grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Benchowałem na ustawieniach bez artów, czyli 575MHz/1200MHz. Na rdzeniu Pentagram XC80AL, na pamiątkach radiatorki pentagrama(te seryjne miedziane przeszkadzały w zamontowaniu pentagrama, gdyby zostały to by niedociskał do rdzenia), na pamięć był nadmuch 80x80@5.5krpm coolermastera, ale teraz gdy mam Delte120x120x38@1.6a to pewnie delta bedzie dmuchac, wiec chłodzenie jest dobre. Ogólnie teraz nie miałem za bardzo czasu i chęci aby kręcić kartę, skupiłem sie bardziej na cpu... PS-> na seryjnym coolerku miałem w stress 84c przy 500mhz na gpu, i dalej nie dało się kręcić :blink: Edytowane 11 Marca 2006 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 No to nawet wysokie te taktowania. Narazie mam standardowy collerek który jest bardzo głośny ale za to wydajny. Na 600Mhz w stresie miałem maks 60C a to chyba nie jest dużo w porównaniu do Twojego wyniku. Spróbuje odrazu dać jakis wentyl dodadkowo na karte. Masz jakies tweaki na systemie zainstalowane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ja miałem własnie jakis dziwny ten coolerek, nie świecił się (u innych którzy mieli GE, coolerek swiecił sie, i mial 11łopatek, a mój 7 łopatek :|) wyglądał jak wersja z 6600LE...Tweaki? chodzi Ci o benchmarki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Mój coolerek świeci sie i jest taki sam jak w wersjach GT. tak na benchmarki. A i jakich sterów używasz? Moje to chyba 81.95. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Mam stery 81.98, benche jakies mam, marki 01se/03/05/06, aquamark3 chyba tez gdzies by się znalazł.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Zaczełem dzisiaj kręcić mojego 6600ge. Po kilkunastu próbach udało mi się osiagnąć najwyższe taktowanie bez zaniżania. Nie mam ORBów tylko screeny: Więc 9529 przy 590/1167. Niby dobrze ale chciałem troche wiecej. Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Zaczełem dzisiaj kręcić mojego 6600ge. Po kilkunastu próbach udało mi się osiagnąć najwyższe taktowanie bez zaniżania. Nie mam ORBów tylko screeny: Więc 9529 przy 590/1167. Niby dobrze ale chciałem troche wiecej. Pozdro... ee ... przy 550/1150 mam 9886 .. cos slabo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr0fesor Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Wynik fajny :) Gratuluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 co sadzicie o wlutowaniu dodatkowego zasilania na 6600gt pci-e ? chodzi mi o ta wtyczke 6pinowa niby na PCB jest zostawione miejsce na to, jakims cudem wtyczki nie ma, moze cos da? ktos kombinowal? albo widzial u kogos cos takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 co sadzicie o wlutowaniu dodatkowego zasilania na 6600gt pci-e ? chodzi mi o ta wtyczke 6pinowa niby na PCB jest zostawione miejsce na to, jakims cudem wtyczki nie ma, moze cos da? ktos kombinowal? albo widzial u kogos cos takiego? musialbys tez zmodyfikowac "lekko" sekcje zasilania, byl kiedys taki mod do 6800gt zeby dolozyc drugiego molexa jak to jest przy 6800u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ja nad tym myslalem jakis czas temu ale odpucilem sobie - bardzo duzo roboty i dusza szansa na zgon karty. Dało by napewno sporo bo układy zasilania na moim 6600GT juz chciały się ulatniać :D . Vmody + kosmiczne takty jednak troche pradu wymagają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 które 6200 modują sie na 6600 (chodzi mi o pci-e?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ee ... przy 550/1150 mam 9886 .. cos slabo Mam troche system zsyfiony to może tego wina. Nie długo będe wszystko stawiał od nowa to może wynik bedzię lepszy. przy 600Mhz 3dmark sie uruchamiał ale dużo artów było i wynik był już zaniżony. @pr0fesor: dzięki za uznanie. ;] @KAMILcom: To chyba zależy od tego jak trafisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 @KAMILcom: To chyba zależy od tego jak trafisz...podobno od chipu tylko w żadnym sklepie mi nie zdejmą chłodzenia aby zobaczyć na jakim jest chipie :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Postanowiłem dzis troche pogonić mojego GE na zimnym powietrzu ;) 590MHz/1215MHz bez artów. Jest jeszcze mały zapas na pamięciach, ale przy 1250MHz zwalniała taktowanie wiec pozostalem przy stabilnych taktowaniach. 