Skocz do zawartości
Lanc

Celeron D 310 - 365 - Podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

Muniol ale próbowałeś go wogóle podkręcać?Watro spróbować fbs się pobawić jak Ci winda nie wstanie to jazda z napięciem :) Ale raczej skręcisz go na 3GHz ja się bałem kręcić swojego powyżej 3,2GHz(moja zasiłka jest cienka=50zł :-P )ale jak widzisz idzie na 3,7GHz bez podnoszenia napięć :D Pozdro odp:

------------------------------------------------------------------

Procek Celeron D335 LGA 2,8@3,7 narazie voltage bez zmian czyli stock 1,232v :)

Płyta Główna Gigabyte GA8IP775-G

Pamięci 2x512MB TwinMos 333@425 nieźle jadą

Zasiłka (300W) beznadziejna chyba nawet nie trzema napięć (za 50zł :) )

HDD 160GB SATA 8MB Cache

Karta Graficzna Sapphire Radeon 9600 Pro 256 397/600@480/664

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co z tego że nie masz celiny każdego procka da się skręcić :D To musisz sam spróbować w weekend jedna rada jeśli jeszcze nigdy nie podkręcałeś to jeśli tego zasmakujesz to nie będziesz mógł przestać :D Będziesz próbował wycisnąć każdy MHz więcej wiem to po sobie :-P

Procek Celeron D335 LGA 2,8@3,7 narazie voltage bez zmian czyli stock 1,232v :)

Zasiłka (300W) beznadziejna chyba nawet nie trzema napięć (za 50zł :) )

HDD 160GB SATA 8MB Cache

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej rexvell popróbuj wycisnąc więcej z tej twojej celinki, daj pamięć synchro (1:1) wtedy cię mem niebędize ograniczał i dawaj jak najwyższe FSB ;] Ciekawe jak ci napięcia będą trzymały :-P Na 12V poniżej 11.60 w stresie neiradzę zjeżdżać :wink: U mnie max to co w sigu tylko że to było przez 20 sekund - potem bluescreen i reset (stawiam na zasilacz) :mur: Kurde musze kasę pozbierać to wtedy będzie NeoTec V4202 i bedzie kręcenie :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera pytanko z innej beczki...co wiecie o abit is7-e2?? bo moja plytka nie ma dzielnikow.....ale cali ma taka sama i mu chodzi na wiecej niz fsb 210...ja nie moge wyjsc z fsb210:( wiecie co moze byc tego przyczyna??

@Rexwell to znaczy że jest niestabilny zwiększ napięcie na procku :)

Edytowane przez Kagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam spory problem:

dotarl do mnie komp (celeron d 325 (2,5G), asus p4p800s-sx, 256M TwinMos, radek 9600), ktory dzialal i przestal; objawy - nie startuje wcale, czarny ekran, nie pika, nie reaguje na wylaczanie przyciskiem zasilania, zasilanie ma, 12V jest... mysle sobie - plyta poszla; wsadzilem plyte asusa p4p800s-x i... nic, te same objawy, tyle tylko ze reaguje na power - wylacza sie po przytrzymaniu buttona... mysle, oki, moze procek... wsadzilem drugiego takiego procka i... dalej nic... kurde, moze pamiec? wsadzilem 256M goodram'a i to samo... hmmm... moze jednak zasilacz - na nowym zasilaczu to samo... grafika ?? na dzialajacej grafice tesz to samo :/ doszlo do tego, ze bez obudowy zmontowalem ta nowa plyte (p4p800s-x), tego drugiego, nowego celerona, goodramy (256M), swoja, dzialajaca grafike, podpiolem speekera, nowy zasilacz i... NIC... po wlaczeniu zasilania swieci zielony led na plycie, kreci wiatrak od prosiaka, ale ekran czarny, nie pika, nie butuje, reaguje tylko na powerswich do wylaczenia... help... nie mam juz pomyslow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wassssupppp...

a ja se sjkadam nowego kompa...wiem zdrajca ze mnie cale zycie na intelu i jeb poszedl w amd..ale coz...wszystkiego trzeba sprobowac :D

zycze wam powodzenia z cedlinami niech wam sie nie pala kreccie zawsze minimum 200 fsb :D

no to narazicho :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze.

potrzebuje konkretnych informacji mam cela 2,4 northwood, kiedys probowalem go krecic i doszedlem do ok 3,2 no i nie wiem czy to przeklamanie, ale cpuz chyba sie nie myli :blink: ;;; wracajac pytanie do posiadaczy takich prockow jak wam poszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze.

potrzebuje konkretnych informacji mam cela 2,4 northwood, kiedys probowalem go krecic i doszedlem do ok 3,2 no i nie wiem czy to przeklamanie, ale cpuz chyba sie nie myli :blink: ;;; wracajac pytanie do posiadaczy takich prockow jak wam poszlo.

1466158[/snapback]

zerknij wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zresztą to jest topic o kręceniu Celków D a nie normalnych. Ale zeby cie tak od razu niezniechecać to zerknij parę stron wcześniej - tam jest screen z kręcenia mojego (byłego) Celka 2.0 @ 2.9 :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tan z celkiem northwood-em nie mialem problemu zeby na is-e poszedl 2.4@3ghz :) tyle ze tem megacherce na wydajnosc to juz sie tak ladnie nie przekladaja w nim:/ ale z 2400 na 3000 spokojnie powinien isc a jak nie to przyczyna w mobo,zasilka,ram.. albo cos jeszcze ;)

Pozdro!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I'm back!!!!!!!!!!!!!!!!Nowa zasiła, freezone 120Cu+ i śmigamy sobie razem w biosie z moją celną D jak narzazie żadnych rewelacji.Tylko freezone coś nie chce dobrze chłodzić jak któś ma coola tego co ja i celine D to niech poda jakie ma tempy w stresie z góry thanx :D

Procek Celeron D335 LGA 2,8@3,7 narazie voltage bez zmian czyli stock 1,232v cooled by Freezone Cu 120+ :)

Zasiłka (400W Tracer)

HDD 160GB SATA 8MB Cache

Edytowane przez Rexweel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAHAHAH..........TRACER TEZ PRO ZASIŁKA NIE MA CO.........ja juz bym wolał modecom FEEL 350W (w tej samej cenie)niz to badziewie.........".....z deszczu pod rynne:)"

Edytowane przez Kagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z kręceniem na 177fsb bez zmiany napięcia ale już przy 180 zasysa tyle Voltów że <_< I nie wiem co jest bo już przy 185fsb to winda nawet przy 1,350v nie chce się zacząć ładować :cry: Nic nie robiłem z taimingami bo nie wiem jakie ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> a podziały np.1:1 nie mam nawet gdy wcisne ctrl+F1 :angry: Pomóżcie :D

Procek Celeron D335 LGA 2,8@3,8 1,285v(stock) cooled by Freezone Cu 120+ :)

Pamięci 2x512MB TwinMos 333@342

Zasiłka (400W Trancer)

HDD 160GB SATA 8MB Cache

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tak samo tyle ze powyzej FSB210 pewnie plyta juz ci nie wyrabia

1471163[/snapback]

ja sie przerzucam na ABIT IS7-E2 na tej wiecej pojdzie niz tylko 210, ja tak samo powyzej 210 chocby nie wiem jakie napiecie to nie wyrabia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi