Twój Pan Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Tak te z podpisu :wink: . Alphy to 15-22-2-2-2-3 :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Nie no MaSeł "re5pect czarnuchu" :D pochwal się tylko ile pamięci V miały :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 3.9v białasie :wink: Obiecywałem wieczorem dogrywke..... no to macie :D Na początek koniec rządów Mardoka :lol: I drugi wyniczek na swiecie w kategori spi1m max mhz winbond :wink: : Ufff, męcząca niedziela B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mati gratulacje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) MaSell ciagnij dalej*, moze dojdziesz do 300 stable jako tako :P *lecisz z koksem -> niektorzy moga miec dziwne skojarzenia :] Edytowane 8 Stycznia 2006 przez ryba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 MaSell ciagnij dalej, moze dojdziesz do 300 stable jako tako :P Ja nie ciagam, nie wiem jak ty :unsure: :lol: Postaram się dojechać to tych 300, tylko musze wymyślić jak. Narazie nie mam kompletnie pomysłów na dodatkowe mhz :wink: Stay tuned, kiedyś będzie lepiej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 mmateo widze cie z tymi memkami u mnie znow, bo trzeba PR zrobic na sempie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) @MaSell, Gratuluje zegarow, ale... czasy to masz katastrofalnie slabe, nawet jak na TRC=15 i TRFC=22 :( Tak czy inaczej, ladne osiagniecie :) Edytowane 9 Stycznia 2006 przez bachus_anonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wynik naprawde niezly... Masell masz naprawde dobre kosci! Rozkreciły sie po wygrzaniu dobrym czy to pierwsze takie próby z nimi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) @MaSell, Gratuluje zegarow, ale... czasy to masz katastrofalnie slabe, nawet jak na TRC=15 i TRFC=22 :( Tak czy inaczej, ladne osiagniecie :) Wiem :). Wyniki specjalnie robiłem na bardzo starym, niezoptymalizowanym, sypiącym sie systemie, żeby nie "popsuć" sobie dobrego ciągłymi resetami itp. :wink: Patrząc z drugiej strony, im dłużej leci spi, to mój wynik jest stabilniejszy :lol: Wynik naprawde niezly... Masell masz naprawde dobre kosci! Rozkreciły sie po wygrzaniu dobrym czy to pierwsze takie próby z nimi :) Kości jeszcze nie były wygrzewane. W czym tkwią takie fajne wyniki - winbondy trzeba odpowiednio schłodzić :wink: @NIemiec To ty wpadniesz z sempem.... jak będe miał to "coś" :D Edytowane 9 Stycznia 2006 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Ja raz swoje chłodziłem mroznym powietrzem, dmuchajac na nie delta 120@3000rpm i nic moim to zabardzo nie dalo. u mnie blokuje mnei chyba niestabilnme napiecie na ramach dostarczane bezposrednio i raila. Udalo mi sie wiecej osiagnac gdy pozyczylem od kolegi ocz boostera ale z nim tez sa jaja rozne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 wie ktoś może jaki jest mniej więcej rekordzik na kostkach Kingstona KVR400X64C3A? ja na swoich w dualu osiągnąłem w pełni stabilnie: 273MHz 2.5-3-3-7 1T 2.7V http://arczi.boo.pl/tweak/spi.jpg to dobrze/nieźle/słabo? mało sie orientuje w tych kostkach.. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Ja raz swoje chłodziłem mroznym powietrzem, dmuchajac na nie delta 120@3000rpm i nic moim to zabardzo nie dalo. u mnie blokuje mnei chyba niestabilnme napiecie na ramach dostarczane bezposrednio i raila. Udalo mi sie wiecej osiagnac gdy pozyczylem od kolegi ocz boostera ale z nim tez sa jaja rozne... bo masz utt :lol: Mardok bedzie nie pocieszony, ale masell dajesz 300 ;) i to juz od razu inaczej wygladac bedzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 bo masz utt :lol: Mardok bedzie nie pocieszony, ale masell dajesz 300 ;) i to juz od razu inaczej wygladac bedzie :D wolałbym 301... wtedy będzie najlepszy wynik na świecie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wiem :). Wyniki specjalnie robiłem na bardzo starym, niezoptymalizowanym, sypiącym sie systemie, żeby nie "popsuć" sobie dobrego ciągłymi resetami itp. :wink: Patrząc z drugiej