3dmark 05 3dmark 03 Z tego co wiem, to jest to narazie najszybsze GE na forum :> :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 zapewne sie zdenerwowales ze te pare punkcikow zabraklo Ci do wyniku pieciucyfowego (10k) a w 2k5 rowniutenkie 4,2 ładnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 w 2k3 ladniusio, lepiej niz ja, ale w 2k5 mimo duzo wyzszych taktow nadal mam lepszy wynik :P niewiele, ale zawsze [; moja tak ladnei mimo nawiewow nie chce isc. a do tego ostatnio mialem w domku 7600gt i karta wymiata za te pieniadze, bez oc bla szybsza niz 6800gs po oc. poprostu masakra ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Proponuje aby można najlepiej zweryfikować czy bez artów np. 5 minut ATItoola ? Niedługo jak dojdą RAMy zamieszcze swój wyniczek bo ostatnio miałem powyżej 10k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ja zrobiłem na moim MSI 10,1k w 3d03 bez zadnych artów ;) prostu moja karta jest niedowoltowana i dalej w pewnym momencie nie idzie. A patrząć na wasze zegary to jakieś cieńkie te wyniki, nie mozecie sie przebić przez 10k ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ja zrobiłem na moim MSI 10,1k w 3d03 bez zadnych artów ;) prostu moja karta jest niedowoltowana i dalej w pewnym momencie nie idzie. A patrząć na wasze zegary to jakieś cieńkie te wyniki, nie mozecie sie przebić przez 10k ;) Możliwe ze karta zwalnia troche przez niedovoltowanie, jakbym miał vmoda to bez problemow przebiłbym 10.5k... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 nie wiem czemu tak cienko mam w 2k3. w sumie takty tez mam niezbyt rewelacyjne, bo nedzne 550/1100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 nie wiem czemu tak cienko mam w 2k3. w sumie takty tez mam niezbyt rewelacyjne, bo nedzne 550/1100. Zobacze pózniej jaki ja mam wynik na tych taktowaniach, ale coś słabo pamięci Ci się kręcą, masz samsungi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 ja przyjdzie plyta z gwarancji to poszaleje sobie w markach, a narazie komp nie wstaje i czekam na pplyte asrocka duala sata zastepcza wiec nie poszaleje sobie 2,7V na ramy a mam bh-6 wiec waidomo a na proca moge dac 1,45V na tej plycie, chce mi sie plakac ale pozniej zobacze i moze dojde do 10k moj leadtek chodzil na 590/1250 narazie najwiecej, ale arty byly musze wentyla dodac a pozniej bloczek wodny ale kaski narazie nei mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Postanowiłem dzis troche pogonić mojego GE na zimnym powietrzu ;) 590MHz/1215MHz bez artów. Jest jeszcze mały zapas na pamięciach, ale przy 1250MHz zwalniała taktowanie wiec pozostalem przy stabilnych taktowaniach. 3dmark 05 3dmark 03 Z tego co wiem, to jest to narazie najszybsze GE na forum :> :-P tylko na zegarach ja na 550/1150 mam wiecej w 05 .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 A ja mam jeszcze więcej od Chaosa więc musisz troche popracować jeszcze nad wynikami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 hipo i chaos to sa wariaci ich wynikami nie powiniscie sie sugerowac:D ale tak na powaznie to oni sa najlepsi, no zapomnialem o pewnej osobie na M (masell) na 66, ale czas to chlopaki zmienic wiec do roboty ja jak napisalem w moim poprzednim poscie zabiarm sie do roboty jak wroci mobo i oczywiscie przyjdzie blok na gpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 swojego czasu tesh mialem ladnie wyniczki ale niestety caly sprzet teraz znmieniam aa zanim dorobie sie nowej 6600 GT to troszke wody uplynie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) hipo i chaos to sa wariaci ich wynikami nie powiniscie sie sugerowac:D ale tak na powaznie to oni sa najlepsi, no zapomnialem o pewnej osobie na M (masell) na 66, ale czas to chlopaki zmienic wiec do roboty ja jak napisalem w moim poprzednim poscie zabiarm sie do roboty jak wroci mobo i oczywiscie przyjdzie blok na gpumoze cos zawalcze jak skoncze wc nowe skladac .. i bloczek na grafie podniesie chociaz troche takty core ;] walne te 10k w 03 :P tyle ze poki co wc jest w fazie mocnej bety :P Edytowane 29 Marca 2006 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 noo chaos powraca do bicia recordow jzu nie moge sie doczekac rezultatow a co do wc to narazie wyglada zajebiscie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 A ja mam jeszcze więcej od Chaosa więc musisz troche popracować jeszcze nad wynikami ;)A ja mam jeszcze więcej od Hipo (10202) ale na GT a nie zwykłej 6600. I nie będę już więcej pracował nad wynikami :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...