morph231 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zmien mobo, naprawde tak jak wyzej bylo napisane Asrock to niskobudzetowa plyta ze stajni Asusa, niestesty jesli chcemy krecic sprzet, to trzeba kupowac do tego odpowiednie komponenty(wszystkie) i starac sie oszczedzac na tym na czym naprawde mozna, plyta glowna jest najwazniejsza podstawa do O/C, wiec jesli sa z tym jaja na tak niskim FSB to 99% mobo, 1% zostawilbym na TWoje pamieci, choc watpie, zeby Twoje kingstony byly az takie slabe, ale ostatnio mialem nieprzyjemnosc testowac kilka kostek kingstona i delikanie powiem, ze to juz nie to co kiedys... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 nie wierze w to ze jak zmienił taktowanie pamieci na 133 to mu procek nie poszedł wyzej. Ja miałęm dokładnie to samo i sżło wyzej wszystko. Miałem taką samą płyte. Moze dzielniki PCI/AGP u ciebie nie wyrabiają? bo to dziwne bo u mie jakos wyrobiły na fsb 179 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 chyba wyżej w temacie było napisane, że główny z moich problemów to to, że nie wiem czy wskakuje dzielnik 1/5 na pci jak wejdzie na 166 fsb... o to wszystko właśnie chodzi. Chipset ma na pewno ten dzielnik (pytałem się na VIArena) ale mobo to nie wiem... jeśli to taka sama płyta, to dlaczego tobie dochodziło wyżej, a mi nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 nie wiem, moze dlatego ze miałem najnowszy bios V1,6? chociaz nie wiem czy pomoze wgranie nowego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zak Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Słuchajcie ja też nie wiem czy u mnie zmienia sie dzielnik przy podkręcaniu i niewiem jak to sprawdzić. W Sisoftware Sandra Professional 2005 pokazuje mi coś takiego: PCI (1/1xPCIClk) Także niewiem czy mnożnik sie zmienia czy co. ale na FSB 200 komp sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 bios zmieniam jak tylko wyjdzie nowy. Mam 1.60 i nic. Dziwne. Ta sama płyta, ten sam proc a nie jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) ludzie dzielnik wam sie sam nie moze zmienic ani mnoznik procka bo ma zablokowany;)! tylko jak nie chce isc procek wiecej to znaczy ze moze na plycie nie macie blokady agp/pci albo ta blokada zle dziala! czyli nie dziala i jak wam idzie agp nie na 66 tylko na 80 to macie lipe. kiedys mialem 8ipe1000 i tam niby jest zablokowane agp/pci a w rzeczywistosci przy podnoszeniu fsb wszystko szlo do gory :( Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ja mam 8IPE100-G ReV4,0 i do góry idzie tylko dzielnik kontrolera sata. W tej płycie jest mozliwosc ręcznego ustawiania szyny AGP/PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 udalo mi sie wycisnac z mojego cel d 4ghz :P ale strasznie sie grzeje i nawet do win niewchodze bo w biosie 78*C na 1.65V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 panowie i panie, nie wiem jak wy, ale z ravenkiem z takiego gniota jakiego on ma polecielismy troche.... *to dla tych co extremalnego nie odwiedzaja....chlodzonko takie elo mlodziezowe bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 ciekawe jakie czasy i pamieci ile na pamieciach on mógł mieć bo 1:1 napewno chyba nie puścił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 plyta ponoc 280 na tccd vitesty, ale to nie byl moj sprzet tylko ravena :P pozatym AMD rox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 adm może tak ale do gier :D a jak do hardej pracy to intel osbiście wydae mi sie że celeron jest kiepski ale za te 220 w boxsie i z gwarą kupiłem i nie żałuje co prawda zmiana na PIV jest nieunikniona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 no, odało mi sie pobic mój nowy rekord, wyjełem pamieci z duala i zostawiłem jedą 256. Udało mi sie teraz wycosnąć prawie 4,0 tu macie screena: Zbieram na nowe pamieci, na takie które by chociaz miały 433mhz albo 466, jak kupie 466 to wiele wycisne. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 no, odało mi sie pobic mój nowy rekord, wyjełem pamieci z duala i zostawiłem jedą 256. Udało mi sie teraz wycosnąć prawie 4,0 Zbieram na nowe pamieci, na takie które by chociaz miały 433mhz albo 466, jak kupie 466 to wiele wycisne. Pozdr przy jakim napieciu to osiagneles? ja mialem podobny wynik ale z proca zrobila sie taka grzalka ze glowa boli do tego niestabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 na napieciu podniesionym o 5% czyli mysle ze ok 1,45V. Mam chłodzenie wodne i miałem tmp 43*C. Musiałem pamieci ustawic na single chanel bo w dualu to tylu nie idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 a satabilnie chociaz?? bo ja mam goodramy i elixiry i smigaja na max 450mhz i teraz siedze na fsb 200 temp stres max 65*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 panowie i panie, nie wiem jak wy, ale z ravenkiem z takiego gniota jakiego on ma polecielismy troche.... *to dla tych co extremalnego nie odwiedzaja....chlodzonko takie elo mlodziezowe bylo :D Z tego co wyswietala cpu-z to mamy procki z tej samej seri. Chyba ze wszystkie celerony D mają tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 nie to żebym sie chwalił ale mam abita zaraz zobaczymy co umie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Kurcze, myslalem, ze sobie odpouszcze dalsze podkrecanie, ale korci mnie na 4Ghz, jakies pomysly ?? Komp jak w opisie, sprobuje wyjac jedna kosc i na singla puscic... Panowie, tylko jedno pytanie, jak osiagacie wyniki ponad 4Ghz, wyjmujac jedna kosc, ustawiajac na singla i podnoszac timingi, to czy to w ogole ma sens ?? czy podnosi sie wydajnosc, czy powiedzmy przy tych 4Ghz, ze swoimi timingami, macie wydajnosc jak kto inny, ktory ma 3,8 Ghz, z pamieciami smigajacymi na dualu z niskimi timingami ?? bo mysle, ze cos za cos ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 tych 0.2 GHz nie odczujesz lepiej mieć dual (jak na mój gust :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Kurcze, myslalem, ze sobie odpouszcze dalsze podkrecanie, ale korci mnie na 4Ghz, jakies pomysly ?? Komp jak w opisie, sprobuje wyjac jedna kosc i na singla puscic... Panowie, tylko jedno pytanie, jak osiagacie wyniki ponad 4Ghz, wyjmujac jedna kosc, ustawiajac na singla i podnoszac timingi, to czy to w ogole ma sens ?? czy podnosi sie wydajnosc, czy powiedzmy przy tych 4Ghz, ze swoimi timingami, macie wydajnosc jak kto inny, ktory ma 3,8 Ghz, z pamieciami smigajacymi na dualu z niskimi timingami ?? bo mysle, ze cos za cos ;) Chcesz na codzień siedzieć na tak wykręconym procku i pamięciach w single?????? no chyba że to tylko sport... :lol: Ja też przymierzam się do 4 Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Wiecie, nie wspomnialem o waznej kwestii stabilnosci, co z tego ze komus sie uda wycisnac 4Ghz, na wysokich timingach, przy singlu i w dodatku niestabilnie :P, osobiscie uwazam, ze granica sensownego podkrecania to nie jest 5,5 GHz na kompie, ktory nie pochodzi tak 10ciu minut :P tylko granica, do ktorej komp chodzi stabilnie i bez obawy, ze w lecie jak go zostawimy wlaczonego to nam sie sfajczy, bo mu za cieplo ;). Co notabene nie zmienia faktu, ze wynik Pixelika w spi dalej mnie gleboko zastanawia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Wiecie, nie wspomnialem o waznej kwestii stabilnosci, co z tego ze komus sie uda wycisnac 4Ghz, na wysokich timingach, przy singlu i w dodatku niestabilnie :P, osobiscie uwazam, ze granica sensownego podkrecania to nie jest 5,5 GHz na kompie, ktory nie pochodzi tak 10ciu minut :P tylko granica, do ktorej komp chodzi stabilnie i bez obawy, ze w lecie jak go zostawimy wlaczonego to nam sie sfajczy, bo mu za cieplo ;). Co notabene nie zmienia faktu, ze wynik Pixelika w spi dalej mnie gleboko zastanawia :DW rzeczy samej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 To się nazywa umiejetne OC..no i optymalizacja systemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Witam! Czy masz dysk na SATA?? Większośc płyt, -ja zetknęłem sie z czteroma, przy podnoszeniu FSB podnosi tez "szyne?" kontrolera sata, Ja miałem ASrocka P4P88+, MSI Neo2-V i teraz Mam Gigabyte GA-8IPE1000-G i wszystkie tak mają, twoja prawdobodobnie tez. Spróbuj puscic procesor na szynie 200. U mie mój celeron D 2400 chodzi na fsb 200 co daje 3600mhz i nie mam z nim zadnych problemów, wszystko chodzi stabilnie a na fsb 179 tez nie chce sie system załadowac. @mkwd40 Chcesz powiedzieć że blokada AGP/PCI nie działa przy SATA? ??????\ Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego są przekłamania odnośnie napięcia procesora? Komu wierzyć? Edytowane 5 Stycznia 2006 przez piohal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdl` Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 witam wszystkich na forum planuje trochę odswieżyć mojego kompa i planuje kupić celka d326 i taką płytkę http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23357 wybierając ją kierowałem się głównie potrzebą posiadania agp i pci-e w jednym, teraz moje pytanie to co sądzicie o tej płytce jako możliwość kręcenia? (pamięci dual 400mhz geila, zasilacz chieftec 400W) p.s. znacie inne plytki z agp i pci-e podatne na o/c ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 witam wszystkich na forum planuje trochę odswieżyć mojego kompa i planuje kupić celka d326 i taką płytkę http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23357 wybierając ją kierowałem się głównie potrzebą posiadania agp i pci-e w jednym, teraz moje pytanie to co sądzicie o tej płytce jako możliwość kręcenia? (pamięci dual 400mhz geila, zasilacz chieftec 400W) p.s. znacie inne plytki z agp i pci-e podatne na o/c ? pozdro ja bym brał albo agp albo pci jak chcesz grać a nie masz jeszcze kupionego proca to kup sobie adm co do krecenia to beznadziejnie pt880 brak zmiany napiecia v core i brak blokady PCI/AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar3cz3k Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 witam mam małe pytanko. Jak podnieść napięcie na procku? ja mam płytę asrock 775i48 i celka d 326 2.53 GHz B) no i jeszcze zapomniałem dodać mam zasilacz 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 zasilacz jakiej firmy do biosu musisz wejść i szukaj opcji vcore ... (jeśli twoja płyta mam możliwość podnoszenia ale to jest asrock wiec raczej cudów sie nie spodziewaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...