Kagan Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 no ja tez cos w tym stylu na mojej płytce.....max 3,8ghz (niestabilne:D) i bede teraz zmienial na ABIT IS7-E2...... opłaca sie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 fajnie ale po co podkręcać starego celerona przecież on nawet ekstremalnie podkręcony ma znikoma wydajność i wyższa częstotliwość tego nie zmieni :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 fajnie ale po co podkręcać starego celerona przecież on nawet ekstremalnie podkręcony ma znikoma wydajność i wyższa częstotliwość tego nie zmieni :mur: 1527041[/snapback] Fakt, 128KB cache L2 robi swoje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 no ja tez cos w tym stylu na mojej płytce.....max 3,8ghz (niestabilne:D) i bede teraz zmienial na ABIT IS7-E2...... opłaca sie?? 1526872[/snapback] A nie lepiej dołożyć te 30 zeta i zakupić abit is7-e ma więcej slotów na pamięci i pare innych rzeczy których nie ma ta is7-e2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) wiecej slotow pamieci? obie maja po 4 :D Ale bierz i tak is7-e, lepsza od is7-e2 Edytowane 6 Lipca 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) dzieki za fachowe rady... :D Edytowane 6 Lipca 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam Płyta is7-e2 ma 2 sloty, osobiscie widzialem na wystawie dzisiaj kilka godzin temu:) Przymierzam sie do jej kupna i Celka 2,4 :) Do tego pamięć Kigston 512MB 400Mhz - na razie dziala z Durniem 1200 czyli 100Mhz :D Pozdrawiam KuBaB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 napisz jak juz będziesz miał to mi powiesz ile go podkręciłeś :D to zobacze czy sie opłaca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Kagan: płytę już mam, dałem 285zł, a Ty za ile będziesz kupował? Na razie nie mam procka, bede kupował w następnym tygodniu. Do tego mam pamięć Kigston 512MB DDR400. Na płycie są tylko 2 sloty, więc w przyszłości musiałbym sprzedać 2x256, dlatego jedna kość. Bede jechał na boxowym wentylu - brak kasy :( Pozdrawiam KuBaB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 celeron 2,8 ghz 256 MB cachu ciekaw jestem ile byście wycisnęli z tego cuda : Tak , tak , 256 MB :lol: cachu. I jaka cena jak na takie osiągnięcie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mam problem. A konkretnie to z procesorem mojego kolegi. Zaczne od configa: Celeron D 330 2,66Ghz, Pentagram Q-80 Al,MOBO MSI 865PE Neo 2, DualCh Kingstona 2*256 (333) 2,5CL, Seagate 80GB IDE 133, Grafa Nvidia 5600 128Mb(128bit), Zasilacz Tracer 400W,+wentyl 80*80 na tyle. I chodzi o jego temperatury(procka). Przy uruchomieniu systemu ma odrazu 58C :angry: , natomiast po paru benchmarkach potrafi przekroczyć 80C :mur: CO ROBIĆ??? Czy zrąbał się procek , czy moze czujnik temperatury na MOBO. Wspomne , że komp chodzi przy tych tempach od grudnia zeszłego roku, czyli blisko 8 miesięcy!!!! Pomóżcie , przecież z takimi temperaturami to o podkrecaniu nie ma mowy...(Jeszcze jedno komp był w całości montowany w serwisie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Jeszcze jedno napięcia standardowe 1,35V, czyli tak jak być powinno. Prosze o szybką pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 może źle mu zamontowali w tym serwisie? sprawdź czy radiator jest gorący , ew. czy jest pod nim pasta , ew. czy jest dobrze przypięt , ew. czy kręci sie coolerek na radiatorku cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) Ale słuchaj czy przy tej temperaturze nie powinien sie juz dawno spalić???P.S Dzieki za szybko odpowiedz :razz: Edytowane 9 Lipca 2005 przez Boxer Edward Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 czemu ? celerony mają dość wysoki próg temp. krytycznej. Anyway , ty masz wogóle wiatrak na tym swoim q-80 al? