Cov Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Witam Z racji ze moj config troszku joz skamienialy sie zrobil, czas przyszedl chyba joz na cos nowego no i teraz sakramentalne pytanie p4 530 czy A64 3000+. Na codzien uzywam [brzydkie określenie na linuksa]a winde najczesciej pale pod VMwarem jak cos mi jest potrzebne, w gierki gram malo (chociaz ten diabelski far-cry..........) i teraz nie bardzo wiem co ma lepsza wydajnosc pod linem i co jest lepiej przez jadro obslugiwane ???? Edytowane 21 Lutego 2005 przez Cov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 moze moja odpowiedz jest przewidywalna :D ,ale co se bede zalowal bierz A64 - bedziesz mogl zasmakowac 64-bit na Linuxie ,na P4 nie ma zbyt duzo optymalizacji na Linuxa ,wiec ma do tylu po calej linii :P plyte pod A64 bierz raczej na VIA ,bo podobno NV zawalila sprawe ze sterownikami do Linuxa (tak slyszalem od goscia co siedzi na Opteronie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 moze moja odpowiedz jest przewidywalna :D ,ale co se bede zalowal bierz A64 - bedziesz mogl zasmakowac 64-bit na Linuxie ,na P4 nie ma zbyt duzo optymalizacji na Linuxa ,wiec ma do tylu po calej linii :P plyte pod A64 bierz raczej na VIA ,bo podobno NV zawalila sprawe ze sterownikami do Linuxa (tak slyszalem od goscia co siedzi na Opteronie ) 1288652[/snapback] Pisze o tym Jenot glownie chodzi mu o to ze sterowniki Via mozna przekompilowac czy cos tam bo sa w waniliowych jadrach a stery nVidia sa jakies zle pod tym katem ale nie wiem dokladnie o co chodzi lepiej uderz do Jenota on Ci powie :wink: Co do wyboru to jasne ze A64 jak juz pisal KGB :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Ja bym bral P4 jesli to model z HT. Jak dla mnie liczy sie czas kompilacji softu, Mozesz wowczas wykorzystanie "oba" procesory i cieszyc sie prawie dwukrotnym skroceniem czasu kompilacji, a na Gentoo jest to dosc przydatne. Kompilacja z optymalizacjami pod procesory 64 bitowe sprawia czasem sporo klopotow, ktorymi narazie wolalbym sie nie martwic. Edytowane 21 Lutego 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...