Ganeon Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 timingi jest to ilość cykli zekaga pamieci potrzebne na wykonanie danej operacji (zapis, odczyt, itp). im nizsze tym lepiej - szybciej. ale pamieci czesto nie wyrabija przy ostrych ustawieniach i/lub wysokich czestotliwosciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 timingi jest to ilość cykli zekaga pamieci potrzebne na wykonanie danej operacji (zapis, odczyt, itp). im nizsze tym lepiej - szybciej. ale pamieci czesto nie wyrabija przy ostrych ustawieniach i/lub wysokich czestotliwosciach 1488456[/snapback] ale madrosci...to chyba wie kazdy ;p a propos to moja celina zyje B) :legal: poszla mobo , grafika i zasilacz zastanawiam sie czy kupowac nowe mobo, grafe i od razu hynixy czy moze skladac nowego..nowy mnie wyniesie 1800 a renowacja starego cale 900... przeszkoda jest to co zawsze czyli fundusze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 ja bym sie chyba przerzucil na A64 do krecenia tez dobre... oczywiscie o ile mialbym fundusze... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) Witam wszystkich Podkręciłem mojego celka D z 2.5 na 3.2GHz na 1.3 V!!!.Mój wynik w super pi to 20m21s.Czy to mało czy dużo nie wiem ale będę sie starał o więcej.Mam nadzieje że pokonam przynajmniej freelancera7 bo Caliego to chyba nie. Edytowane 13 Czerwca 2005 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 3.2 to malutko tyle (fsb166) to 99% celin D idzie musisz sie lepiej postarac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 @master_electronic no to się postaraj :) Ja robiłem przy FSB 178 (czyli też mało) tyle zę celina miała 3.8 wtedy :D Tylko że w Pi jest MEM ważniejszy ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 @master_electronic no to się postaraj :) Ja robiłem przy FSB 178 (czyli też mało) tyle zę celina miała 3.8 wtedy :D Tylko że w Pi jest MEM ważniejszy ;) Pozdro 1495041[/snapback] Oj postaram sie napewno a narazie nie moge bo mnie płyta i pamięci blokują.Nie da sie ustawić synchro pamięci z procem dlatego będe kupował sobie ddr2 i wtedy.... No właśnie sie zobaczy. Na razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszu Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Oj postaram sie napewno a narazie nie moge bo mnie płyta i pamięci blokują.Nie da sie ustawić synchro pamięci z procem dlatego będe kupował sobie ddr2 i wtedy.... No właśnie sie zobaczy. Na razie 1495243[/snapback] Witam po dlugiej nieobeznosci :D Mnei tez blokuje mobo i ram. Asrock i blitz <lol2> poszedl komp na fsb 165 max :/ potezm sie bios niewlaczyc ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxik_1x Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 moj komp to :::: Intel Celeron D 315 2266 GHz FSB 533 MHz Socket 478 256c Gigabyte Ati Radeon 9250 128mb/64bit ASRock P4I48 Socket 478 HDD-40 GB Seagate 7200 RPM 1x512MB GooDram 400 MHz CD-RW 52x24x52x LG CD-ROM 40x LG Zasilacz 350W Monitor-AOC 17" !!!!! i chce sie dowiedziec ile na max mozna tego procka podkrecic na max!! i jakiego procka ta plyta glowna na max !! uciagnie ? i co ta grafika potrafi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 zabilem procka jakis czas temu ale nie bojcie sie panowie, bedzie nastepna celina this week, licze na 5,2ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) moj komp to :::: Intel Celeron D 315 2266 GHz FSB 533 MHz Socket 478 256c Gigabyte Ati Radeon 9250 128mb/64bit ASRock P4I48 Socket 478 HDD-40 GB Seagate 7200 RPM 1x512MB GooDram 400 MHz CD-RW 52x24x52x LG CD-ROM 40x LG Zasilacz 350W Monitor-AOC 17" !!!!! i chce sie dowiedziec ile na max mozna tego procka podkrecic na max!! i jakiego procka ta plyta glowna na max !! uciagnie ? i co ta grafika potrafi ? 1505182[/snapback] ile max procek pojdzie musisz sie sam dowiedziec ale patrzac na plyte glowna na i845 zapomnij o jakis sensownych wyniakach tam nawet nie ma blokady agp/pci, ile plyta max patrz wyzej, co do grafiki to w sumie niewiele potrafi, pozostaje jeszcze kwestia zasilacza pewnie jakis codegen ktory do oc sie nie nadaje.... @raven: z przyjenoscia zobacze 5Ghz na celinie. powodzenia Edytowane 20 Czerwca 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxik_1x Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 a to moj 2 komp mam jeszcze 1 czyli razem 3 ale to pozniej a teraz ten 2 AMD Barton 2800XP+ 64 512cache Nvidia GfOrce FX 5700 Ultra 128/128 Gainward 1x512Mb Kingston 80 Maxtor S-ATA Płyta główna GiGabyte Zasilacz 400W DVD_RW+- liteon CD_ROM liteon 4xdual channel DDR z tego to raczy wiecej wyciagnew niz z cellka co o nim sodzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 ale 5ghz juz jest, ja chce minimum 5,2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) w jaki sposób zginął twój procek??:) Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 chcialem mu czapke zdjac, zdjalem razem z rdzeniem.... wiem ze glupie, trzezwy nie bylem wiec ;) no nic trudno, zakupie nastepnego moze lepiej