej wyglądają :lol: ], rzeczywiste taktowanie FSB wynosi 166 MHz! :mur: i jeśli ustawiłeś dzielniki dla szyny w biosie 1:2 [kolejność -> procesor, szyna pamięci] to jak masz na procku FSB 166MHz, to na pamięciach masz 333 MHz [667 DDR!]... ale ty masz poprostu 1:1 zapewne... Skoro doszłeś do tego zapewne to widocznie jesteś lepszy odemnie.Tylko zastanawiam po co się upierasz że mam dzielnik 1:1 skoro tak jak piszesz jest przynajmniej 1:2 czyli jeżeli fsb=167 to pamięci mają 333(real).Opisując to wg norm"sklepowych"(Media Markt nie dla idiotów) fsb 667 a pamięci również 667 - zgadza się?? Zresztą zobacz sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 trzeba bylo tak odrazu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Wynik poprawiony!!! :rolleyes: Niewielkie, ale zauważalne przyspieszenie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 ale czas powinieneś mieć o jakieś 3 minuty lepszy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) ale czas powinieneś mieć o jakieś 3 minuty lepszy! Nie wiem.Może dlatego że mam duala?? Czy wynik będzie lepszy jeżeli uruchomie kompa w singlu?? Edytowane 10 Grudnia 2005 przez master_electronic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Jasne, dual przecież (jak sama nazwa wskazuje) ogranicza przepustowosc pamieci i wtedy sa duuuzo slabsze wyniki w pi... :D Edytowane 10 Grudnia 2005 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @hary nie wiem, czy kolega zrozumiał ironię :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Pamięci 2x512MB Crucial Ballistix Z505 (Micron 5B D) 290MHz 3-3-3-8 1T 2,7V Poza TCCD,nie wiem czy inne tyle ciągną ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Nie wiem.Może dlatego że mam duala?? Czy wynik będzie lepszy jeżeli uruchomie kompa w singlu?? juz ten screen wklejalem!! powinines miec duzo lepszy czas! 1831557[/snapback] Pamięci 2x512MB Crucial Ballistix Z505 (Micron 5B D) 290MHz 3-3-3-8 1T 2,7V Poza TCCD,nie wiem czy inne tyle ciągną ? :wink: to robi :) ale na czym to nmie wiem Edytowane 23 Grudnia 2005 przez atek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) .... to robi :) ale na czym to nmie wiem Jeżeli nie wiesz na jakich to kościach ,to nie rozumiem;przecież mogą byc TCCD :wink: Edit Chyba że mówisz o swoich Ocz Gold i wiesz na 100% ,że to nie TCCD,czy o to chodziło?(poza tym to stabilnośc na spi1M podejrzewam,że moje spoko to pociągną) Edytowane 23 Grudnia 2005 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Jeżeli nie wiesz na jakich to kościach ,to nie rozumiem;przecież mogą byc TCCD :wink: Edit Chyba że mówisz o swoich Ocz Gold i wiesz na 100% ,że to nie TCCD,czy o to chodziło?(poza tym to stabilnośc na spi1M podejrzewam,że moje spoko to pociągną) tak wiem ze to nie tccd i o to mi chodzilo jak rowniez o to, ze nie wiem na jakich sa kosciach:) dalem screen z spi 1mb bo ten tylko mam, ale sa stabilne calkowicie - powyzej juz nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Ok, :wink: to masz wyżej.Goldy to przeważnie winbond w tym przypadku odpada,to może masz Microna? bo idą podobnie. :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 nie wiem czy winbondy bo nie moge dac voltarzu dobrego a w zasadzie odpowiedniego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) No to ja sie tez pochwale jak sie tu juz wszyscy chwalą... :D 2 kostki winbonda, kazda po 256MB pojemnosci - bh-6 i bh-5 - 277MHz 1,5-2-2-5 7-12 2-2-1-2 16x-7x 9ns-6ns @ 3,61v real :D Edytowane 29 Grudnia 2005 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 No to ja sie tez pochwale jak sie tu juz wszyscy chwalą... :D 2 kostki winbonda, kazda po 256MB pojemnosci - bh-6 i bh-5 - 277MHz 1,5-2-2-5 7-12 2-2-1-2 16x-7x 9ns-6ns @ 3,61v real :D a która biega wyzej z nich? No i ta bh-5 to co to za jedna? tez kingston :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Biegają praktycznie identyko, nawet 1 mhz roznicy nie ma. Ta bh-5 to tez kingston tyle ze hyperX :D Prawda ze ładne? Mmmmm, nie ma to jak nieremarki!! :D Zboczony na punkcie beha jestem, co?? :D Edytowane 29 Grudnia 2005 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Biegają praktycznie identyko, nawet 1 mhz roznicy nie ma. Ta bh-5 to tez kingston tyle ze hyperX :D Prawda ze ładne? Mmmmm, nie ma to jak nieremarki!! :D Zboczony na punkcie beha jestem, co?? :D Dobrze sie chłodzą bez radiatorów,wicherkiem. A tam zaraz zboczony,taka mini choroba zawodowa. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Biegają praktycznie identyko, nawet 1 mhz roznicy nie ma. Ta bh-5 to tez kingston tyle ze hyperX :D Prawda ze ładne? Mmmmm, nie ma to jak nieremarki!! :D Zboczony na punkcie beha jestem, co?? :D powiem Ci krótko: TY SIE TAK NIE CHWAL BO cI JE UKRADNE :lol: hehe, tez tekie chce, ale jakby to były 2x512 z takimi osiagami to bym sie nie obraził ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 No to ja sie tez pochwale jak sie tu juz wszyscy chwalą... :D 2 kostki winbonda, kazda po 256MB pojemnosci - bh-6 i bh-5 - 277MHz 1,5-2-2-5 7-12 2-2-1-2 16x-7x 9ns-6ns @ 3,61v real :D spróbuj 1,5-2-2-0 może polepszyć wydajmność a nie zauważyłeś przypadkiem czy na innych dzielnikach inaczej latają ? czym je chłodzisz ? jaka temp otoczenia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Do tego wyniku temp otoczenia była ekstremalna jak liczylem to pi... :P Ale nie zaglebiajmy sie w to bo to umniejsza moj wynik :P Chlodzenie to standardowe jak dla winbondow 1x wentyl 8cmx8cm. majkel84: looknij na screena tam jest cl1,5, ale tylko tak dla bajeru bo w wydajnosci jest zero roznicy. Tras na 0 tez sprawdzalem i tez zero wydajnosci wiecej... Na innych dzielnikach moge dac lepsze max async latency i read preamble. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ta 2 na koncu mi sie niepodoba... a tak pozatym to nienajgorzej :wink: .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 I kto jest najlepszy na podwórku :lol: ? Wieczorem poprawka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) http://img361.imageshack.us/img361/5461/2936spi1m6it.th.jpg[/img] I kto jest najlepszy na podwórku :lol: ? Wieczorem poprawka :wink: ehhhhhh, az mi szczena spadła na podłoge... ale ale pokaz alphy :lol: Edytowane 8 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ale ale pokaz alphy :lol: Jakby było co pokazywać to bym pokazał :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Jakby było co pokazywać to bym pokazał :lol: :lol: to sie nie ma czym chwalic :lol: ile max na przyzwoitych alphah? Edytowane 8 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 :lol: to sie nie ma czym chwalic :lol: ile max na przyzwoitych alphah? Ustawiłem nieciekawe alphy i testowałem max mhz od razu na takich. Na przyzwoitych nie sprawdzałem, chociaz w niedalekiej przyszłości to zrobie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ustawiłem nieciekawe alphy i testowałem max mhz od razu na takich. Na przyzwoitych nie sprawdzałem, chociaz w niedalekiej przyszłości to zrobie :) a to te pamiatki z podpisu, czy cos nowego masz? no i daj te nieciakwe alphy tez ;) chce oblukac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...