Dejot Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 przy jakim V ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 przy jakim V ? ;) i jakie alphy :D ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) i czemu tak mało mhz :) :razz: Edytowane 18 Lutego 2006 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 heheheee, nigdy wam nie dogodzi <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) jest to druga parka OCZ PC3500 Platinum Limited Edition - nawet ta sama seria co te "niewiarygodne :wink: " Edytowane 18 Lutego 2006 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 heheheee, nigdy wam nie dogodzi <lol> ty lepiej powiedz jak latają te twoje nowe KHX 3500 na screenie widać 267 ale to tylko 1M - a jak na codzień ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 To sa te CH5 z allegro ??:) Masakra , szlag mnie trafia bo chcialem je kupic ale jak zobaczylem oznaczenia to zwatpilem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 @Dejot & yotomeczek: VDimm 3,5v Alpchy 2-2-5-2-7-12-2-2-1-1 (reszta jak zwykle) @Ricci: Tak jak ktoś już wspomniał identyczna para OCZ jaką już mam ;) @dszywala: Powoli to był mój pierwszy kontakt z nimi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) ty lepiej powiedz jak latają te twoje nowe KHX 3500 na screenie widać 267 ale to tylko 1M - a jak na codzień ? ten screen tp chyba 512 mushkin i 512 hyperx 3200A yotomeczka ale pewny nie jestem :) to chyba te same 1963985[/snapback] To sa te CH5 z allegro ??:) Masakra , szlag mnie trafia bo chcialem je kupic ale jak zobaczylem oznaczenia to zwatpilem.... Pewności nie ma nigdy, ale myrddin coś mówił że to jednak BH-5 @dszywala: Powoli to był mój pierwszy kontakt z nimi ;) heh wiem wiem ;) kupiłeś je od kolesia o nicku Gotti ? Edit: @Mardok Gotti z forum pcp i chyba tweaka też, miał dwa komplety OCZ'ów na BH-5 na sprzedaż, jedne to pc3500 drugie 3200 Edytowane 18 Lutego 2006 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Domyślam się że mówisz o allegro ? To tak kupiłem tam ale nie od żadnego „Gotti” a co też ma takie ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 wynika na pozyczonych pamieciach a te khxy to jeszcze do mnie nie doszly... jak dojda to zobaczymy czy ch czy bh :D jakby by byly jak ta para na ktorej wynik robilem to srałbym ze szczęścia :lol: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 To jak te memki ?? walnij jakis screen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 hehee - ty znasz tego gościa co do niego brałem te memy??? bez rewelacji zdecydowanie... albo ja znowu mam coś z biosem i musze walnąć serie flashy albo są to bh5 które reagują źlę na duże napięcia albo są orydynarnie zakatowane :( mam takie bh6 które robi 250@3,1 o jak tylko dać trochę więcej prądu na nie to zaczyna sypać błędami - podejrzewam, że to wina przekręconego/przegrzanego PCB... :( nic - jeszcze z nimi nie skończyłem tylko że początki mnie tak wk..wiły że muszę trochę ochłonąć i podejść do nich systematycznie bez emocji... pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Hejka! Wpadly mi w rece kolejne memki na UTT-BH5 - TeamGroup Xtreem 2x512MB PC4000, ktore to testuje na XS. Nawet udalo sie cos porzadnego z nich wycisnac ;) Mialem zamiar przetlumaczyc ten test i wstawic tutaj do dzialu Pamieci RAM ("2x512 Mb - Testy Pamięci"), ale na razie nie mam sily :lol: Pomyslalem sobie, ze wrzuce je zatem tutaj, jako ze wuniki naleza do "fajnych". Team Xtreem 2x512MB PC4000 UTT-BH5 