Skocz do zawartości
siloe

Ipod To Przezytek?

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich!

zastanawiam sie nad kupnem jednego z odtwarzaczy: ipod micro (ma on 4gb), czy creativa mini (5gb). jeden giga roznicy nie jest istotne, jednak czytalam w chipie niemieckim artykul, ze ipod to przezytek. ktory odtwarzacz mam wybrac i czy ipod oprocz dobrej marki ma jeszcze klase i niezawodna jakosc?

dziekuje za odpowiedz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich!

zastanawiam sie nad kupnem jednego z odtwarzaczy: ipod micro (ma on 4gb), czy creativa mini (5gb). jeden giga roznicy nie jest istotne, jednak czytalam w chipie niemieckim artykul, ze ipod to przezytek. ktory odtwarzacz mam wybrac i czy ipod oprocz dobrej marki ma jeszcze klase i niezawodna jakosc?

dziekuje za odpowiedz!

1288640[/snapback]

...iPod przezytkiem? ;)

Ja sam mam wersje 20GB i jak dla mnie to urzadzenie to rewelacja!

Creative nie uzywalem, wiec nie moge Ci powiedziec co lepsze, ale z opinii wsrod ludzi i na sieci to bralbym tylko produkt Apple.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich!

dziekuje za odpowiedz!

1288640[/snapback]

chcialbym miec taki "przezytek" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar kupić sobie iPod'a Mini (4GB), jednak w wymaganiach sprzętowych podanych w sklepie Apple wyraźnie pisze, że potrzebny jest Win XP SP2. Czy jeżeli nie mam zainstalowanego SP2, to czy korzystanie (np. transfer plików) z iPod'a będzie niemożliwe?

Pozdro,

spo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ale jakby nie patrzec to iPod to po prostu dysk twardy ta kwiec nie wobrazam sobie chodzic z nim w kieszeni/rece, bo to troche wazy :/

Pozatym to trzeba na niego uwazac, przez przypadek wyleci ci z raczki i moga byc problemy.

Tak wiec ja jednak preferuje flash :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś waży < 300g to naprawdę wątpię żebym poczuł jakikolwiek ciężar. ;)

Zresztą, zawsze można go sobie przypiąć do pasa itp.

Ponawiam pytanie, czy SP2 jest wymagany do sprawnego korzystania z iPod'a (transfer plików itp.), czy to tylko taki 'bajer', bo nowe = lepsze, bezpieczniejsze itp. ? W sumie, to iPod Mini pojawił się chyba przed SP2?

update:

Znalazłem ciekawe oferty na eBay'u:

http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=7511419715

http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=7511220275

Czy myślicie, że warto?

Edytowane przez spo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypiac do spodni? i co, chyba bys musial lezec nieruchomo :D bo raczej nei wyobrazam sobie chodzenia z dyskiem przy spodniach :D

Ja jzu tu nei mowie o joggingu albo jezdzie na rowerze bo to hardcore dla takie iPoda albo micro creative :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa > jak kogos stac kupywac co miesiac nowego ipoda to ok, zreszta jak chcesz tak rob, ja tylko napsialem jak wyglada sprawa z tymi odtwarzczami ktore podales :/

1416709[/snapback]

hehe mój spadł chyba z 5 razy a ile razy nim niechcący udeżyłem o coś to nie wspomne i jakoś chodzi:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich!

dziekuje za odpowiedz!

1288640[/snapback]

Mając do wyboru creativa i ipoda raczej zapomniałbym o creativie.

Ponawiam pytanie, czy SP2 jest wymagany do sprawnego korzystania z iPod'a (transfer plików itp.), czy to tylko taki 'bajer', bo nowe = lepsze, bezpieczniejsze itp. ? W sumie, to iPod Mini pojawił się chyba przed SP2?

Bardzo wątpię, żeby SP2 był potrzebny, ale zawsze lepiej się upewnić metoda googlową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukałem i znalazłem - iPod nie potrzebuje SP2 ;)

Na razie zastanawiam się czy zaryzykować i kupić tego iPod'a na eBay'u za 1k zł, czy zbierać dalej... Chyba jednak eBay, oby mnie tylko nie oszukano...

Pzdr,

spo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukałem i znalazłem - iPod nie potrzebuje SP2 ;)

Na razie zastanawiam się czy zaryzykować i kupić tego iPod'a na eBay'u za 1k zł, czy zbierać dalej... Chyba jednak eBay, oby mnie tylko nie oszukano...

Pzdr,

spo

1417977[/snapback]

hej, hej. wczesniej sie zastanawialam nad ipodem, bo chcialam wydac 800zl. od tego czasu jeszcze troche pooszczedzlam i zastanawiam sie nad iriverem. tyle pozotywnym opnii slyszalam, czytalam recenzje. za prawie 1200zl mozna miec irivera ihp 120 z 20gb dyskiem i z radiem (ipod 20gb go nie ma). jeszcze nie wiem, co kupie... ale musze sie szybko zdecydowac, gdyz ceny troche ida w gore...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie jestem w posiadaniu iRiver'a H-320 z kolorowym wyswietlaczem. Player jest pozyczony. Ja mam iMP-350 na plyty

H-320 odtwarza nawet filmy odtwarza po uprzednim skonwertowaniu programem iriverter.

Czyta pliki txt, ma wbudowane radio duzo lepiej odbiera niz w mojej 350, dodatkowo wbudowany dyktafon, nawe mozna nagrywac audycje z radia :). Same plusy, no prawie same bo cena to chyba najwiekszy minus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie jestem w posiadaniu iRiver'a H-320 z kolorowym wyswietlaczem. Player jest pozyczony. Ja mam iMP-350 na plyty

H-320 odtwarza nawet filmy odtwarza po uprzednim skonwertowaniu programem iriverter.

Czyta pliki txt, ma wbudowane radio duzo lepiej odbiera niz w mojej 350, dodatkowo wbudowany dyktafon, nawe mozna nagrywac audycje z radia :). Same plusy, no prawie same bo cena to chyba najwiekszy minus.

1420805[/snapback]

hmm, a ile trzyma bateria?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi