kbzium Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 ja mam ata samsunga i na 41 pci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 To pojeździj tak jeszcze troche a nie bedziesz miał samsunga !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 już więcej nie moge :lol: Poza tym mówią, że mój chipset (pt880) ma na pewno blokadę tylko jej nie pokazuje :D . A nawet jak nie jest to prawdą, to dysk jest na ULTRADMA 4 zamiast 5 i może się nie spali, co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Ustanowiłem swój nowy rekord:) Stabilnie 170x19=3,23GHz... ale 180x19=3,42GHz tylko bios poprawny, zatrzymuje sie na "Weryfng DMI...". Vcore 1,375V, vmem 2,65, co poprawilo bledy w wyswietlaniu biosa i posta. Oczywiście wentyl BOX - temperatura w biosie 57C, ale cóz z tego jak nie idzie dalej? :mur: Co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Bez zmiany napiecia i ewentualnie chlodzenia to wiecej juz nie wyciagniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam wszystkich, mam pytanko, czy da sie cos wiecej wyciagnac z mojej celiny 2,53@3,51 1,425V, na Abicie Is7-E2, 2x256 dual ddr 400Mhz twinmos 2,5.3.3.7, freezer4, fortron 350W. Bo kombinuje juz wszsytkie mozliwe sposoby, ale jak dam FSB chociaz o 1 wiecej to juz jest niestabilny. HELP !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Bez zmiany napiecia i ewentualnie chlodzenia to wiecej juz nie wyciagniesz RepsOn: ja już podniosłem Vcore z 1,30 na 1,375V :mur: A co wyprawia z moja Celina morph231, to już w ogóle :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 No to za malo podniosles napiecie..myslisz ze jak podniesiesz o 0.075V to nagle 4GHz wywiniesz ? Chlopie zegary rzedu 3.8GHz to ja na napieciu rzedu ponad 1.6V robilem <oczywiscie na Celeronie D..2.53GHz> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Ustanowiłem swój nowy rekord:) Stabilnie 170x19=3,23GHz... ale 180x19=3,42GHz tylko bios poprawny, zatrzymuje sie na "Weryfng DMI...". Vcore 1,375V, vmem 2,65, co poprawilo bledy w wyswietlaniu biosa i posta. Oczywiście wentyl BOX - temperatura w biosie 57C, ale cóz z tego jak nie idzie dalej? :mur: Co radzicie? Trochę dziwna rada, ale u mnie pomogło: podnieś trochę napięcie AGP, tak na 1,6-1,7v. Karta i tak bierze prąd z molexa, a zwiększy to stabilność chipsetu. Miałem takie same objawy po zmianie z 2x256MB na 2x512MB (wysoka podkręcalność procka z mniejszą ilością pamięci, dobra podkręcalność 1GB w asynchro bez ruszania procka i kupa po podniesieniu FSB). @Repson Ja robie 3.8GHz na 1.375v, więc zasady nie ma, wszystko zależy od egzemplarza. Z kolei do stabilnych 4GHz nie mogę dobić za Chiny, niezależnie od napięcia, odłączenia napędów etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Dlatego napisalem ze "Ja" robilem 3.8GHz na 1.6V..jesli koles stoi na marnych 3,23GHz i Vcore 1.375 to wg mnie glupie jest stwierdzenie "Ale cóz z tego jak nie idzie dalej? " .. idzie idzie tylko trzeba dopomoc @Assasin gratuluje proca...jakas fajna seria czy cos ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Nie lubie sie poddawac, ale chyba w tej sytuacji nie mam wyjscia, zwiekszylem anpiecie AGP do 2,65V, Vcore na 1,60V i jak tylko skacze FSB o chocby 1 wyzej to juz sa jaja, komp sie wiesza, odpalam 3d marka i wysypuje sie, nie wiem oc to jest, mzoe z pamiecia cos pomieszac ?? Swoja droga KuBaB, mysle ze Twoje slabe wyniki z podkrecaniem biora siez Twojego mixu ramu, wyjmij no namy i zobaczy, czy nie bedzie lepiej, moim zdaniem moga sie gryzc z kingstonami. Edytowane 24 Listopada 2005 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 @Assasin gratuluje proca...jakas fajna seria czy cos ? :PDzięki :) Serii teraz nie podam, ale o ile dobrze pamiętam jest to najwcześniejszy D0 w OEMie. Taka okazja z Allegro, prędzej spodziewałem się jakiegoś szlifa niż super procka, a tu niespodzianka :). Witam wszystkich, mam pytanko, czy da sie cos wiecej wyciagnac z mojej celiny 2,53@3,51 1,425V, na Abicie Is7-E2, 2x256 dual ddr 400Mhz twinmos 2,5.3.3.7, freezer4, fortron 350W. Bo kombinuje juz wszsytkie mozliwe sposoby, ale jak dam FSB chociaz o 1 wiecej to juz jest niestabilny. HELP !!!!!Ograniczeniem może być tu zasilacz. Spróbuj tak: pamięci 2.8-3.0v, AGP ~1.7v, procesor 1.5-1.60v. Między grafikę a Freezera wciśnij wentylator 80mm chłodzący chipset. Na czas testów poodpinaj napędy. Timingi pewnie luzowałeś? Wątpię, aby coś to pomogło, ale spróbować można... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Czo, faktycznie nic to nie dalo, ale niestety na mobo mam max napiecia na ZGP 1,55V a na pamieci 2,7V wiec wyzej nie moge... A niestabilnosc charakteryzuje sie totalnym stopem... Sam juz nie wiem, mysle ze fortronik jest si, co do chlodzenia to zamiast wiatraka 80, wsadzilem oryginalny coller od prescotta, nie mam juz pomyslow, moze po prostu plyta jest kiepska ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) podnies napiecie na procka do 1.5v conajmniej jak chcesz miec 3600mhz na nim, u mnie na ic7 chodzil 1,375v ale dobry procek mi sie trafil i tak szedl tylko na tej IC7 na innych gorzej wiec podnies napiecie inaczej nic nie wskurasz! ja tez mialem D0 serie;) 2400@4000 na 1,65v stable Edytowane 25 Listopada 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Zaponialem dodac, ze Vcore mialem 1,625 V i dalej jest niestabilny, moze jeszcze jakies pomysly ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 a jak u was z fsb na pci i agp? Macie blokady. Bardzo proszę podawajcie częstotliwości u mnie: fsb 157 pci 39 agp 72 to przy 2.8 fsb 166 pci 41 agp 74 to przy 2.98 (mówią że się może dysk sfajczyć z powodu za dużego pci.. dzięki! podawajcie tak, jak ja jak to możliwe że przy fsb 166 masz pci 41 i agp 74 powinieneś mieć 33 i 66 daj może fsb na 167 lub 168 to powinien ci dzielnik przeskoczyć na 1/5 w ten sposób ochronisz swój dysk który pewnie i tak ledwo zipie pozdro. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 to nic nie daje... w sandrze jest tak, jak przedtem, a nawet pci przeskakuje na 42 :lol: ... ty masz płytę tą samą (tylko bez +) a u Ciebie jest ta blokada i zmienia się dzielnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Heh, stawiałbym na matołectwo producenta. "Skoro Intel nie wypuścił procesora na FSB 166, to po dawać odpowiednie dzielniki?". Może update biodu by pomógł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Siema panowie, za niedługo wracam na stare śmieci (celina) ponieważ będe miał FC i z OC celków D tak łatwo sie nie poddam chciałbym osiągnąć min 5ghz, ale cóż.....poczekamy - zobaczymy, mój najlepszy wynik to 4,15ghz będzie więcej. @morph 231 może coś sie przegrzewa?? bo nie wierze w to że to koniec płyty wkoncu ABIT. Edytowane 25 Listopada 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) hehe cos sie popsulo...Kagan powyzszego posta napisal juz dawno a tu mi teraz ze to nowy post w tym temacie ;p @Kagan bez 5GHz to sie nawet nie pokazuj Edytowane 25 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 hehe cos sie popsulo...Kagan powyzszego posta napisal juz dawno a tu mi teraz ze to nowy post w tym temacie ;p @Kagan bez 5GHz to sie nawet nie pokazuj Heh... chciałem odnowić posta :) Jakoś mało kto przełamuje granice powyżej 3,9ghz :D hmmm.....może lepsze chłodzenie? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Ja mialem max 3,9 Ghz..na ogromnym napieciu (niestety nie pamietam jakim)...temperatury w stresie dochodzily do 75*C :P tak to jest na ciulatym qc-92cu...gdybym to ja wtedy byl taki madry jak teraz to bym we freezera zainwestowal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Mysle, ze nic sie nie przegrzewa, Cpu w stress ma 58 stopni, reszta o 10 stopni nizej, wiec moze jednak zasilacz, poki co pochodze na tym, jeszcze sie za to zabiore, zdieki za pomoc;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 to nic nie daje... w sandrze jest tak, jak przedtem, a nawet pci przeskakuje na 42 :lol: ... ty masz płytę tą samą (tylko bez +) a u Ciebie jest ta blokada i zmienia się dzielnik? ja nie mam blokady z wiadomych przyczyn te plyty nie nadaja sie do krecenia ale jesli masz fsb 166 to powinienes miec dzielnik 1/5 moze sandra zle pokazuje nie wiem sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Panowie, jesteście boscy :D Obecnie jadę sobie 3,529GHz (185x19), RAM 185 2,5-3-3-6, innych timingów nie testowałem.Vcore 1,425V; VMEM 2,65V; VAGP 1,6V. Wyciagnalem kość 1GB. Kingston rulezzz... na razie idzie sobie superpi, wszystko stabilnie. Temp. w idle (wentyl 60%=1500obr/min) 47-49C, a w superpi 58-59C. Aha, na grafie stoi wentyl 80x80, kory wieje na chipset. Buda otwarta.Więcej sprobuje jutro, bo teraz ide spać:) Pozdrawiam wszystkich;) KuBaB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cisek90 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 siemka!! ja mam celine D 2,53 Rev.D0 i niby D0 sie lepiej kręcą a ja nie wyjde wyzej niz 3.0 bo mi sie komp resetuje co mam zrobic pomocy !!!! gg: 6232429 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 siemka!! ja mam celine D 2,53 Rev.D0 i niby D0 sie lepiej kręcą a ja nie wyjde wyzej niz 3.0 bo mi sie komp resetuje co mam zrobic pomocy !!!! Jeżeli masz dobre chłodzenie cpu, to zwiększaj dalej napięcie (tylko nie przesadź max. 1.50-1,55V z wydajnym chłodzeniem) i kontroluj jego temperaturę. Teraz standardowe pytnie - jaki masz zasilacz, bo może bo może to on już nie daje rady? Jaką masz płytę na której prowadzisz o/c?. Jesteś pewny że nie blokuje cię jakiś inny podzespół np. za mocno podkręcony ram (manipulujesz timingami, napięciem, dzielnikami na pamięciach?). A jak tam z magistralą AGP/PCI? 66/33MHz czy już dużo więcej? Stepping D0 wcale nie jest lepszy od E0, wrecz przeciwnie jest trochę od niego słabszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cisek90 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 kurde cos jes nie tak, kto jest jakis pr0 w tych sprawach i mi pomoze ???? gg:6232429 czekam... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 siemka!! ja mam celine D 2,53 Rev.D0 i niby D0 sie lepiej kręcą a ja nie wyjde wyzej niz 3.0 bo mi sie komp resetuje co mam zrobic pomocy !!!! A czemu masz Vcore 1,40V? Przecież standard to jest 1,30V. Sprobuj podkręcić bez podnoszenia Vcore. Poza tym większości chodziło na 166 bez wyższego Vcore. Zapodaj jakie masz pamięci, jakie timingi i na jakiej częstotliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 standard to 1.275v albo 1.325v ;) cisek a jakie masz mobo?? bo mi np celek szedl na gigabyte 172fsb na epox 200 a na abicie do 225;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...