OCing Report --> Two sets tested!!! Narka :) Edytowane 26 Lutego 2006 przez bachus_anonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 no no bardzo ładnie :) moja wiara w TEAM'a jest bezgranicznie ślepa :lol: to tutaj zadam ci parę pytań, bo na XS coś napiszę i znowu się będą kolesie pytać - co on k.w.a chciał przez to powiedzieć??? :blink: :lol: - od jakich mhz musiałeś przejść na trfc=13 ? - grzebałeś coś przy DS/DDS ? - i na jakim biosie robiłeś testy ? /bo u mnie na biosach (powiedzmy) optymalizowanych pod bh5/utt mam niższe max_mhz niż na tych z -3/ przymierzam się do tych pamięci albo do tych "tanich" ocz gx xtc pc3200 - wybór ciężki bo różnica w cenie sporawa, ale sie jeszcze nie zdecydowałem. bachus może ty wiesz co jest grane z tymi kośćmi "new bh-5" - zauważyłem że część producentów od jakiegoś czasu nie używa już sformułowania "UTT" tylko właśnie "new bh-5", a na temat new bh-5 gdzieś wyczytałem że w odróżnieniu od utt jest robione w procesie produkcyjnym 0,175 czyli de facto w takim jak stare bh-6... nie wiem czy to złośliwy zespół błędów w informacjach jakich dostarczył mi net, czy rzeczywiście coś w tym jest. podejrzewam, że głównym prosem byłaby mniejsza padalność pamięci w porównaniu do UTT. możesz napisać co o tym myślisz?? spotkałeś się z czymś takim czy ja się zbytnio podajrałem :lol: *myślę że gdyby to była prawda to na XS już by o tym było głośno, więc to ja raczej żyję w złudzeniu niż jest to faktycznie prawda... niech mnie ktoś wreszcie trzśnie w twarz! :lol: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No misiek bardzo fajne memki nawet bardzo, bardzo ;) 1G co lata ze SPI32M na 270MHz i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) No misiek bardzo fajne memki nawet bardzo, bardzo ;) 1G co lata ze SPI32M na 270MHz i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba ;]Jak byś czytał w moich testach. :lol2: @bachus_anonym Dogoniłem do Twoich G.Skill'i.Nowe memki bardzo fajne. :lol: Edytowane 26 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No wybacz nie mam czasu czytać all co się na tłiku pokazało ;) No ale przyznaję że tysz masz urocze memki ;) Ja póki co siedzę od tak sobie na 4x256 choć to się prawie w ogóle kręcić nie chce ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) No wybacz nie mam czasu czytać all co się na tłiku pokazało ;) No ale przyznaję że tysz masz urocze memki ;) Ja póki co siedzę od tak sobie na 4x256 choć to się prawie w ogóle kręcić nie chce ;pTest był opublikowany już po Twojej wypowiedzi,chodziło mi bardziej o to.że wcześniej wypowiedziałeś wartości które akurat te memki zrobiły. :lol: Edytowane 26 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) od jakich mhz musiałeś przejść na trfc=13 ?circa, powyzej 265MHz... zarowno dla tych Team Xtreem jak i dwoch zestawow Gskill GH, jakie wczesniej sobie testowalem grzebałeś coś przy DS/DDS ?wszytkie testy robione na AUTO/AUTO. Ale "wzmocnienie" do 8/3 poprawilo deczko wyniki z 4 DIMM'ami - okolo 5MHz i na jakim biosie robiłeś testy ? /bo u mnie na biosach (powiedzmy) optymalizowanych pod bh5/utt mam niższe max_mhz niż na tych z -3/?WSZYSTKIE pamieci ktore ostatnio testowalem (wlacznie z 2GB i UTT-BH5) byly pod 623-3. Jest to tez na screenach, okno Everest ;) "Nowe BH-5" i "UTT-BH5" to raczej to samo. BH-5, BH-6 czy UTT-BH5 jest robione w procesie 0.175. CH-5 i UTT-CH5 to 0.130. Moze po prstu marketingwcy doszli do wniosku, ze UTT za bardzo sie moze ludziom kojarzyc z potencjalnym szybszym padaniem pamieci (np. UTT-CH5), nie wiem. Ale napewno nie ma czegos takiego jak "nowy design BH5". Nowa produkcja, owszem. No misiek bardzo fajne memki nawet bardzo, bardzo ;) 1G co lata ze SPI32M na 270MHz i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba ;]Powiem Ci, ze wydaje mi sie iz UTT-BH5 powinno spokojnie robic +260Mhz... Nie powinno byc trudno je znalezc. Popatrz na GSkille Ricciego ;) Dogoniłem do Twoich G.Skill'i.Nowe memki bardzo fajne. :lol:Ladnie... Ale przegonie Ciebie tymi Team'ami :P Atakuje 274Mhz :lol: Szkoda tylko, ze trzeba je bedzie oddac do wlasciciela... Aktualizacja: Jeszcze nawet lepiej, z "mala pomoca" ;) Edytowane 27 Lutego 2006 przez bachus_anonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Aktualizacja: Jeszcze nawet lepiej, z "mala pomoca" ;) http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/...R554_SPi32M.png Totalny odjazd,to jest coś koło wyrównany WR ?czy się mylę,w każdym razie duże gratsy. :lol: Edytowane 27 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Totalny odjazd,to jest coś koło wyrównany WR ?czy się mylę,w każdym razie duże gratsy. :lol:Hehe... Aha! OPB tez ma 277Mhz, ale ptaszki cwierkaja, ze jeszcze jeden Taiwanczyk ma memki zdolne do 277-280MHz :) Poki co, scigam OPB (znowu, jak przed rokien z 2x256MB TCCD :lol:) i na razie deczko przegrywam :( vs ah, dzieki Ricci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Hehe... Aha! OPB tez ma 277Mhz, ale ptaszki cwierkaja, ze jeszcze jeden Taiwanczyk ma memki zdolne do 277-280MHz :) Poki co, scigam OPB (znowu, jak przed rokien z 2x256MB TCCD :lol:) i na razie deczko przegrywam :( ... ah, dzieki Ricci :) Szkoda że dzięki AMD nie wpłynie to na żadne rekordy :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Szkoda że dzięki AMD nie wpłynie to na żadne rekordy :mur:No szkoda... Przy 360x10 nie ma k**** dzielnika CPU/13, a o 400x9 div140 to mozna tylko marzyc :( W przeciwnym razie, czlek pojechalby jeszcze z kilka sekund po 16M... Jak to mowia, "life" :lol: Aktualizacja: Dla formalnosci, strzelilem jeszcze 16M @ 332x10=3320Mhz DDR552 5-2-2-2.0-1T - calkiem niezly czas ;) Edytowane 27 Lutego 2006 przez bachus_anonym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Bardzo ładny wynik i to nap Vcore(super !) ... na połówkowym mnożniku jest dzielnik 13 np takie coś: 9,5x378=3591MHz div150/276MHz 2,0-2-2-5 1T może pójdzie... :D Edytowane 27 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ehhh zobaczcie to nie skomentuję bo znów podniosą się jęki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ale monitor i tak ma brzydki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Wole mieć obrzydliwą żółtą 14stkę z 1995roku i takie memki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) To ten pierwszy (OPB),może czyta tweak.pl( :lol2: ) i na wszelki wypadek się poprawił.A swoją drogą to memki ma odlotowe i to jakaś świeza seria na niskim Vdimm pomyka. :wink: Edit Sorka z tym Vdimm to przesadziłem jest normalane(3,7V)pomyliłem z 3,39V. Edytowane 27 Lutego 2006 przez Ricci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 To ten pierwszy (OPB),może czyta tweak.pl( :lol2: ) i na wszelki wypadek się poprawił.A swoją drogą to memki ma odlotowe i to jakaś świeza seria na niskim Vdimm pomyka. :wink: grunt to zajeb... marketing przebrane ramki i sprzedaż rusza lawinowo tu 283MHz tam 275 .... każdy by chciał :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...