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 No oczywiście ze mam!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Chodzi o to że inni mają dwa razy niższe temperatury na Celeronie 2,66. A ja się pośród nich wyróżniam!! Ta temperatura jest jakas dziwna!!<smile> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 to zrób to o czym wspomniałem wcześniej , sprawdź czy radiator gorący , czy dobrze przylega , czy jest pasta ( ;) ) . Niestety ja ci tego przez inet nie powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zajde jutro do kolegii i to sprawdze. Ale radiator jest goracy u niego( ten wokół wiatraka-zresztą wiesz sam jak Pentagram wygląda:D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 1537693[/snapback]hehe fajnego byka trzasneli ;) jak ja lubie takich pseudo specow ze sklepow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobcio Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Witam, rowniez wlacze sie do rozmow Moj Celeron D 325 chodzi teraz caly czas na 3,04 GHz nie za wiele to ale zawsze, mam tylko pytanko czemu nie zwiekszacie napiecia na procesorze ( ja mam 1.776 V ) przeciez wyzsze napiecie przy wysokich czestotliwosciach zwieksza stabilonsc calosci ( tak mi sie przynajmniej wydaje ), cooler mam boxowy i w najgorszym stresie grzeje sie max. do 64,5 C ( wiecej nie zaobserwowalem ), ale i tak mam zamiar kupic sobie nowy cooler, moze Pentagram Freezone Q-92 AlCu co o tym myslicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Witam, rowniez wlacze sie do rozmow Moj Celeron D 325 chodzi teraz caly czas na 3,04 GHz nie za wiele to ale zawsze, mam tylko pytanko czemu nie zwiekszacie napiecia na procesorze ( ja mam 1.776 V ) przeciez wyzsze napiecie przy wysokich czestotliwosciach zwieksza stabilonsc calosci ( tak mi sie przynajmniej wydaje ), cooler mam boxowy i w najgorszym stresie grzeje sie max. do 64,5 C ( wiecej nie zaobserwowalem ), ale i tak mam zamiar kupic sobie nowy cooler, moze Pentagram Freezone Q-92 AlCu co o tym myslicie ?? 1542546[/snapback] hmmmm.......1.776 troche dużo :D :D :D a płyte jaką masz? Edytowane 12 Lipca 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobcio Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Płytę mam Epoxa 4PDA3, ale poeksperymentowalem przy napieciu fabrycznym i powiem ze stabilnosc jest taka sama , a procek mniej sie grzeje ;-) tak wiec jednak macie racje , lepiej napiecia nie zwiekszac jesli to nie jest konieczne :D A tak przy okazji mam pytanko: Czy roznica w materiale z ktorego jest zrobiony radiator , mianowicie Miedz i Aluminium , ma az taki wielki wplyw na skutecznosc coolera jak slyszalem ?? Bo mnie sie nie wydaje aby roznica byla az tak widoczna ( za to roznica w cenie i masie jak najbardziej) ale moge sie mylic i dlatego sie pytam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Witam, rowniez wlacze sie do rozmow Moj Celeron D 325 chodzi teraz caly czas na 3,04 GHz nie za wiele to ale zawsze, mam tylko pytanko czemu nie zwiekszacie napiecia na procesorze ( ja mam 1.776 V ) przeciez wyzsze napiecie przy wysokich czestotliwosciach zwieksza stabilonsc calosci ( tak mi sie przynajmniej wydaje ), cooler mam boxowy i w najgorszym stresie grzeje sie max. do 64,5 C ( wiecej nie zaobserwowalem ), ale i tak mam zamiar kupic sobie nowy cooler, moze Pentagram Freezone Q-92 AlCu co o tym myslicie ?? 1542546[/snapback] Najpierw brawo ze zobacyzłeś wreszcie ten topic :lol: Max dopuszczalne napięcie dla Celka D to 1.60V i to tylko wtedy kiedy ma w stresie poniżej 50*. Mówię tu o chodzeniu powietrzem bo na FC itp napięcie można dawać większe. Po 3, najelspzy wybór to AC Freezer 4. Na allegro po około 70zł. Tego Freezona to on zjada na śniadanie a QVC 120+ na obiad :wink: :lol: Jeden z najwydajniejszych coolerów na socket 478, przy tym tani, cichy, lekki (jak na takie rozmiary). Bardzo goraco polecam. Pixelik i Cali się chyba tez podczepią pod to ?? :wink: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 hehe fajnego byka trzasneli ;) jak ja lubie takich pseudo specow ze sklepow ;) 1538063[/snapback] Nie widze tam zadnego bledu. Pewnie go poprawili. Mam teraz nowego kompa w pracy C 2533, Prescot 256kB cache. Szkoda, ze nie moj bo odrazu szedlby na 3800 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) dokladnie freelancer7 ma racje :rolleyes: a po drugie na epoxach na prescotta mozna dac max napiecie 0,100v :) wiec jak on robi 1,7v ?? :blink: mialem epoxy takie i nie da rady wiecej dac niz 1,45v na prescotta! mialem epoxa 4pda5+ i u kumpla 4pda3 tez sie nie dalo wiecej:/ Mam problem. A konkretnie to z procesorem mojego kolegi. Zaczne od configa: Celeron D 330 2,66Ghz, Pentagram Q-80 Al,MOBO MSI 865PE Neo 2, DualCh Kingstona 2*256 (333) 2,5CL, Seagate 80GB IDE 133, Grafa Nvidia 5600 128Mb(128bit), Zasilacz Tracer 400W,+wentyl 80*80 na tyle. I chodzi o jego temperatury(procka). Przy uruchomieniu systemu ma odrazu 58C , natomiast po paru benchmarkach potrafi przekroczyć 80C CO ROBIĆ??? Czy zrąbał się procek , czy moze czujnik temperatury na MOBO. Wspomne , że komp chodzi przy tych tempach od grudnia zeszłego roku, czyli blisko 8 miesięcy!!!! Pomóżcie , przecież z takimi temperaturami to o podkrecaniu nie ma mowy...(Jeszcze jedno komp był w całości montowany w serwisie) ja na epoxie 4pda5 mialem takie jazdy z temperaturka procka i najprawdopodobniej uwalone ma plyta cos co odpowiada za napiecia albo monitoring temp :) pozbylem sie jej bo nie mialem czasu na serwisowanie:/ Edytowane 16 Lipca 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 ja na moim gigabyte wyciągnąłem 1,55v :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobcio Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Witam, chcialbym dodac jeszcze ze w moim BIOSie z niewiadomych powodow brakuje opcji zmiany napiecia na samym procesorze wiec pomyslalem ze jak nie moge tak to zwieksze napiecia gdzie indziej i zwiekszylem napiecia na RAMach i na plycie graficznej o ok. 0,3 V, i okazalo sie ze napiecie na rdzeniu rowniez wzroslo ( nie wiem dlaczego :D ), a tak przy okazji to jak juz mowilem teraz mam standardowe napiecia i nie widze roznicy, wiec zostawie tak bo jest bezpieczniej. PS. Poszedlem za wasza rada i kupilem Freezera 4, wyglad extra, :D zobaczymy czy bedzie sie sprawowal tak dobrze jak mowicie ;) Edytowane 19 Lipca 2005 przez Kobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fierro Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 fajnie ale po co podkręcać starego celerona przecież on nawet ekstremalnie podkręcony ma znikoma wydajność i wyższa częstotliwość tego nie zmieni I mówi to ten kto ma P4... Przecież P4 też nie jest super wydajny w grach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 ALe Celeron 2000Mhz jest o wiele mneij wydajny niz Celek D więc P4 jest napewno od neigo wydajniejszy. Wiem bo miałem 2000Mhz @ 2900Mhz i jego wydajnośc przy tych 2.9Ghz była o jakieś 20% mneijsza i celka D 2.8 nie kręconego a co dopeiro jak się Cela D podkręci :) @Fierro mówisz nie na temat więc EOT !! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...