Skocz do zawartości
Lanc

Celeron D 310 - 365 - Podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

HAHA czy mi sie wydaje czy ja jestem najlepszy ??

niech to Freelancer zrobi..jak on bedzie mial mniej to jestem the best :P

ej Przemek mam takie same Specification jak ty (family, stepoing itp ) :D

wiec ile poszla twoja celina amx..moja tez tyle powinna pojsc :D

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie tempy wtedy bo juz nie pamietam a net mi strasznie muli .....

DUAL RULES :D

mowia ze to daje 3.2% skoku wydajnosci a ja dostalem sporo wiecej 1 :P

WOGOLE OSTATNIO PRZYSZLO MI DO GLOWY..DLACZEGO MAM TAKIE WYSOKIE TEMPERATURY...MOZE JA ZLE PASTE ZAKLADAM CO ??

KURCZE JA NA SRODEK DAJE GDZIES TYLE CO ZIARNO RYZU MOZE TROSQ WIECEJ....I NIESTETY MUSZE TROSZECZKE PO PARE MM POMANEWROWAC RADIATOREM ZANIM OPRZYPASUJE DO OTWOROW (FREEZONE) PASTA ARCTIC CERAMIQUE

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Reps0n !!!!!! Jesteś najlepszy w tym programiku !! :D Ja mam wynik tylko 6834 ale to procek na 3.4 wtedy jest :? A co do duala się z tobą zgadzam !! Dual najlepszy, i nie żadne 3% wzrostu tylko ponad 30% !! :wink: Czyli jak na razie mam 3 wynik, ale sie postaram troszke i może będzie lepiej :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeb se radeon ma 8600 :blink: :blink: :blink: Ja też tak chce !!

Ej radeon an jakim napięciu masz puszczone pamięci ?? Ja też mam Elixiry i bym sobie dał takie timingi tyle że nei wiem czy wejdzie na stock napięciu :mellow: Brawo Radeon !! :rolleyes:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sierpniu mialem na testy celka D 2.4 straszna kapa max stabilnie na szynie 190 dzialal :( jak dobrze pamietam to byl SL7C4, podobno sie dobrze krecily szyna 220 nawet byla mozliwa na 1.6V a ja tu taki zonk mialem byc moze z Twojego egzemplarza nie da sie wiecej pocisnac :(

ps. pewnie nazwa pamieci elixir jest taka ze jedne sa mniej lub bardziej zaczarowane LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie Twoje pamiatki maja cl2.5 przy 166MHz mysle ze sie uda puscis je na 200MHz, skoro praktycznie kazde Kingstony ktore testowalem (DDR400 co prawda ale na roznistych kosciach) dzialaly mio na 230MHZ 2.5 7 3 3 lub nawet lepiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie Twoje pamiatki maja cl2.5 przy 166MHz mysle ze sie uda puscis je na 200MHz, skoro praktycznie kazde Kingstony ktore testowalem (DDR400 co prawda ale na roznistych kosciach) dzialaly mio na 230MHZ 2.5 7 3 3 lub nawet lepiej  :D

1322754[/snapback]

hehe napawa mnie to optymizmem:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam volcano 7+ i z 2.4@3.4 mam stres: 60* a idle: 46* na 2ch wentylach wyciagających;]

dalej nie krece bo mam jakis problem z instlacją elektryczna w chacie, kupie chyba UPS i powinno byc lepiej, wymienie wentyl na coolerku 70mm na 80mm albo 120mm(tu bedzie gorzej z założeniem) :D i wytne 2-3 dziuryu w budzie i powinno być niezła jazdiczka 4.0 jak dobrze pujdzie :D

Edytowane przez xav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja doszedlem do wniosku ze moj zasilacz CHiEFTEC do mobo juz wysiada...

Na FSB 200...3,8 GHz i do tego jesce mocno wykrecona grafika i ramy mam arty (tzn ja gram w cS to literki sie dziwne robia ale gra wyglada normalnie, potem juz wogole zamazuje ekran i moge tylko resetnac)

kurcze nie mam kasy na cos lepszego :(

do tego na napieciu 1.6 moj komp wogole nie wstaje....

na 1.55 dojdzie do windy ale nie kiedy mam 4 GHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

No w tym programiku to sie moj komp nie popisal :/ Ale coz wymagac od 256ramu no nome :/ Na scenie macie, ten programik, CPU-Z gdzie widac na ile krecony i speedfana jaie temp (to jest 2 minutki po tym tescie)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Repson moze Cie to wkurzy ze procek bez problemu startuje na 225 ale przy sprawdzaniu Memory sie wali komp... czyli Ramy ograniczaja procka ;). Zostawilem teraz kompa na 15 min w spoczynku i temp mi spadla do 33-34 przy 4,17 GHz:) Polecam Artic Freezer 4 (wypolerowany) i paste AC silver 5. Do tego mam z przodu (na dole) wtlaczajacy zimne powietrze i z tylu (tez na dole) zmiast jakis urzadzen PCI mam wentyla i do tego na gorze kolo zasilki 2 wentyle wyciagajce. W planach mam zamontowanie wentyla na wysokosci procka wyciagajacego gorace powietrze. Moim zdaniem temp jak na kreconego Prescota sa bardzo dobre :) Szczesliwa seria :) Jakby kupowac Ram-y (512 albo 2x256) to jakie w singlu 512 czy w dualu 2x256 ? bo czytlem tutaj ze dosc sporo wzrostu to daje ale nie zczailem czy 2x256 w dualu do 2x256 w singlach czy 2x256 dual do 512 w singlu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi