Skocz do zawartości
00Piotrek00

Przeklamanie Wskazan Temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem kompa, niestety na procku od spodu jest nalepiona gwarancja jakies 1,5cm kwadratowego papieru, moze ktos z was orientuje sie jak duzy wplyw na blad pomiaru ma ta rzecz.

moje chlodzenie to: Freezone Qc-80 Alcu, procesor barton 2500+

monitory pokazuja temperature po starcie windy:

system 27 C

procesor 32

maksymalne wskazanie temperatury procka to 40 przy temp. systemu 32

jakie sa osiagane temperatury dla tego procka i przy takim chlodzeniu?

a jakie po podkreceniu do 3200+

no i jaki wplyw ma ten papier na procku

troche do uplywu gwarancji jeszcze czasu minie wiec nie chce jej zrywac.

Dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez kazdy ma na procku naklejke od gwarancji 9 ja mam z boku a nie od spodu :wink: )... i jakos nikt nia sie nie prejmuje bo glownym elementem ktory sie grzeje jest jadro a na nim chyba nic nie masz przyklejonego?

sprawdz temp everestem albo mbmitorem na niektorych plytach pokazuja temp z diody procesora jezeli w idle bedziesz mial ( przy zalozeniach ze z socketa bedzie ci pokazywal 32C ) okolo 40 to wszystko spox

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty masz za niską, ja mam za wysoką :(

Mam najnowszy bios i nic. Dążę do uzyskania 35 w idle, ale na razie mam 40 a w stresie 54!!@@

Spróbuję jeszcze wyszlifować radiator.

BTW: ten programik dla chłodzenia amd pod nforce-2 naprawdę działa!!! (C2 Cooling Patch)

Przed jego instalką miałem w klikaniu w windzie stałe 46 stopni. Teraz mam 39!!! Rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozne plyty roznie wskazuja. Szczerze mowiac takie temperatury sa mozliwe!!!!! Ja obecnie na podkreconym 2500@3200 na 1,7 V mam temperatury w pernamentnym stresie mam okolo 39-42 max!!!! Na nie podkreconym bylo okolo 33-35 w stresie 37-38.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem sie dowiedziec jaki wplyw na temperature ma taka izolacja ile stopni moze zanizac pomiar,

a co do C2 Cooling Patch czytalem, ze roznie z nim jest czasami podobno wywala system,

jeszcze nie instalowalem, moze sprobiju

Czy ktos wie jak duzy wplyw moze miec taka izolacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi