Gość 21 11 1991 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 czym go chlodziles ?? i jakie V bo zaslonione jest :] chlodzilem boxem :blink: a va max 1.65v w biosie wiecej nie dawalem bo wentyl nie wyrabial :blink: i t ak slabo mysle ze na wc poleci 4.7bez problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 chlodzilem boxem :blink: a va max 1.65v w biosie wiecej nie dawalem bo wentyl nie wyrabial :blink: i t ak slabo mysle ze na wc poleci 4.7bez problemu :D watpie... jakie mobo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Asus p5p800se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 21 11 1991 możesz podać jakie miałeś temperatury w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 max 85*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) 1 boot - wynik na pałe ustawiony, winda jeszcze z czasów sempa i nf3 :) box jednak mówi nie - płyta jeśli chodzi o napięcia jest tragiczna... skaczą jak jasna cholera przepraszam za wynik, ale NARAZIE mnie on nie obchodzi :P w biosie 1,5325v bez droopa - w efekcje ok. 1,47v w evereście z wahaniami .... @ent - lepszą mówisz? ja wiem czy ona jakaś wspaniała. 1,5h prime small ftt @ 1,38v 4,715Ghz zrobił... tortury sam przerwałem, nie wywalił się - temp dobijała do 74*C na boxie Edytowane 20 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 victor89 zrób edit bo to strasznie wygląda :D .. poza tym wynik całkiem ... ale na CM da się lepiej :LD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 i wsadz dual ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) jak dla mnie 92*C na procku to za dużo ... nie da się nic zrobić i jest cud jak mi nie wywali niebieskiego ekraniku na wyjściu z posta o wejściu do windy nie wspoomne ... jak na 30* za oknem to ten procek na AC z boxa nie pójdzie więcej nad 3,6 .. i to i tak zawyżone :P czekam na chłodniejsze dni .... uffff Edytowane 27 Czerwca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) widze ze cos cisza zapanowala w tym watku. ja dzis z nudow zaloze WC na cielaka i sprobuje te 4.2ghz pocisnac :P styknie mi tak abym mogl zrobic fotke telem. narazie instaluje win 2k i za jakas godzinke zbieram sie do testow :P edit: ale sie zawiodlem :/ musze zrobic droopa na mobo bo jak dam 1.75 to realnie jest 1.66!!!!! i mniej niz max udalo mi sie wycisnac fsb 239 1mhz mniej i do win niechcial wejsc Edytowane 5 Lipca 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ja daję siana bo przy tempach za oknem rzędu 35* C to na AC nie poszaleję a na razie nic nie zmieniałem z chłodzonkiem więc nie wiem czy jest sens .... nawet mi nie chciał zainstalować speedfana przy 3,4 GHz więc nie ma o czym rozmawiać z kompem ... teraz sobie jaja robi jak instaluję NFSU na 3,06 GHz więc też sobie dam siana chyba nawet z tym niskim OC ... coś się fochliwie zrobiło ostatnio u mnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 no ta temp to porazka. 30*C w cieniu ehhh WC zamiast chlodniczki dalem miske z zimna woda o temp 10* to po 30min juz miala temp 35* kiedy zrobi sie chlodniej... i jeszcze droop-a musze zrobic tylko niewiem kiedy ehh niemam checi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 30 stopni w cieniu i 52 na procu w idle....echh gorraco...ale freezer 4 w sumie dobry bo temperaturki powyżej 58 nie idą :D co nie zmienia faktu że to jest stanowczo za dużo (no okik jest 2,66 na 3,4 w tej chwili tego nie zmieniam w ogóle :D ) PC_speaker masz dostęp do peltierów....zrób sobie klimatyzator do kompa :D....weź 4 radiatory (takie od PII sa dobre) przy czym dwa musza byc o jakieś 10% większe od tych drugich....montujesz je na peltierach dwóch...większe radki na zewnątrz mniejsze wewnątrz.....potem te zewnętrzne radiatory wmontowujesz w dwa zbiorniki z woda połączone oczywiscie...do tego mała pompka i chłodnica (nagrzewnica?) instalację hydrauliczną to juz chyba sie domyslasz jak zrobić....woda ma cyrkulować :D....jak juz to zrobisz to masz tak....jak wczesniej pisałem :D...osiągniesz temperaturke na peltkach pos tronie zimnej coś w okolicach 0 -5 stopni :D i teraz musisz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wentylator 120mm i nim dmuchać powietrze na te dwa zewnętrzne radiatory :D...powietrze je omywając będzie sie schładzać potem je wprowadzasz to chłodne powietrze do budy i masz klimatyzowana bude :D chociaż osobiscie chyba bym to bardziej wykożystał do chłodzenia samego siebie niż kompa :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Mam .... puściłem go na troszkę wyższych amperach co za tym idzie mocy mu się zrobiło ciut więcej ... idzie z 16V na 3,5 A :D i daje niesamowite zimno z jednej a ogromnie przepompowuje na drugą stronę .... wywalam za pomocą miedzianego pręta i radiatora z celofana 433 za okno do słoika z wodą ... problem z tym że musze dolewac wody co jakieśdwie godziny bo w litrowym słoiku to dość szybko odparowuje ... nawet w cieniu :D .. w pokoju mam zamontowanego bezpośrednio do radiatora od wzmacniacza unitry i na tym wiszą dwa wentyle 90x90 mm i pompują mi zimno w obrębie biurka :D .... w zasadzie możnaby to zabudować do kompa ale : jest problem ze skropliną :( nie wiem jak to do końca jest ale niestety tak się dzieje ... jeszcze pokombinuję to może pójdzie na leżąco pod karty PCI w jakimś pudełeczku od margaryny tyle że nie wiem jak wtedy HP poprowadzić z budy za okno :| na razie działa nabiurkowo i stoi na szmacie :D poza tym chyba na dłuższą metę się nie zdecyduję na to rozwiązanie bo wsio idzie na prostowniku z regulacją a to cholerstwo strasznie buczy :D ... aż takim kozakiem nie jestem żeby zapinać całość do zasiłki w kompie :D Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 HEHE lol i włąsnie o to chodziło :D mały klimatyzator :D....poszukaj innego zasialacza albo zbuduj prosty z transformatora i mostka prostowniczego...powinno mu starczyc :D poza tym zarabiscie :D a może większy zbiornik? np 5l butelka po wodzie :> :D heh do kompa możesz to spróbować ontowac od przodu...(ale nie wiem jaką masz bude) możesz też spróbować zmontować jakąś małą chłodniczkę i pompkę...w ońcu pompka nie musi dużej wydajnosci mieć...heh kombinuj jakbym miał peltiera to bym sobie osobistego klimatyzatora zrobił :D....echhech GORĄCO NA DWORZE :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Mam takie pacjenta celin d 330 2.66 (478) mozna z niego sciagnac czapke ? podobnie jak u amd ? daje to jakies korzysci ? //wiem ze to pewnie noobowe pytanie ale z intela nie korzystalem x czasu ;) prosze o wyrozumialosc :) Edytowane 25 Lipca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Sciagniecie czapki z Intela jest baaaaardzo trudne jako ze jest bardzo mocno przytwierdzony do rdzenia procka, najczesciej taka operacja konczy sie oderwaniem polowy rdzenia wraz z czapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Nigdzie tej 352 lub 356 nie idze kupić od ręki ,wszędzie na zamówienie :-D co to exclusiv series :D Mowa o Poznaniu. No dobra stawiam dobre piwo jak ktoś znajdzie na dziś 352 lub 356 w Poznaniu Edytowane 28 Lipca 2006 przez Gemmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nigdzie tej 352 lub 356 nie idze kupić od ręki ,wszędzie na zamówienie :-D co to exclusiv series :D Mowa o Poznaniu. No dobra stawiam dobre piwo jak ktoś znajdzie na dziś 352 lub 356 w Poznaniu Mi w Znaku na 3 dzien zalatwili. Od reki nigdzie nie moglem znalezc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nigdzie tej 352 lub 356 nie idze kupić od ręki ,wszędzie na zamówienie :-D co to exclusiv series :D Mowa o Poznaniu. No dobra stawiam dobre piwo jak ktoś znajdzie na dziś 352 lub 356 w Poznaniu wiesz co bawić sie celiną :D po takich wynikach na a64 to bawić sie celinką :D a tak rpzy okazji to na boxie mi wreszcie 5 ghz pekło w spi 11.04.719... niedlugo woda to będzie poważne o/c :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 przy jakim napięciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 wiesz co bawić sie celiną :D po takich wynikach na a64 to bawić sie celinką :D a tak rpzy okazji to na boxie mi wreszcie 5 ghz pekło w spi 11.04.719... niedlugo woda to będzie poważne o/c :D Obecnie w domu jedyny sprawny komp jest na celku 1.2GHz+256ramu, i to neta ledwo ciągnie :D ,a z 352 chciałem pocisnąć z 6Ghz i zrobić kolejną 9..... :wink: następnie sprzedać Jaki V przy tych 5G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) 1.425 z biosu ale bez vdropa mobo to podczas liczenia blizej 1.4 pewnie... ogolnie gdyby to było kufa zimniejsze to by było fajne, a u mnie na boxie sie grzeje jak głupi... bedzie woda to chyba na 5 ghz nie będzie mi temp proca dochodzić w porywach do 90 stopni-wtedy maobo ma odcięcie-wyłącza kompa :D Edytowane 29 Lipca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Jak dowalisz mu vcore to zobaczysz spokojnie okolo 50C tak jak i jak zobaczylem na 1.5V + droop. Widze, ze wszyscy trafili na fajne Celerony i moj byl mega kulawy. Na szczescie pozbylem sie go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) No dobra celina nie jest zła, szkoda ze ubiłem płyte, zanim zaczelo sie prawdziwe oc <_< Edytowane 30 Lipca 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Co zrobiles i jaka plyta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Mobo to asrock conroexfire-esata2, miałem ją mniej niz dzien zanim padl bios... jutro wyslam kostke na programowanie bo nie chce czekac na reaizacje gwary. A nawet jej nie dotkanłem lutownica jeszcze... >_> Edytowane 30 Lipca 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Kutfa - dzisiaj mam ciepło w pokoju i z ciekawości sprawdziłem temperaturki w stresie... Chyba za dużo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 :lol: Ten proc ma tyle wspolnego z rdzeniem Cedar Mill chocby wcale. Temp z kosmosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 a ile srednio klataly/lataja celki 326 ??? przekraczaja 4GHz ? zielony deko w tym jestem ... edit// no mi teraz 4.08 lata - chwila testów (30min), DS3 mobo http://img262.imageshack.us/my.php?image=celeron408yz4.jpg, nie mam pojeica jaki to wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...