Skocz do zawartości
Keffets

Jaki Monitor Crt?

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje monitorka 17" do 100zł 1667671[/snapback]

Przy tego typu zakupqach to jest los szczęścia, miałem kiedyś philipsa 15-calowego 105S z 1999 roku, chodził bez zarzutu kilka lat, i nadal chodzi u znajomego choc kineskop już nie taki mocny jak kiedyś (sprzedałem go za 90zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam upatrzony monitorek CRT Samsung Sync Master 997MB 19'', czy wiecie cos na temat tego produktu? czy sprawdza się przy filmach i grach? jak wygląda sutuacja z kolorami, geometrią i ewentualnymi wadami ??

oto link do tego monitorka:

Samsung Sync Master 997MB 19''

z góry dzieki za pomoc

:huh: pozdrawiam

Edytowane przez Krzysiek-SZU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby nie pisać nowego postu to opowiem o swoim problemie tutaj (bo dotyczy on 17calowego monitora :)). otóż mam taką akcje że mam monitor Daytek755DF 17" i ogólnie było spko do momentu gdy sie kapaąłem że powieniem zmienic w koncu odśiweżanie z 60 hz na co najmiej 85. Rozdziałka oczywiście 1024x768. Po zmianie zauważyłem że ekran jest zwęzony z prawej strony znaczy sie okolo2-3 cm jest takie strasznie ściśnięte a reszta monitora spoko, tak jak przy inych częstotliwościach. przy odświeżaniu75 mhz obraz jest tak zwężony po obydwu stronach - również po lewej. ostatni tryb na jakim da sie siedzieć to 72hz trybu 100 hz wogóle nie chce mi wyświetlać jako zgodnego więc wogóle go nie zarzucam. a i przy 85 mhz i tym zwężeniu po boku, głowa boli mnie bradziej niż na 72 mhz :). pozostaje pytanie czy można temu zaradzic (nie bólu głowy tylko monitorowi). Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

P.S. sorry za błędy ale mnie strasznie łeb boli

Edytowane przez Ravgod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Philips już był w serwisie- były problemy z kolorami. Oddałem go bezpośrednio do serwisu, a nie do Media Markt, gdzie kupowałem monitor. Liczyłem na to, że to coś przyspieszy. Ale gdzie tam... Ponad miesiąc musiałem czekać, aż będe mógł odebrać monitor. Serwis tak fajny, że zapomniał do mnie zadzwonić o gotowości mojego sprzętu do odebrania- zapewniali mnie trzy-krotnie, że otrzymam telefon od razu po tym jak będzie monitor już do odebrania.

Zasłaniali się jakimiś przepisami, że wcale nie muszą mi oddawać w określonym czasie monitora, bo w tej nieszczęsnej karcie gwarancyjnej jest napisane, że usterka zostanie naprawiona "w możliwie najkrótszym czasie". Pech chciał, że u mnie ten najkrótszy czas coś się "lekko" przeciągnął.

Więc jesli bym wiedział przed zakupem, że oprócz bardzo fajnego monitora dostane jeszcze ponad miesiąc nerwów i psucia wzroku na jakimś gniocie, to bym sobie jednak darował ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi