Skocz do zawartości
Lanc

Celeron D 310 - 365 - Podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

hm... ja narazie badam co jest z tym moim zasilaczem ze napiecia mi lataja ;/ to raz

dwa przystosuje mojego coolerka z wtaraka 70mm do 80mm zeby było wydajniej i ciszejjjjjjjjjjjjjjjjjj szukam przejściuwek 3pin na 4 pin ale myśle ze do FSB 200 dojde bez problemu :) 200*18=3600 :P potem pomyślimy co dalej :)

hehe spoko ja mam chyba 2 miejsce:D poczsekaj troche:D tylko 1 minuta :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Przemek bardzo dobry wynik patrząc na to że masz pamięci w SIGLU :( Jak byś miał w dualce to byś był na 100% lepiej odemnie. Sprubuj może puścić na mniejszym taktowaniu proca i pamięci ale za to z ostrzejszymi timingami. Ja na 177 na pamięci na 2.2.2.5 osiągnąłem mój wynik - u ciebie może też kingston wyciśnie te 2.2.2.5 na FSB 200 a to wtedy było by już coś :D

Pozdrawiam

Edytowane przez freelancer7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do freelancer7 na screenie ktory zapodales w sygnaturce, ten z rekordami w superpi, czy wszystkie wyniki uzyskales na tak samo podkreconym kompie? chodzi mi glownie o probke 1M, 2M

Edytowane przez Radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takie lamerskie pytanie: Jakie parametry kompa są ważne w SuperPi? Repson@zobacz że ja mam 3,32 procka i mam taki sam wynik jak ty.

Repson@ Czy mam rozumieć że napięcie twoich ramów to 3V??? I nie masz błedów? widzisz ja swoje Hynixy staram się zmusić do pracy 2-3-3-7 i V-2,65 ale mam bład juz po 5 min Prima. A na 2-2-2-6 wogole nie wstaje komp. Masz jakieś radiatory na nich? Jakie napięcie jest bezpieczne bez radiatorów?

Aha, a czy masz PAT aktywny? może to jest winą słabego wyniku? Ja mam aktywny.

Edytowane przez piohal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje ramy chodza na 3,2 V timingi 2/3/3/6 i ustawione mam na Street Racer

PAT chyba wlaczony (za ciach!a nie wiem co to jest:P )

te ustawienia dalem przed chwila i jesce nie puscilem na nich SuperPi,

moze puszcze defragmentator bo system mam juz troche zjechany

mam radiatory na pamieciach....6x2x1 (dlxszerxgr) jeden taki kolcek mam nalepiony na 4 moduly pamieci..wiec na kosc przypadaja 2 kolce..nie ciete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to pusc se te pamiatki synchro z FSB to bankowo ci pojda 2/2/2/6 z wlaczonym PAT'em...a co do moich to jestem swiadom ze trafily mi sie dobre pamiatki :)  :) :)

1309619[/snapback]

Dokładnie tak zrobię jak tylko wrócę z roboty. A w robocie...., hm mam P4 3,2 HT, co by tu można podkręcić ?????????? :D Najwyżej mie wyp....... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow ja mam ramy na auto puszczone czylli na automatycznym napieciu.. i mam 19:03 :D hiehi to znaczy ze mem 2 wynik?? WOW :)

słuchajcie był u mnie znajomy z 5 roku elektrotechniki z miernikiem sprawdziłem napiecia w strsie... 11,56V :| zestaw jak ponizej, co robić? kierunek serwis? dałem 200zł za zasiłke i co teraz ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow ja mam ramy na auto puszczone czylli na automatycznym napieciu.. i mam 19:03 :D hiehi to znaczy ze mem 2 wynik?? WOW :)

słuchajcie był u mnie znajomy z 5 roku elektrotechniki z miernikiem sprawdziłem napiecia w strsie... 11,56V :| zestaw jak ponizej, co robić? kierunek serwis? dałem 200zł za zasiłke i co teraz ;/

1309767[/snapback]

A jakie masz timingi i fsb RAM? Masz wlączony PAT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do @Radeon - wyniki wszystkie na tych samych ustawieniach kompa, czyli FSB 177, pamięci synchro z timingami 2.2.2.5, PAT włączony. Tylko ja zaobserwowałem dziwne zjawisko - Czas w Super Pi we wszystkiech testach poniżej 2M jest tym lepszy im więcej mamy dostępnej pamięci (ja wtedy maiłem chyba 320MB wolnego) a w 16 M najlepszy czas mi wychodzi jak mam wolnej 276MB ram. Jak jest więcej wolnej pamięci to od razu czas jest gorszy :-| Wiem że to dziwne ale to może tylko u mnie się tak dzieje :-/

P.S: Jak mam napięcie na 12V w stresie 11.70 to czy to just jest zagrożenie czy nie ?? Bo ja sie na tym kompletnie nie znam :mellow:

Pozdrawiam, poprawiać te wyniki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie spadnie poniżej 11.40V to jest dobrze, jak sa wachania napiecia to jest średnio dobrze, jak sa wachania napiercia o ~0.2V-03V i nap. jest 11.30V jest fatalnie :P

+12V jest przeznaczone na zasilanie dysków itd jak spadnia za nisko to to może się cuś zepsuć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do freelancer7 mi tez to sie wydaje dziwne :? bo np. w 1M mam 42s, w 2M 1.49 - tutaj mam lepsze wyniki (wyzsze FSB tak mysle) ale w 16M mam 18.00 :blink: czyli wiekszy czas niz Twoj, ale musze jeszcze pokonfigurowac kompa do konca to porobie ponownie testy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam radze zrobić defragmentacje dysku C: Chyba że macie system na innej partycji. Mi to dało 20 sekund mniej czyli lepszy czas :D Dam lepszy wynik ale to jak będę miał inny zasilacz bo teraz już mam za duże wachania napięć. Czyli za około 2 tygodnie będę lepszy wyniki :rolleyes:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie defragmentacja pol dnia robi...mam zjechany dysk..kiedys wpadlem w furie i skopalem tak oudowe ze sie przewrocila :D od tamtej pory zauwzylem dosc spory spadek wydajnosci :P

1310088[/snapback]

yyyyyyyyyyyyyyyy........... skopać kompa?? ja sie martwie jak sie troche zakurzy :| ale no cuz :)lajf is brutal :P dlatego wybrałem kompy od dziewczyn, nie trzeba wysłuchiwac narzekań i lepsze doświadczenia z użytkowania i zawsze można wymienić na lepszyy model B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom..skopalem..pewno gralem w cS albo w quake i sie zdeka wkurzylem =P

moj komp jest ulozony bokiem i za nim wystaje deska z biurka na takiej wysokosci ze jak kopne w podstawe obudowy to przewroci sie na bok (na moja noga) poszlo kilka butow...obudowa spadla mi na noge...zabolalo....wiec jak lezala dolozylem kilka butow i nadepniec....komp zawisnal...i od tamtej pory moj dysk to jedno wielkie nieporozumienie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom..skopalem..pewno gralem w cS albo w quake i sie zdeka wkurzylem =P

moj komp jest ulozony bokiem i za nim wystaje deska z biurka na takiej wysokosci ze jak kopne w podstawe obudowy to przewroci sie na bok (na moja noga) poszlo kilka butow...obudowa spadla mi na noge...zabolalo....wiec jak lezala dolozylem kilka butow i nadepniec....komp zawisnal...i od tamtej pory moj dysk to jedno wielkie nieporozumienie :)

1310711[/snapback]

Jeb jak można zrobić coś takiego pocziwemu PC'towi ?? :angry: Kup sobie owrek bokserski i będziesz sie miał na czym wyżywać :D A co do dysku to on nie odgrywa chyba tak wielkiej roli w Super Pi - Ja mam samsunga SV2042 , 5400Rpm i tylko 512 Cache i jakoś mam wynik taki jak w pospisie :) Czyli dysk raczej odpada, według mnei to w 16M są najważniejsze timingi i taktowanie pamięci a i jeszcze jak pamięć w synchro to to daje lepsze rezultaty ;]

Pozdrawiam

P.S. - co myślicie o przyklejeniu tego tematu ?? Według mnie to dobra koncepcja :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam malutkie osiągnięcia poniewaz nie moge podnieśc vcore na płycie :mur: ale ok.. jak ktos edzie znał moją płte to niech mi da znac:D

Gigabyte ga-6vx7-4x celeron 566@708

256 sdram 133 geforce 440 mx barracuda 40 and barracuda 13 cd-rw Lg

sound blaster 128 pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co taka duza luka w tym poscie Bolka...jakies zdjecie mialo byc ??

wogole jestem wkurzony...na moj wynik w SuperPI..przeciez timingi mam dobre..predkosc ramu tez niczego sobie..wiec o co qfa chodzi :/

poza tym zszedlem z taktowaniem...wole stracic 7MHz na FSB i 200MHz na CPU ale za to full stable i nie tak wysokie temeratury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi