Tomwer Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Otworzylem profilaktycznie okno na czas testu, ale i tak ciepło wczoraj w Krakowie bylo :wink: Za pare dni zawalcze na wyzszym napieciu, niech tylko dorwe jakiegos Venica (moze ktos chce jakiegos tanio sprzedac) i bede mogl pobawic sie innymi biosami... Na 310mhz raczej nie ma szans, ale na 29X raczej tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 bez 29x nie pokazuj się tutaj :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No to ktoś rozzłościł Lastvikinga z XS :D BH5 @ 302 super pi 1M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Teraz Masell już napewno nie pobije go :? Lastviking zaszalał :D piękne kości trafił, ciekawe ile ich szukał :lol: p.s. miał piękne wyniki na nForce 2 Ultra na tych kostkach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Jak bede mial Venica, to potestuje jeszcze inne biosy bo teraz z racji tego ze mam Sempa, jestem ograniczony tylko do jednego... a to czemu ? Sempron działa NORMALNIE praktycznie na każdym biosie tylko HT nie moze być na x5, ale przecież chyba niewielu osobom grozi takie ustawienie :lol: :lol: a co do kostki to kongratsy Tomwer :-P Edytowane 5 Lutego 2006 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Prawde powiedziawszy nie sprawdzalem LDT x4 lub x3 na innych biosach, narazie uzywalem tylko 7/04-2BTA Bios, myslalem ze tylko na tym mozna krecic Semprona. Zreszta teraz to juz i tak niewazne, sprzedalem Sempa i we wtorek ide po jakiegos Boxa Venice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Wlasnie tylko jedna taka upolowalem. Testowalem ja wczesniej na epoxie NF4 i tam przy 3.2V(bios) szla 261mhz. Na DFI jest znacznie lepiej... ... Hmm hary86 ma chyba drugą do parki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Hmm hary86 ma chyba drugą do parki :D ma dwie 256tki chyba ze o czyms nie wiem....... (na 754 nie ma duala...) ;) Edytowane 5 Lutego 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Hary ewidentnie ma 2x 256 :D, jedne to BH-6 a drugie BH-5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Hary ewidentnie ma 2x 256 :D, jedne to BH-6 a drugie BH-5. aha - sorki zobaczylem single i 512 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 hehe :D :D http://img315.imageshack.us/my.php?image=300mhz7yu.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) hehe :D :D http://img315.imageshack.us/my.php?image=300mhz7yu.jpg a gdzie choc megowa probka z pi?? tu z Maselem kiedys poszalelismy z jego BH5: http://photobucket.com/albums/a345/Niemiec...rent=320mem.jpg ;) Edytowane 6 Lutego 2006 przez Niemiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 hehe :D :D http://img315.imageshack.us/my.php?image=300mhz7yu.jpg Faker, nie to co ja ze Szkopkiem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 a gdzie choc megowa probka z pi?? tu z Maselem kiedys poszalelismy z jego BH5: http://photobucket.com/albums/a345/Niemiec...rent=320mem.jpg ;) hehe taaa jasne :) tak samo jak ja poszalałem z swoją BH-6 :P żeby była jasność powiem że to mój cpuZ dosyał schizy ;) ale może kiedyś stanie się to rzeczywistością :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 u nas tez cpu-z zwariowal na czas wystarczajacy do zrobienia screena :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 eee tam u mnie ch5utt przeszly 16M na 341 mhz 2-2-2-5 dual :P screena mialem ale gdzies wcięło, po ponownym uruchomieniu cpu-z juz dobrze odczytal dzielnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 180-E-1.5-2-5-7-12-0-2-1-1-4708-1-E-DS-0-L7-L2-07.0-Fast-05.0-16-E-7-D Oczywiście jak ktoś ma tylko jakieś “sztuczki” co jeszcze poprawiłaby ram biegał w ogólnym rozumowaniu wydajniej proszę się podzielić chętnie sprawdzę ;] sprobuj dac E-1.5-2-5-7-12-0-2-1-1-4708-1-E-DS-0-L7-L2-06.0-Fast-04.5-16-E-7-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) 6/4,5 bedzie wydajniejsze niż 7/5 z tym że na dzielniku raczej nie pójdzie.Wszystkie swoje testy na div 200 robiłem na mal=6ns,pytanie tylko przy tym mal jakie rp jest najlepsze;jechałem na 4ns(na 3,5 i 3,0ns było już gorzej) i nie jestem przekonany czy 4,5 lub 5,0ns nie byłoby lepsze.Ostatni WR (na AMD)w pi16 był robiony na mal/rp 6/6.Jak będę miał troche wiecej czasu to obadam to dokładnie. :lol: Edytowane 7 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Nie raczej a na pewno nie pójdzie ;) MAL i RP są w mim przypadku ustawione na max co za tym idzie niżej się nie da bo nawet się boot’ować nie będzie nie mówiąc już o stabilności ;) W tamtym poście chodziło mi bardziej o resztę alpha czy są może jakieś ustawienia dające jeszcze większą wydajność, zdaję sobie sprawę ze to już zabawa w „przecinki/kosmetykę” ale zawsze coś ;] Od tego czasu dostałem kilka rad do których się zastosowałem i zanotowałem minimalny bo minimalny ale przyrost wydajności ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Mardok: czyli pamieci nadal ida jedynie 288? i juz nie dasz rady na 289? :P :> B) Edytowane 7 Lutego 2006 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Chaos: Człowieku weź ty popatrz o jakich my tu timingach mówimy zanim palniesz głupotę z MHz. U jakie zaś 299 ?! Edytowane 7 Lutego 2006 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Chaos: Człowieku weź ty popatrz o jakich my tu timingach mówimy zanim palniesz głupotę z MHz. U jakie zaś 299 ?! pomylka .. mialo byc 289 .. miales zrobic tyle ;] jasne ze mowimy o lamerskich 2-2-2-x ;] P.s: prosze mnie nie nazywac człowiekiem .. pff :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) ufff w końcu moge iść spać :) 7 godzin dla 1mhz więcej :lol2: jeszcze jeden i jeszcze raz i będzie ładne 250 ;] low voltage ;) klik klik klik2 Edytowane 13 Lutego 2006 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 @dszywala Co to za kosteczka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Wyglada na Value jakieś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 moje robia ok 240-245 na 2.9v w dualu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) @dszywala Co to za kosteczka? twinmos bh-6 właśnie złozyłem duala z coisairem bh-6 248@ 3,1V moje robia ok 240-245 na 2.9v w dualu :Dale nie 512 tylko 256MB :P @Mardok wyniki już nieaktualne przemęcze jeszcze ten 1mhz, bo musze dojść do 250 na równy rachunek ;] potem zobacze co z więcej v. Edytowane 15 Lutego 2006 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 @dszywala: Kostka fajna ale byś się wstydził WinBond i „low voltage” toż ta kostka się meczy ;) Zapakuj przynajmniej z 3,4v i wróć ponownie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Taki tam jeszcze jeden komplecik BH-5 co się wałęsał po domku ;) Oczywiście GM stable a SPI16M dla formalności ;] *Czas taki sobie bo na GG gadałem podczas SPI ;) Edytowane 18 Lutego 2006 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Taki tam jeszcze jeden komplecik BH-5 co się wałęsał po domku ;) Oczywiście GM stable a SPI16M dla formalności ;] *Czas taki sobie bo na GG gadałem podczas SPI ;) Rezerwa,widzę też bardzo mocna :lol: ,jakie to memki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...