KAMILcom Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) PC_Speaker ja też mam asrocka (chwilowo) nie wiem jak ja to zrobiłem ale go na strychu znalazłem- powaga :D i jak wykrece proca na 160 (fsb) to wszyskie kondesatory są gorące ja osobiście radze ci dać zalmana niebieskiego koszt koło 15 zł tam pasta jest a jak chcesz nową paste to AC cremqai (nie wiem jak sie pisze) patrzyłem zalaman spokojnie wejdzie na te chipset tylko że musisz mieć dobry obieg powietrza albo dać jakiś wentyl 80x80 AC w pobliżu i bedziesz miał chipset z głowy http://allegro.pl/item86817598_radiator_za...hipset_vga.html Edytowane 23 Lutego 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Co do chlodzenia chipsetu to mam ten sam problem co PC Speaker, chyba jedynie ten zalmanik mi sie zmiesci, ale mysle ze za jakis czas bedzie widac efekty, wrzucam zalmana, dropmoda z rezystorkiem 20k, fortrona 400W i kurcze bede zly jak sie nie wcisne w 4GHz, moze jeszcze ewentualnie twinmosy wsadze w jakies radiatory :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) ehh ja mam chipset z glowy :P radiator z celerona 1ghz styka pamieci leca 215 na 2.5-3-3-6 wiec cienko ale co mozna sie spodziewac po elixirach :P edit:goodramy tez wiecej niz 215 niepoleca:/ ehh czekam tylko na pompke :/ chlodnica juz jest ale musze isc do ziomka a ze jestem chory to troche jeszcze poczekam droop mod po zlozeniu wc bo teraz niepotrzebny :P co do plyt bez blokady agp/pci ja na ecs pm800-m2 dojechalem do max jak daje plyta dla takiego proca czyli 166 (malo ale i tak stabilnie na domyslnym vcore) Edytowane 24 Lutego 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) a jeśli tam wcisne < te same wymiary> blok z P III 900 MHz i zamontowany na nim Spire do 5400 RPM to styknie ? ... bo jakoś nie mam chwilowo grosza przy duszy żeby sobie ze wszystkim poradzic.. a z kolei mam kilka drobiazgów i nie chce czekać ani na kase ani na przesyłkę z allegro < w razie pozycznia kasy na to :P > @ bambooha .. ten radiator masz jako passive czy z wentlem ? a RAM to o M&S pisałes ?? mnie sie nie wydaje żeby one jakoś wyżej jak 193 poszły .. jeden wielki sierpień 80 .. strajk generalny i koniec .. Edytowane 24 Lutego 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) pamieci leca 215 na 2.5-3-3-6 wiec cienko ale co mozna sie spodziewac po elixirach :P edit:goodramy tez wiecej niz 215 niepoleca:/U mnie goodramy lecą na 225 i na defaultowym napięciu. Tylko timingi cienkie 3 4 4 8. Na ten weekend zapodam im max co może moja płyta 2,85V i zobacze co z tego wyjdzie. Elixiry miałem poprzednio na kościach nanya, nie chciały mi wogóle śmigać 400mhz na cipie sis 655 i wymieniłem na goodram. Niestety za cholerę nie wiem na czyich kościach mam te memki. Edytowane 24 Lutego 2006 przez Arkadio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) .. proc się ładnie sprawuje .. kręci się spokojnie po 190 MHz .. tylko co mi z tegojesli grzeje sie od zafajdanego cipsetu ? to g..wno ma pasywny radiator z jakiegoś pośledniejszego aluminium który wylotami obrócony jest centralnie we wlotki radiatora proca .. dopóki mostek nie dostaje w zady to jest ok .. temp w idle okolo 35 w stresie < znaczy sie superPi 16 M > okolo 48 wg. wskazań speed fana ... <wiem wiem wiem .. w oparciu o czujkęna płycie więc mało wiarygodne > jednakże .. gdy dotknąć zewn. stroną palców radiatora proca ten est zimniejszy od ręki więc nie ma 36,6 ... ale za to na radiatorze North można postawić czajnik i zagotować wodę.. polecicie panowie jakieś pamięci 256 MB w przystępnej cenie które pójdą chociaż 200 ? ...Z tego co podaje producent to ten Twój asrock obsługuje procki z fsb 200, więć nie bardzo rozumiem dlaczego north i czipset przy 190 sie przegrzewa? Ale chłodzonko nie zaszkodzi jak jest pasywne. 200 pójdą Ci każde pamięci które są deklarowane jako ddr400, najtaniej dostaniesz chyba goodram Edytowane 24 Lutego 2006 przez Arkadio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Co do chlodzenia chipsetu to mam ten sam problem co PC Speaker, chyba jedynie ten zalmanik mi sie zmiesci, ale mysle ze za jakis czas bedzie widac efekty, wrzucam zalmana, dropmoda z rezystorkiem 20k, fortrona 400W i kurcze bede zly jak sie nie wcisne w 4GHz, moze jeszcze ewentualnie twinmosy wsadze w jakies radiatory :DZapytam o tego dropmoda, bo widze że przy twoim procku z mnożnikiem x19 jak dobijesz do 4 giga to na fsb 210 co w synchro da Ci memki ddr420 a tyle to te twinmosy powinny iść bez dropmoda chyba że możesz ustawić jakieś asynchro np ponad ddr 500 (nie znam tego abita) to wtedy dropmod ma sens (o ile twinmosy dadzą radę). Co do chłodzenia czipsetu to to samo co do PC_SPEAKER'a - Wasze płyty obsługują fsb 200 więc po co chcecie je dodatkowo chłodzić około fsb 200? Ja tez mam pasywa na czipie i w niczym to nie przeszkadza. Edytowane 24 Lutego 2006 przez Arkadio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) @morpf231 A wogóle to pchnij tego cielaka i bez dokładania kasy wciągnij cielaka d310 bo z nim jak wejdziesz na 4 giga to przy fsb 250 - z tego co wiem to Twoj abit powinien dać rade i wtedy jak sie okaże że masz te najlepsze twinmosy to drop mod ma sens bo otrzymasz ddr500 i wtedy zestaw masz na max. A jak te twiny masz słabsze to proca podkręcisz do ich maxa. A tak to pałujesz sie z cielakiem x19 który nawet wykręcony na 4 giga bedzie przeciętny i w pełni nie wykorzystasz twinów bo przy 4 giga jadą one tylko 420mhz w synchro a to żaden wynik. Edytowane 24 Lutego 2006 przez Arkadio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 @morpf231 A wogóle to pchnij tego cielaka i bez dokładania kasy wciągnij cielaka d310 bo z nim jak wejdziesz na 4 giga to przy fsb 250 - z tego co wiem to Twoj abit powinien dać rade i wtedy jak sie okaże że masz te najlepsze twinmosy to drop mod ma sens bo otrzymasz ddr500 i wtedy zestaw masz na max. A jak te twiny masz słabsze to proca podkręcisz do ich maxa. A tak to pałujesz sie z cielakiem x19 który nawet wykręcony na 4 giga bedzie przeciętny i w pełni nie wykorzystasz twinów bo przy 4 giga jadą one tylko 420mhz w synchro a to żaden wynik.od czego jest dzielnik pamieci cpu:ram 2:3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 od czego jest dzielnik pamieci cpu:ram 2:3No tak jak ma taki dzielnik do dropmod ma sens. Jak pisałem nie znam biosa tego abita i troche spekulowałem ale zamiana na celka 2,13 i tak jest dobrym rozwiązaniem - przy dobrym układzie nic nie dołoży, a zyska na wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) @morph231 W Proline celek310 jest za 175 zł a ten 2,53 za 265 zł. Wydaje mi się, że na Allegro powinieneś za swojego wyrwać na tego 310 a jak dobrze pójdzie to i na zalmana zostanie. Edytowane 24 Lutego 2006 przez Arkadio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 No tak jak ma taki dzielnik do dropmod ma sens. Jak pisałem nie znam biosa tego abita i troche spekulowałem ale zamiana na celka 2,13 i tak jest dobrym rozwiązaniem - przy dobrym układzie nic nie dołoży, a zyska na wydajnościale po co wam te dropy jak chyba nikt z was nie może ustawić napiecia pamieci powyżej 3v bo sie zjarają tak samo radiatory są zbendne @Arkadio edytuj te posty a nie piszesz jeden pod drugim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 droop mod stabilizuje napiecie na procu (CPU) nie podnosi na memkach od tego jest vdimm. moje goodramy chodza spoko na 3.2v przy 240mhz cl2.5 :P tylko troszke sie grzeja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 droop mod stabilizuje napiecie na procu (CPU) nie podnosi na memkach od tego jest vdimm. moje goodramy chodza spoko na 3.2v przy 240mhz cl2.5 :P tylko troszke sie grzeja no tak :mur: to pewnie przez tą moją chorobe mi sie wszysko !@#$%^& Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) No tak w powyższych postach miałem na myśli vdimm (o którego wczoraj morph231 pytał) hehe nie wiem co mnie przyćmiło z tym droopmodem może dlatego ze zapinałem w E.T. do 2:30 już 3 dzień z rzędu a na 7:30 do pracy. Ale sorki za tego lapsusa :) @bamboocha pisałeś w jednym poście "goodramy tez wiecej niz 215 niepoleca :/" a teraz "moje goodramy chodza spoko na 3.2v przy 240mhz" troche nie łapie o co chodzi. @bamboocha sie znaczy tylko u Ciebie 215 bo Cie elixiry trzymają? a same to 240 tak? Dopiero teraz zajażyłem, musze sie porządnie wyspać Edytowane 24 Lutego 2006 przez Arkadio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Witam serdecznie, przepraszam, za to ze tak " w kretke" odpisuje, ale mialem ostatnio jaja z netem u siebie w domku, obecnie siedze w pracy i rozgryzam pomysl nizszej celiny, wszystko wporzo Panowie, fakt chodze na fsb 203, teoria mowi, ze spokojnie pamiatki powinne wyrobic, jak ustawiam asynchro czyli jakokowliek inaczj niz 1:1, nawet CPU:DDR 2:3 to komp absolutnie nie rusza... :/ moze jakies pomysly ?? Powiem tak: chetnie bym zmienil tego cielaczka na nizszego, ale co mi po tym jak moze sie okazac ze tego wykrece na max 3,4 Ghz i wydajnosciowo bedzie dzuo slabszy, sam nie wiem, zastanawiam sie czy u mnie to juz te twinmosy nie zaczynaja wymiekac... dalem za nie tylko 175 zł wiec nie liczylbym na jakies ich cudowne wlasciwosci:/ Wiadomo, ze chetnie zrobie cokolwiek, dla wiekszej wydajnosci, pchnac ta celine i wziac tamta to chwila moment, ale czy naprawde uwazacie ze to ma sens ??( a co do tego ze plyta obsluguje fsb200 sie zgodze, oczywiscie, ale zalman jest dla mojego spokoju i czystego sumienia, bo jak dotykam radiatorka abita to juz sie 2 razy oparzylem, czyli jednak cos "nie halo") Pozdrawiam wszystkich :) Edytowane 24 Lutego 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam serdecznie, przepraszam, za to ze tak...Wiesz co jaki masz odczyt z pamięci w everescie przy tym fsb 203? Wiem, że ten program to syntetyk i pokazuje [ciach!]o nie wydajność ale może chociaż pokaże Ci ile mhz zyskasz. Ja na tym D310 przy fsb 225 (3,6G) i memkach synchro 450 mam 5,9 Giga. Troche wyżej i prime sie wywala ale nie podnosiłem mu napięcia bo już mam 57C w stresie. Zresztą nie bardzo wierze odczytom z programów i dopiero jak załatwie jakiś konkretny czujnik temperatury to podniosę mu Vcore i zobacze ile pójdzie na boxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Wiesz co jaki masz odczyt z pamięci w everescie przy tym fsb 203? Wiem, że ten program to syntetyk i pokazuje [ciach!]o nie wydajność ale może chociaż pokaże Ci ile mhz zyskasz. Ja na tym D310 przy fsb 225 (3,6G) i memkach synchro 450 mam 5,9 Giga. Troche wyżej i prime sie wywala ale nie podnosiłem mu napięcia bo już mam 57C w stresie. Zresztą nie bardzo wierze odczytom z programów i dopiero jak załatwie jakiś konkretny czujnik temperatury to podniosę mu Vcore i zobacze ile pójdzie na boxie. Sprawdze co everest wypisuje na ten temat, jak tylko bede w domu, obecnie siedze w pracy ;) A tak na marginesie, myslisz, ze jakbym wykrecil tego 2,13 tak samo jak powiedzmy Twoj czyli te 3,6 (co notabene nie byloby moja ostateczna ambicja) to taki uklad z pamieciami synchro bedzie szybszy od mojej obecnej konfiguracji ?? Poaznie az o tyle wiecej daje krecenie DDR'ow w porownaniu z kreceniem samego proca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Sprawdze co everest wypisuje na ten temat, jak tylko bede w domu, obecnie siedze w pracy ;) A tak na marginesie, myslisz, ze jakbym wykrecil tego 2,13 tak samo jak powiedzmy Twoj czyli te 3,6 (co notabene nie byloby moja ostateczna ambicja) to taki uklad z pamieciami synchro bedzie szybszy od mojej obecnej konfiguracji ?? Poaznie az o tyle wiecej daje krecenie DDR'ow w porownaniu z kreceniem samego proca ??Wydajność to przede wszystkim fsb, bo to łączy proca z memkami, sam mnoznik to podnosi głównie temperature a przyrost mocy jest naprawdę niewielki. Dlatego mój podjechany do 4G bedzie wydajniejszy od Twojego podjechanego do 4G. Zresztą zapodaj everesta na te 3,87 a zobaczymy jak sie ma do mojego 3,6. Tylko pamiętaj że celeron i wydajność ma sie tak jak serial "na dobre i na złe" do polskiej służby zdrowia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 ja bym ci nieradził zmieniać bo nigdy nie ma pewności że wykrecisz na tyle ... każdy kreci sie innaczej jak już chcesz zmieniać i chcesz mieć sporą wydajność to lepiej zmień na sempa bo celeron i wydajność to poraszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Juz mowilem, ze poki co wszystko mi zamiata, ze az milo, o AMD nie chce slyszec :P od poczatku mam celerony i po porstu mam sentyment ;) ( wiem ,ze zachowuje sie jak jakis moherowy beret :P) po prostu mam wieksza frajde ze zrobienia czegos z niczego niz czegos co juz jest czyms ;), co do wykrecania, to mysle ze jesli mam juz zmieniac to kupie tego 2,13 i zostawie sobie 2,53, posprawdzam porownam... Arkadio czyli uwazasz, ze pwoiedzmy jakby zapuscic 3d marka 2001, na mojej konfiguracji z Towim procem wykreconym do 3,6 to wynik bylby lepszy, czy powiedzmy spi poszedlby szybciej ?? Czy spekulujemy tylko wypadek kiedy da sie pocisnac do 4Ghz ?? bo to ze nam sie uda z 2,13 to wycisnac to kwestia szukania i przebierania igly w stogu siana ( mam na mysli egzemplarz proca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 a propos temperatury i jej pomiarów .. polecam czujkę temp. z Abit BE6 II i do tego elektroniczny termometr za 3,99 z każdej apteki .. wystarczy połączyć i wpuścić czujkę do heatsinka proca albo nawet pod jak ktoś ma miejsca odrobinkę ... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 mi pamieci goodramy i elixiry na tej plycie przy max napieciu 2.85 ida 215mhz cl2.5 jak ustawie cl3 to i tak wyzej niepoleca 240 na innej plycie bodajrze asusa kumpla na 3.2v poszly dzis bawilem sie ile max wejdzie mi do windowsa i sie rozczarowalem 3.91ghz :/ mysle ze to wina skaczacego napiecia ustawie 1.6 a jest 1.51-1.54 czeka mnie droop mod ; pamieci asynchro ofcors :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Arkadio czyli uwazasz, ze pwoiedzmy jakby zapuscic 3d marka 2001, na mojej konfiguracji z Towim procem wykreconym do 3,6 to wynik bylby lepszy, czy powiedzmy spi poszedlby szybciej ?? Czy spekulujemy tylko wypadek kiedy da sie pocisnac do 4Ghz ?? bo to ze nam sie uda z 2,13 to wycisnac to kwestia szukania i przebierania igly w stogu siana ( mam na mysli egzemplarz proca)Twoja konfiguracja i mój proc na 3,6 wynik napewno byłby lepszy w marku1 od Twojego obecnego ale chyba niewiele, przyrost wydajności w cielakach wogóle jest jakiś taki ciężki. Dopiero jak mu podjedziesz fsb ze 60 mhz to jest już takie odczuwalne. Zrobiłem smarka1 dla dwóch fsb i tak dla fsb 220 - 11239pkt a dla fsb 200 - 10919pkt czyli przyrost niewielki ledwie 320 pkt ( heheheheheeeee... pamiętam że kiedyś sterami wiecej wycisnełem). Ale wydaje mi sie że na dobrym sprzęcie a zwłaszcza chłodziwie fsb 250 jest dla niego osiągalne a to w porównaniu z Twoim 203 już odczujesz. Z tym przebieraniem w stogu siana to chyba przesada, cienkie oc prescottów to raczej wina zasilacza, mobo, ew. memek. Ja bawiłem się kilkoma i wszystkie kręciły się jak wściekłe bez podnoszenia napięć. Pod tym względem prescotty są bardzo równe, gorzej bywało z northwoodami o willmate nawet nie wspominam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 ja mam tak dziwnie ze na fsb 200 daje 1.45 w biosie realne 1.43-4(stress 1.39) a jak juz 210 to 1.49 niemniej zeby bylo stabilnie :/ a 220 to juz inna bajka >1.52 jakis d0opny mi sie trafil chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Wrzucilem asynchro, Twinmosy wyrabiaja na 200@245, teraz zaczynam obnizac timingi, musialem rowniez fsb obnizyc do 196, bo bylo troche niestabilnie, tak czy saik teraz chodza jak trza... Wiem juz, ze i plyta pociagnie fsb 200 i pamiatki pociagna 245MHz, czyli w sumie 490MHz, tylko czy 2,13 poleci na szynie chocby 220 ?? Edytowane 25 Lutego 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Wrzucilem asynchro, Twinmosy wyrabiaja na 200@245, teraz zaczynam obnizac timingi, musialem rowniez fsb obnizyc do 196, bo bylo troche niestabilnie, tak czy saik teraz chodza jak trza... Wiem juz, ze i plyta pociagnie fsb 200 i pamiatki pociagna 245MHz, czyli w sumie 490MHz, tylko czy 2,13 poleci na szynie chocby 220 ??to już zależy czy masz farta czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 to już zależy czy masz farta czy nieraczej jakie masz chlodzenie nie "farta" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) raczej jakie masz chlodzenie nie "farta"Też tak myśle Zapuszczałem super pi i wynik jest cieniutki [16M] 20m 49s, nawet to że robiłem go bez "przygotowania systemu" tylko z marszu to i tak słabo ale najdziwniejsze jest to, że dla fsb 200 był szybszy o 1m od fsb 225. :/ EDIT:jak będziesz miał farta to Ci na boxie i default Vcore zrobi 220 tak jak mi :D Jak to Ci w czymś pomoże to ja mam Costa Rica E0 Edytowane 25 Lutego 2006 przez Arkadio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Nie no chlodzenie jest spoko, mam AC freezera 4, wiec mysle, ze da rade, teraz 2 pytania, bo przekroczylem fsb 200, ale max chodzilo mi 206 stabilnie, wiec nie wiadomo czy wykladalo sie przez Mobo, czy przez celine... bo wiem ze Twinmosy sie kreca i to juz nie ich problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...