poleci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 A z poziomu widowsa jakimi programami to podkręcacie??? Proszę o pomoc. Ja używałem demko cpufsb i się pięknie podkręcało, ale sęk w tym że się nie zapisuje. Proszę o pomoc- link do downloadu jakiegoś progoska. dzięks, THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 z poziomu windowsa nie podrecamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 ja mam wszystko poblokowane w biosie. Pozostaje tylko windows i nawet to wszystko pięknie działa, ale nie mam pełnej wersji i nie da się zapisać. (po następnym uruchomieniu powraca do stanu z przed podkręcania) mimo wszystko proszę o pomoc, zezal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Witam!!! Mama problem: dostalem CELERONA 325J i nie wiem na jakim chipsecie kupic MoBo by dalo sie go dobrze podkrecic. Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 @zezal: co ty masz za plyte?? ja z windowsa tez nie podkrecam @lukmek: wystarczy przejrzec temat i berdziesz wiedzial nie dawno byla o tym mowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 mam płytę główną intel seabreeze (czy jakoś tak) D845grv (chyba) Na cpufsb podkręcało się bez problemu, tyle że nie moge znaleźć pełnej wersi (z możliwością stałego zapisania). Jeśli masz do niej linka to zapodaj, lub zapodaj link do jakiegoś innego progoska (full) dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Mam celka D i na nim m.in. pisze : 2.53GHz/256/533/04A SL7TL bedzie sie w miare kręcił? podobno szedł na 3.8 na jakimś asusie no i właśnie potrzebuje do niego płyty, warto ładowac kase w płyte czy może ta seria sie cieżko kręci i wystrczy tania w miare? Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 wszystkim sie wydaje ze kupia jakas badziewna plyte i beda krecic procki nie wiadomo jak:/ i ciagle pytanie ile da sie podkrecic, nie pytajcie tylko prubujcie na maxa ile dacie rady i potem sie pochwalcie wynikami i sie dowiecie czy to duzo czy malo;) pozdro!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) @hinco 1.Wrozek tu nie ma. 2.Zaczym uzyskasz tutaj odpowiedz (jesli uzyskasz) sam juz bys poprobowal i bys wiedzial ile pojdzie procek ewentualnie WYSZUKIWARKA do czegos sluzy. 3.Plyta glowna i zasilacz to przy OC podstawa czyli Asrocki i inne wynalazki sie do tego nie nadaja kupuj Abit, Asus oraz Dfi w takiej kolejnosci jak podalem najlepiej na 875p lub 865pe tez w takiej kolejnosci. 4.Jesli na asusie szedl na 3.8GHz to dobrze (w zasadzie to standard dla tych celkow) sie kreci, nie? 5.Co polecamy? A ile masz kasy?? @zezal: niestety ja nie uzywam takich programow u mnie do tego jest bios Edytowane 28 Czerwca 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 szkoda że płyty główne intela to taki syf. Słyszalem o uaktualnieniach biosu. Czy może to pomóc? Czy da sie podkręcać zworką i czy to bezpieczne? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 szkoda że płyty główne intela to taki syf. Słyszalem o uaktualnieniach biosu. Czy może to pomóc? Czy da sie podkręcać zworką i czy to bezpieczne? dzięki 1519104[/snapback] z tego co wiem to zworka sluzy tylko do zmiany fsb :] a w uaktualnieniach sa czasem nowe opcje biosu @siwy a co powiesz na temat GIGABYTE:D?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 co do mobo pod p4 czy celka to w sumie mozna podzielic je na 2 grupy, w pierszej bylby asus i abit w nastepnej reszta plyt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) @hinco 1.Wrozek tu nie ma. 2.Zaczym uzyskasz tutaj odpowiedz (jesli uzyskasz) sam juz bys poprobowal i bys wiedzial ile pojdzie procek ewentualnie WYSZUKIWARKA do czegos sluzy. 3.Plyta glowna i zasilacz to przy OC podstawa czyli Asrocki i inne wynalazki sie do tego nie nadaja kupuj Abit, Asus oraz Dfi w takiej kolejnosci jak podalem najlepiej na 875p lub 865pe tez w takiej kolejnosci. 4.Jesli na asusie szedl na 3.8GHz to dobrze (w zasadzie to standard dla tych celkow) sie kreci, nie? 5.Co polecamy? A ile masz kasy?? ..... 1518947[/snapback] no nie wiem, coś koło 400, max myśle że na płyte to 600 ale to z bulem serca ;) Edit: Czyli chipsety typu 925 925xe odpadają?(zakładając że procek wyrobiłby na szynie 800) Edytowane 28 Czerwca 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 @siwy a co powiesz na temat GIGABYTE:D?? 1519644[/snapback] mialem jakis czas 8i-pe1000g czy jakos tak to szlo do oc tak srednio chipset sie troche grzal a tn radiatorek co na nim byl wyraznie nie wyrabial ale 3,6ghz osiagnelem pozniej juz na 3,7ghz stanelo i ni dalo rady dalej na abicie doszedlem do 3,95ghz co prawda ledwo ledwo ale doszedlem jak dla mnie dobra alternatywa jesli sie nie przegina z oc i nie ma zbytnio duzo kasy teraz plyta siedzi w kompie u kuzynki i narazie 0 problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 A Northwoody dyskryminujecie? Mój wynik na Northwoodzie: Pamiątki to Hynixy PC2100 266 @ 400, 256 MB DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...