Skocz do zawartości
rapra

Fajne Wyniki Podkrecania Pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

@-Dejf-:

Na pierwszej stronie jest podane że jak ktoś chce umieścić tu swój wynik wystarczy PI16M gdyż podawane tu wyniki miały być jako max a nie jako codzienne ustawienie wiec takie 32M to i tak 2x więcej niż trzeba było, choć osobiście do testu ramu a raczej jego max możliwości też używam PI32M.

@Ziku:

316MHz ładnie ;]

To ja też pokaże swoje 32M ;]

SPI 32M 284,4MHz 2-2-2-5-1T Dual

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mardok

Z Toba sie nie bawie bo za cienkie pamieci masz :lol: a Twoj wynik juz na XS zlookalem gdzie krolujesz niepodzielnie i jak to bachus mowi: ludzi straszysz :twisted:

No dobra, ale do rzeczy.

Z tego co widze nikt (oprocz Mardoka :wink: )nie chce sie ze mna bawic <_< ...no trudno...mnie do dobrej zabawy wystarcza wlasne towarzystwo :wink: Tak wiec dzisiaj pocisnalem swoje kozackie :lol: G.Skille o 2MHz:

TCCD 2x512MB DDR636 Super PI 32M stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć,

moje hynixy chodzą najwyżej 278 na ~2.8V, jak myslicie czy np. na 3.2V pójda na 300, nie zalezy mi na timngach, chodzi mi o jak najwieksza czestotliwość, poradzcie co moge jeszcze zrobić zeby do 300 dobić :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Moje bh5 utt tez costam potrafia. Są to 2 kosci twinmos speed premium AA4T 256Mb.

Nie patszcie na wynik pi16m bo jak sie robilo to przegladalem forum i sluchalem muzy, a poaztym procek tyllko na 2Ghz. Napięcia i timingi widoczne, zwrocie uwage na vtt ktore ma tylko 1.45v czyli troche zamalo do 3,3v Vddr, no ale jakos to chodzi wiec nie omoduje. Wiecej niz 252 na takich timingach i napięciu nie moge za nic z nich wycisnac, sszkoda ze nie moge wiecej voltow im dac :-|

screen:

Dołączona grafika

Edytowane przez wisnia666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero zajrzałem do tematu, i jak na to że większość ludzi narzeka już na te UTT ze nie mogą dobić do 250MHz nie zależnie od V to twoje 252MHz na zaledwie ~3,3v to bardzo ładny wynik szkoda tylko że w single ale cóż uroki s754 ;)

PS : z Ziku podnieśliśmy trochę poprzeczkę, czyli SPI32M wiec jak by ci się nudziło to mógł być go „zapodać” czas tu nie gra roli chodzi tylko o to aby przeszły ;] Sam SPI16M robię na 286MHz ale ze SPI32M to już tylko 284MHz.

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wieczorkiem puszcze spi 32mb :) nie ma problemu, ma takich ustawieniach jak ma man screenie pracuje caly czas. Jak widac bh-5 utt u mnie nie maja problemu z 250Mhz :) Wydaaje mi sie ze to dziki moijemu procowi ktory ma dobry kontroler i nie ma problemow z wysokim taktowaniem pamieci. testowalem Blitze pixelika i szly u mnie na 270 bodajze, tyle ze nie roblismy spi tylko ridickiem testowalismy:)

pozdrowionka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mailem to spi puscic ale zapomnialem a ide juz spac bo padam :blink: jutro zamieszcze screena na bank (jak niezapomne :D )

@siuwar

Ładny przyrost z 133 na 256Mhz, baardzo ladnie :wink: Ciekawe masz timingi: 2-2-2-0.. to zero na koncu daje cos praktycznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę je wygrzać i zrobić 100% oc :D

Nie mierzyłem róznicy tego 0, ale ładnie wyglada, zakłądam że Mardok będzie wiedział jaki ma wpływ na wydajność/stabilnośc

Po prostu wrzuciłem memkom timingi główne tak jak widziałem że innym winbondy chodzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne fajne wyniki ma siuwar ze 100 na 256 no rzeczywiscie wiecej niz 100% :D

a ja zrobilem Spi32Mb, oczywiscie zadnych optymalizacji, jak sie robilo chodzil antyvir, necik pzregladalem i wogule :wink:

Screen:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wampir twoje Gskille to LE ???

Powiedz na jakim biosie i to zrobileś ? jakie alphy? i jakie napiecie?

moglbys podac pokoleji wszystkie ustawienia pamietek z biosu?

tak w kolejnosci gora - dol , Bylbym ci bardzo ci wdzieczny, bardzo by mi to pomoglo aby ujazmic moje gskille...Z gory THX

Edytowane przez paolowawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wampir widzę że kości ładnie pogoniłeś ;)

BTW: na 2,7GHz da się zrobić o wiele lepszy czas, mój rekord to 12:13 ;]

1547747[/snapback]

Ale tam chyba nie było żadnej optymalizacji ;) Czyt ati i norton w trayu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widac w CPU-Z, wampir rozluznil TRC do 16. Zatem jest to jedna z przyczyn takiego, a nie innego czasu.

DDR600 6-3-3-2.5-1T jest BAAAARDZO trudno osiagnac utrzymujac TRC na poziomie 7-8. Jedynie najepsze TCCD (jak Gskill PC4800FF, czy niektore z nowych A-DATA Vitesta PC4800 albo nawet niektore GeiL UltraX PC3200 daja rade.

Kolejna szansa, to dzisiaj wypuszczone OCZ EL PC-4800 Platinum Elite Edition. Czesc z nich ponoc ma duze szanse robic DDR600 6-3-3-2.5-1T przy sensownych timmingach.

Tak czy inaczej, ladny zegarek ;)

EDIT: Przez "trudno osiagnac" mam na mysli przynajmniej SPi16M/32M :P

Edytowane przez bachus_anonym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widac w CPU-Z, wampir rozluznil TRC do 16. Zatem jest to jedna z przyczyn takiego, a nie innego czasu.

DDR600 6-3-3-2.5-1T jest BAAAARDZO trudno osiagnac utrzymujac TRC na poziomie 7-8. Jedynie najepsze TCCD (jak Gskill PC4800FF, czy niektore z nowych A-DATA Vitesta PC4800 albo nawet niektore GeiL UltraX PC3200 daja rade.

Kolejna szansa, to dzisiaj wypuszczone OCZ EL PC-4800 Platinum Elite Edition. Czesc z nich ponoc ma duze szanse robic DDR600 6-3-3-2.5-1T przy sensownych timmingach.

1547792[/snapback]

Moje nawet przy TRC 22 nie zrobią 300MHz na 2,5-3-3- :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mardok

Przeciez pisalem ze wynik slaby bo system nie dzisiejszy a lepszy mialem o 10s na div180 wiec te Twoje 12:10 to tez nie rewelacja

Pokazalem to 16M jako cos co ma swiadczyc o stabilnosc.

Nie jestem ani bezrobotny ani cierpiacy na brak czasu jak co niektorzy

Jest to maly pokaz zasobow ktore pewnie z w/w powodow nie zostana pewnie wykorzystane a jak juz to opublikowane , rezygnuje z rankingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jakie/czyje 12:10 ?

2. 16M to stabilny ram ? Nowość…

3. Super masz prace, fajnie ja też…

4. Przecz w tym temacie nie ma żadnego rankingu wiec nie ma z czego rezygnować.

1549651[/snapback]

1. Mialo byc "podane przez Ciebie 12:13"

2. To niby po jaka cholere wyniki tutaj zamieszczane maja byc poparte 16M jak nie po to zeby udowdnic stabilnosc , nie lap mnie za slowka bo kazde kto sie zna na OC wie ze nie jest to stabilnosc w pelnym slowa znaczeniu

3. Gratulacje , widac malo czasochlonna

4. Nie mowilem o tym watku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko jak wy wyciagacie te 3,3 V na pamiatkach??? czy cos modyfikujecie na plycie czy macie takie biosy ??? mam plytke taka jak ponizej czy tam sie cos takiego da????

robia vmoda inaczej nie da rady takiego napiecia dac:] chyba ze masz dfi to jedyna plyta ktora daje do 4v chyba:) a tak plyty maja max 3v na pamieci :) niestety:/

tak u wisni666, kiedys u niego moje blitzy szly 267mhz bodajze na cl2,5.3.3.6:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1547792[/snapback]

Proszę bardzo, moje Vitesty :) :

http://i23.photobucket.com/albums/b399/lyz...00_25-3-3-6.jpg

Edytowane przez lyzkov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pixelik

no nawet chyba więcej, teraz jestem poza domem ale jak wróce to sprawdzę, mam screena :) szkoda ze bez spi bo to bylo niezle osiagniecie, jakis rekord dla blitzy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...