00Piotrek00 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 kupilem kompa, niestety na procku od spodu jest nalepiona gwarancja jakies 1,5cm kwadratowego papieru, moze ktos z was orientuje sie jak duzy wplyw na blad pomiaru ma ta rzecz. moje chlodzenie to: Freezone Qc-80 Alcu, procesor barton 2500+ monitory pokazuja temperature po starcie windy: system 27 C procesor 32 maksymalne wskazanie temperatury procka to 40 przy temp. systemu 32 jakie sa osiagane temperatury dla tego procka i przy takim chlodzeniu? a jakie po podkreceniu do 3200+ no i jaki wplyw ma ten papier na procku troche do uplywu gwarancji jeszcze czasu minie wiec nie chce jej zrywac. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 papier to raczej izolator jakie masz mobo :?: temp proca w duzej mierze zalezy od seii proca raczej nikt Ci tutaj dokladnie nie odpowie bo to jest prawie nie mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) przeciez kazdy ma na procku naklejke od gwarancji 9 ja mam z boku a nie od spodu :wink: )... i jakos nikt nia sie nie prejmuje bo glownym elementem ktory sie grzeje jest jadro a na nim chyba nic nie masz przyklejonego? sprawdz temp everestem albo mbmitorem na niektorych plytach pokazuja temp z diody procesora jezeli w idle bedziesz mial ( przy zalozeniach ze z socketa bedzie ci pokazywal 32C ) okolo 40 to wszystko spox Edytowane 21 Lutego 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Uzywam cpuidle i czasem temperatura procka jest nizsza niz otoczenia wedlug miernikow, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy Corgan Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Ty masz za niską, ja mam za wysoką :( Mam najnowszy bios i nic. Dążę do uzyskania 35 w idle, ale na razie mam 40 a w stresie 54!!@@ Spróbuję jeszcze wyszlifować radiator. BTW: ten programik dla chłodzenia amd pod nforce-2 naprawdę działa!!! (C2 Cooling Patch) Przed jego instalką miałem w klikaniu w windzie stałe 46 stopni. Teraz mam 39!!! Rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Rozne plyty roznie wskazuja. Szczerze mowiac takie temperatury sa mozliwe!!!!! Ja obecnie na podkreconym 2500@3200 na 1,7 V mam temperatury w pernamentnym stresie mam okolo 39-42 max!!!! Na nie podkreconym bylo okolo 33-35 w stresie 37-38. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Chcialem sie dowiedziec jaki wplyw na temperature ma taka izolacja ile stopni moze zanizac pomiar, a co do C2 Cooling Patch czytalem, ze roznie z nim jest czasami podobno wywala system, jeszcze nie instalowalem, moze sprobiju Czy ktos wie jak duzy wplyw moze miec taka izolacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy Corgan Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Minimalny. Jakieś 2 stopnie jak zaniży to góra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 watpie przeciez powietrze sie tam nagrzewa tak cyz siak moze to dluzej potrwac i tyle, te czujniki sa na tyle do [gluteus maximus] ze nie ma sensu sie przejmowac jakimis naklejkami na proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...