Skocz do zawartości
rapra

Fajne Wyniki Podkrecania Pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie idą. :D Są powtarzalne,moje idą 2 MHz niżej,spróbuję poluzować mal/rp na 8/5;268MHz było na7/4,5 ;muszę poświęcić trochę czasu,żeby obadać ich maxa na takich alphach. :wink: Ja ze swoich jestem bardzo zadowolony. :D

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi Ricci, jak date maja Twoje GSkille na nalepce? 05xx....? Bo mam rowniez dwie inne kosci z data 0512 i tamte specjalnie nie czuja sie za dobrze w granicach 270MHz i napieciu powyzej 3.6v... Te powyzsze, to 0508...

Oh, jeszcze jeden screen, na div200 tym razem...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi Ricci, jak date maja Twoje GSkille na nalepce? 05xx....? Bo mam rowniez dwie inne kosci z data 0512 i tamte specjalnie nie czuja sie za dobrze w granicach 270MHz i napieciu powyzej 3.6v... Te powyzsze, to 0508...

Oh, jeszcze jeden screen, na div200 tym razem...

S/N: 0512090025255

S/N: 0512090025256

Kupowałem w hpm-computer(razem z prockiem).Moje 0512 podobnie mają problem koło 270MHz,nie poświęcałem temu za bardzo czasu gdyż przy moim procku,akurat te takty mnie nie zmuszały do działania. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po małej rozmowie z Miśkiem ( czytaj: bachus_anonym ;) ) doszliśmy do wniosku że chyba już się ostrzej nie da ;] Wiec nawet zaryzykuję stwierdzenie iż są to ustawienia „Max Performance” dla BH5.

166-E-1.5-2-5-7-12-0-2-1-1-4708-1-E-DS-0-L7-L2-07.0-Fast-05.0-16-E-7-D

SPI16M 12:21

180-E-1.5-2-5-7-12-0-2-1-1-4708-1-E-DS-0-L7-L2-07.0-Fast-05.0-16-E-7-D

SPI16M 12:10

Oczywiście jak ktoś ma tylko jakieś “sztuczki” co jeszcze poprawiłaby ram biegał w ogólnym rozumowaniu wydajniej proszę się podzielić chętnie sprawdzę ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co teraz bachus pokazał wynika że przy takich samych ustawień proca bh5 puszczone na 270 jednak są szybsze od tccd 300mhz tyle że nie wiadomo ile sekund może dawać mu przewaga w postaci dodatkowego 512KB cache.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co teraz bachus pokazał wynika że przy takich samych ustawień proca bh5 puszczone na 270 jednak są szybsze od tccd 300mhz tyle że nie wiadomo ile sekund może dawać mu przewaga w postaci dodatkowego 512KB cache.

jaka roznica? przeciez oba wyniki sa na 1024 cachu, wiec o co chodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i mniam ale coś nie bardzo już chcą iść dalej ;) Co nie znaczy że nie będę walczył ;) A najśmieszniejsze jest to że na ostrzejszych alchach poszły na ~289MHz a na luźniejszych max 286MHz gdzie tu logika ;)

*poszły = przesyły SPI16M bez marudzenia.

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh nie narzekaj - tu wielu by zabiło za takie memki ;)

takie takty i takie alphy?? :blink:

tylko trfc poluzowales na 13 widze - dało ci to jakoś stabilność?? ja mam podobny problem już z drugą parą bh5 - stają w okolicach 266-267 i ani rusz dalej :( obie na 3,6+0,03V takze jest jeszcze zapas V, ale zwiekszenie nawet do 3,9 nie przynosi ani 1-ego mhz

chyba sie poplacze :lol:

gratulacje :D

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh nie narzekaj - tu wielu by zabiło za takie memki ;)

takie takty i takie alphy?? :blink:

tylko trfc poluzowales na 13 widze - dało ci to jakoś stabilność?? ja mam podobny problem już z drugą parą bh5 - stają w okolicach 266-267 i ani rusz dalej :( obie na 3,6+0,03V takze jest jeszcze zapas V, ale zwiekszenie nawet do 3,9 nie przynosi ani 1-ego mhz

chyba sie poplacze :lol:

gratulacje :D

pozdro

Moge się z Toba zaminic - Twój proc, za moje memki + $$ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@myrddin669:

Nie tylko TRFC bo na co dzień czyli do 280MHz latają sobie :

1.5-2-5-2-7-12-0-2-1-1

Tu już dałem w zasadzie na „czuja” bo bez żadnych wcześniejszych testów :

2.0-2-5-2-7-13-2-2-2-2

Czy poluzowanie TRFC coś dało nie mam pojęcia bo jak już pisałem poszły tak z „rozpędu” i nie sprawdzałem innej konfiguracji ;)

No i na koniec wcale nie narzekam tylko się dziwię że na ostrzejszych alpcha poszły wyżej niż na luźniejszych bo to chyba jest dziwne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boże jakie niskie napięcie :-| :-P piękna kostka [rozumiem, że to cała 512 MB?] pokatuj ją bardziej i na XtremeSystems... będzie to jedna z najlepszych kostek :D

ahh gdybyś miał tą drugą...

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahh gdybyś miał tą drugą...

:zonk: :zonk: :zonk: :zonk: :zonk: :zonk: :zonk: ale to zonk......

Drugiej nie masz? :lol:

Wlasnie tylko jedna taka upolowalem. Testowalem ja wczesniej na epoxie NF4 i tam przy 3.2V(bios) szla 261mhz. Na DFI jest znacznie lepiej...

Jak bede mial Venica, to potestuje jeszcze inne biosy bo teraz z racji tego ze mam Sempa, jestem ograniczony tylko do jednego.

Wieczorem pobawie sie wyzszymi napieciami.

Edit

286mhz 3.4V +0.03V

Edytowane przez Tomwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...