23marc Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) witam od dwoch dni jestem posiadaczem dysku samsung 160 sata . instalacja windowsa xp sp2 zakladanie partycji ntfs i FORMAT partycji C/ -20GB i tu SZOK :blink: formatowamoe trwa 10 MINUT (wczesniej mialem baracude 80 sate i formatowanie partycji 30 gb trwalo 20 sekund) no dobra idziemy dalej zrazilem sie troche nowy windows wszystko smiga przychoodzi czas na formatowanie innych partycj z windowsa partycja D:/ -60 GB - czas formatowania 30 MINUT :mur: dysk Chrupie niemilosiernie i a co najgorsze ma jakies zwiechy co spowalnia windows ( np. otwieranie zamykanie okna IE trwa ok 1 minuty taka sytuacja zdarza sie raz na 3 godziny i caly ten proces trwa do momentu :mur: push reset scan disk niczego niewykryl ALE przy sprawdzaniu wolnego miejsca na dysku strasznie muli i 1 % operacji trwa 2 minuty cos jest nietak ,testowalem na wydajnosc i wszytslko ok programy diagnostyczne ze strony samsunga nieobluguja tego dysku SP 1614C .:/ HELP jakie rady , wysylac dysk do sklepu wkoncu jest na gwarancji, w czym tkwi problem ? moja configuracja amd 64 3000 msi sli nforce 4 512 ram pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2005 przez 23marc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupi Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Takze ostatnio zakupilem ten dyzio samsunga 160GB SATA i powiem, ze nie mialem takich problemow :/ Sterowniki masz najnowsze do kontrolera? Jesli tak, to moze najlepiej bedzie jak oddasz na gwarancje, jesli niedawno kupiles dyzia powinni Ci wymienic od reki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 witam od dwoch dni jestem posiadaczem dysku samsung 160 sata . instalacja windowsa xp sp2 zakladanie partycji ntfs i FORMAT partycji C/ -20GB i tu SZOK :blink: ... 1024-1000=24 ... formatowamoe trwa 10 MINUT (wczesniej mialem baracude 80 sate i formatowanie partycji 30 gb trwalo 20 sekund) ... To pewnie było szybkie formatowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...