strony, im dłużej leci spi, to mój wynik jest stabilniejszy :lol: Kości jeszcze nie były wygrzewane. W czym tkwią takie fajne wyniki - winbondy trzeba odpowiednio schłodzić :wink: @NIemiec To ty wpadniesz z sempem.... jak będe miał to "coś" :D niech tam strace [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 bo masz utt :lol: Mardok bedzie nie pocieszony, ale masell dajesz 300 ;) i to juz od razu inaczej wygladac bedzie :D No nie wiem co w tym smiesznego ze mam utt ;) napewno są słabsze od starych bh5 ale tak czy inaczej mało które stare robią powyzej 270-80 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) No nie wiem co w tym smiesznego ze mam utt ;) napewno są słabsze od starych bh5 ale tak czy inaczej mało które stare robią powyzej 270-80 mhz. ta, ale utt to nic nie pomoze, jak nie rusa sie o mhza, to sie nie rusza i koniec ;) zadne chłodzenie Ci nie pomoze, wentylek styka. masell: powedz co rozumiesz przez odpowiednio schłodzic, bo jak wentylek to co ja pisze wogole ;) Edytowane 9 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 delta 120@12v + powietrze zza okna :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 3.9v białasie :wink: Obiecywałem wieczorem dogrywke..... no to macie :D Na początek koniec rządów Mardoka :lol: ... I drugi wyniczek na swiecie w kategori spi1m max mhz winbond :wink: : ... Ufff, męcząca niedziela B) Pięknie a jaki masz max w Pi16M ?? zdały by mi się takie ramki do PI na Intelu :D Na P4C800 niestety Geile one W nie bardzo się dogadują i max to około 230MHz :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) 289 na dupiastych alphach, na jakiś normalnych (7-15-2-2-1-2) pewnie ok 285 bedzie. Nie oddam ich tak łatwo :D PS mi by sie przydał taki pm@3ghz do 3x WR na 6200 :lol: ... jestem 2x2gi i 1x3ci :? Edytowane 9 Stycznia 2006 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) 289 na dupiastych alphach, na jakiś normalnych (7-15-2-2-1-2) pewnie ok 285 bedzie. Nie oddam ich tak łatwo :D PS mi by sie przydał taki pm@3ghz do 3x WR na 6200 :lol: ... jestem 2x2gi i 1x3ci :? Hmm Czemu do Pi nie puścisz pamięci na dzielniku CPU/11 ?? Naprzykład 3100MHz i pamięci na 282 ... ? Mój proc na zimnej wodzie może tak: (Vcore 1,68V) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Hmm Czemu do Pi nie puścisz pamięci na dzielniku CPU/11 ?? Naprzykład 3100MHz i pamięci na 282 ... ? Nie mam aktualnie żadnego procka na 939 potrafiącego >3GHz na wodzie... nawet z chłodnicą za oknem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 KHX 3200 w 20*c :D 3.63V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 eee w singlu to duzo łatwiej jest :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Cholerny 1MHz <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) http://img367.imageshack.us/img367/2567/2994gj.jpg[/img] Cholerny 1MHz <_< Uda Ci sie ;) btw. Lord MaSell? skromnisiu..... :P Edytowane 20 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 heh.. LASTVIKING tez mial zastoj na 299MHz :lol: nie martw sie - bedziesz mial te 300 :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Będzie bardzo ciężko zrobić te 300 <_< . Wczoraj sie troche pobawiłem (-26'C :D ) memkami i nic powyżej 299mhz nie chca robić. Najśmieszniejsze jest to, ze na 301 wywalają sie później niż na 300 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Będzie bardzo ciężko zrobić te 300 <_< . Wczoraj sie troche pobawiłem (-26'C :D ) memkami i nic powyżej 299mhz nie chca robić. Najśmieszniejsze jest to, ze na 301 wywalają sie później niż na 300 :lol: to zobacz 302 :lol: nic z alphami sie nie da zrobic juz? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Dawno nic tutaj nie wrzucilem, wiec moze cos tym razem... Tescik 2x512MB UTT-BH5, G.Skill PC3200 (F1-3200BWU2-1GBGH), te same co Ricci'ego :) Jak na razie zdolalem wykrzesac SPi16M @ 270MHz i SPi32M @ 268MHz... W miare ciasne timmingi... Nie wiem, czy cos wiecej jeszcze w nich siedzi... Jeszcze kiedys poprobuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...