Skocz do zawartości
Lanc

Celeron D 310 - 365 - Podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

to niewiem jak to moze stabilnie pylic ale juz rok na nim jade praktycznie bez przerwy wylaczony na noc byl chyba z 20 razy

widze ze masz freezera 4 niemiales problemow zeby go zmiescic?? bo chce kupic ale niejestem pewien czy wejdzie od box-a do zasilacza mam ok 1,5-2cm :/ a plyty mamy "podobne"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem go chyba na 3 albo 4 płytach nie było problemu on jest wysoki ale nie szeroki

rewelacji w temp sie nie spodziewaj

pomóż mi w tym bo pisałem w topiscku o abitach a mi sie sppieszy

chce sobie kupić tego pentagrama na chipset http://subvert.pl/sklep/index.php?p=produc...re&iProduct=228

lepiej kupić tego czy sobie nie poradzi i za to kupić miedzianego za 8 zł wiecej

chce koniecznie z tego sklepu bo se odbiore osobiście

i OT czy ma ktoś coś takiego http://subvert.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=94

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiatorki na 6600 niedoszłe

pentagrama wezme alu bo na forum wyczytałem "Miedź oddaje słabo ciepło (paswynie) Ponieważ bardzo szybko je odbiera ale gromadzi w sobie.. Aluminium za to troche gorzej odbiera ciepło ale szybciej je oddaje pasywnie."

wiec po problemie dzieki za pomoc !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze pisze to w tym temacie ale kurde co to znaczy PC2700 DDR SDRAM ????

bo kolega ma athlona64 3000+(2,0ghz) noi pokazuje mu w everescie w TESTACH ze ma Odczyt z pamięci 2500MB/sek

a ja na celku 2,53 mam 4000MB/sek, o co tu chodzi

dodam jeszcze że jemu w obszarze PAMIĘĆ pisze PC2700 DDR SDRAM

a mi pisze Dual PC 2700 DDR

cos tu chyba jest nie tak, no bo jego procek jest 150zł drozszy ale duzo gorzej wychodzi w tescie, a przeciez to niemozliwe :|:| [POMOCY!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze pisze to w tym temacie ale kurde co to znaczy PC2700 DDR SDRAM ????

bo kolega ma athlona64 3000+(2,0ghz) noi pokazuje mu w everescie w TESTACH ze ma Odczyt z pamięci 2500MB/sek

a ja na celku 2,53 mam 4000MB/sek, o co tu chodzi

dodam jeszcze że jemu w obszarze PAMIĘĆ pisze PC2700 DDR SDRAM

a mi pisze Dual PC 2700 DDR

cos tu chyba jest nie tak, no bo jego procek jest 150zł drozszy ale duzo gorzej wychodzi w tescie, a przeciez to niemozliwe :|:| [POMOCY!!!!!!!!!!!!

pamieci dzialaja na 333MHz a ze ty masz dual to teoretyczna przepustowosc jest 2x wieksza, no i to nie jest test procka tylko pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam,

ehh jak tu dawno nie zagladalem :) Widze ze ze starej ekipy sie jescze Freelancer wypowiada :) JA musze powiedziec celiny D sa wytrzymale juz grubo ponad rok zapierdzialm na ostrym OC fsb200 3.8 Ghz na vcore- 1.3925 i nigdy zadnej pzrygody :) czasem jak potzrebuje do jakies gry to podkrecm na 4,18Ghz i jazda ;) Widze ze niewielu uzytkowinikom udalo sie pokonac magiczne dla celin D 4GHz. Zycze pomysalnej walki z tymi celinami i zeby wszystkim udalo sie pobic 4Ghz na AC :)

Pozdrawiam CaLi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam,

ehh jak tu dawno nie zagladalem :) Widze ze ze starej ekipy sie jescze Freelancer wypowiada :) JA musze powiedziec celiny D sa wytrzymale juz grubo ponad rok zapierdzialm na ostrym OC fsb200 3.8 Ghz na vcore- 1.3925 i nigdy zadnej pzrygody :) czasem jak potzrebuje do jakies gry to podkrecm na 4,18Ghz i jazda ;) Widze ze niewielu uzytkowinikom udalo sie pokonac magiczne dla celin D 4GHz. Zycze pomysalnej walki z tymi celinami i zeby wszystkim udalo sie pobic 4Ghz na AC :)

Pozdrawiam CaLi

Ja się przymierzam na 4 Ghz. Jedno tylko pytanie: ile w granicach rozsądku można zwiększać napięcie? Domyślnie mam 1,34. Aha i czy przy 200 fsb PAT na ramach idzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cisek cos kolo 200zl za sam proc (jednak freezone przyda mi sie do semprona bo akurat pasi na s754)

@piohal u mnie mam PAT przy 4:5 i niewazne jakim fsb i twierdzi tak cpu-z, everest2006, sandra2006 nie wiem o co chodzi i jakim cudem tak sie dzieje, staraj sie nie dawac wiecej niz 1.55V i patrz na temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki:D

niech wypowie sie ktos więcej

i nie kupuij w sklepie, na HT jest w dziale sprzedam ładna oferta mojego 'kolegi', ma dostęp do hurtowni... ; ]

no i w żadnym wypadku nie kingston i kingmax, chyba że nie kręcisz....

Geil, OCZ.... B)

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz za cene 300 zł moge sobie kupić 2x512 geli nie selekcjonowanych

:mur: :mur: i jeszcze raz :mur: z mojej strony

Tobie chodzi o DDR1?

bo ja zapominam o ddr1 i jakostak cały czas o ddr2, a w ddr1 nie siedze ; ]

więc to że selekty a nie selekty sie nie różnią podtrzymuje(względem ddr1 i ddr2) a całą reszta sie tyczy ddr2:P

sorry za wprowadzene w błąd :mur:

ale przynajmniej gbejs ma taniej imho... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie zakupilem samsungi UCCC (512MB za 160zl w jednej kosci bo beda docelowo dzialac na sempronie) w ciagu tygodnia pewnie beda to jeszcze pomecze mojego kompa zaczym go sprzedam :) moze tera przy synchro dobije do 4GHz (mam nadzieje ze mroz mi w tym pomoze :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam celka 336 i plyte MSI 865pe neo3. Zestaw kupilem dzisiaj z mysla o tym ze wykrece z tego conajmniej 3,6

ale gdy ustawiam FSB na wiecej niz 159 to komp nie wstaje. Nie zabardzo sie orientuje na ile mam ustawic pamiec (mam 2x256 ddr w dualu). Cooler mam gygabyte rocket . Dzieki za wszelka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi