alfredek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 nie no mozliwe ze nie ma zadnej ruznicy jesli nie potrafisz go dobrze schlodzic i dziala therm trotling czy jak to sie tam pisze ... proc sie przegrzewa i dusi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Słyszałem że ktoś mówił że nie ma różnicy między Celiną a Pentkiem to może jakieś testy wasze celiny vs mój pentek i sie przekonamy czy rzeczywiście nie ma haha co wy na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 cielaki strasznie dostaja od p4 ale jesli chcesz to po swietach ja moge "wyskoczyc" nedznym P 1,73 B) tylko ze nie w 3dsmarkach bo ani ja ani ty nie mamy grafy do tego ;P moze pi 1m i 16m co ty na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) cielaki strasznie dostaja od p4 ale jesli chcesz to po swietach ja moge "wyskoczyc" nedznym P 1,73 B) tylko ze nie w 3dsmarkach bo ani ja ani ty nie mamy grafy do tego ;P moze pi 1m i 16m co ty na to ?? Ty masz P4 to po co?? ale jak chcesz to ok Niech wyskoczą cielaki co twierdzą że różnicy nie ma Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ja nie mam p4 :P przeczytaj koniec mojej sygratury ;) a cielakami tez moge wyskoczyc ale wiem ze dostane ... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Ty masz P4 to po co?? ale jak chcesz to ok Niech wyskoczą cielaki co twierdzą że różnicy nie ma koles mowil ze niema roznicy miedzy celina 3.4ghz a wiecej(nieoplaca sie wiecej krecic niz fsb 200). o to rozchodzi sie klutnia a nie miedzy p4 a celina Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 taaaaa .... cały ból polega na tym żeby pamieci robiły na max vdimm 2,62 przy taktowaniu na przykład 466 stabilnie z procem a tego moje nie robią :P poza tym traktuję to jako optymalny O/C a nie jakiś hardkor bo mi po prostu zalezy na jakichś 50 % kręcenia ... no może ciutkę więcej tyle że nie wiem w zasadzie po kiego .. do konwersji filmów i tak sie nadaje jak jest ... poza tym też nie robię tego tak często żeby ryzykować jakoś ... teraz dla mnie najważniejszy jest fortronik i stabilne 3,4 GHz czyli jakoś tak około 200 na fsb a potem sięzobaczy co i jak :P może wcześniej zmienię pamiątki na coś mocniejszego ... zależnie od finansów :P tymczasem : RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ja nie mam p4 :P przeczytaj koniec mojej sygratury ;) a cielakami tez moge wyskoczyc ale wiem ze dostane ... :P A dothan to dzięki ale nie podejmuje sie walki. Jakbym miał mobo sprawne i by HT działało to jeszcze ale takto nie da rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasa.ck Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ... to po swietach ja moge "wyskoczyc" nedznym P 1,73 ...na bank :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Pytanie dnia : czy warto się w TO ładować ?? prosiłbym o rzeczowe wypowiedzi :D chodzi mi o relację cena / jakość / ewentualnie możliwości O/C / bezpieczeństwo tegoż :D gienieralnie chodzi mnie o fakt czy to spokojnie i bezproblemowo uciągnie celerona z peryferiami takimi sobie ale jednak troszkę wymagającymi :D teoretycznie ten mój zestawik ma coś około 200 W poboru ale zasiłka z takim parametrem mogłaby być na styk a ten fortron powinien być ok chyba :D RE5PECT Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jest jeszcze celek d310 sam mam taki dodajcie go do tematu :D Mam pamięci goodram 512 single channel i płyte asus p4v800d-x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Pytanie dnia : czy warto się w TO ładować ?? prosiłbym o rzeczowe wypowiedzi :D chodzi mi o relację cena / jakość / ewentualnie możliwości O/C / bezpieczeństwo tegoż :D gienieralnie chodzi mnie o fakt czy to spokojnie i bezproblemowo uciągnie celerona z peryferiami takimi sobie ale jednak troszkę wymagającymi :D teoretycznie ten mój zestawik ma coś około 200 W poboru ale zasiłka z takim parametrem mogłaby być na styk a ten fortron powinien być ok chyba :D RE5PECT na looozie. moj fortek ciagnie moj sprzecik juz rok i bez problemow. tez kupilem na aukcji w promocji za 69zl noramal byly za 85 (chyba niepamietam dobrze :P). mojego ciegnie to twojego tez musi :D. ja nawet nieraz mam wiecej niz w podpisie podpiete i nawet nie zajaknie. np +2hdd(kumpla) na sata ostatnio proc na 3.8ghz i nic czisza bo cichutki jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 dzięki za wskazówki :D od razu zamówię i po świętach zmiana zasilatorni :D bedzie jechało w górę może nieco :D tymczasem : wesołych świąt małoprzepięciowych i wysokotaktowanego jajka wielkanocnego oraz wielopotokowego śmigusa dyngusa życzę :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jest jeszcze celek d310 sam mam taki dodajcie go do tematu :D Mam pamięci goodram 512 single channel i płyte asus p4v800d-x Dodane i lekko zmodyfikowany temat ;] Jest jakaś wyższa celinka D niż 346 ?? Jak tak to zapodajcie to zmnienie :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ciężkostrawne jedzonko Ci szkodzi Freelance :D przecież sa jesio 351 i 355 chyb a no nie ?? :D a TU masz dowodzik :D zdrowych świąt :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Gdzieś tam ostanio mówiłem że wróciłem na tłika po jakieś 2 miesięcznej przerwie (żeby nie było nie z powodu bana :) ) i jestem 2 miechy do tyłu jeśli chodzi o hardware jaki wtedy wyszedł ;] ALe teraz sie staram nadrawbiać :) P.S. Wesołych świąt i wysokich wyników w o/c życze wszystkim :) Pozdro Szybki edit: Co za debile wymyślają celine z 3.33Ghz (355 jakby co) Oo Next chłyt małketingowy Oo "Puste mhz" :blink: Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez freelancer7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 hyhy ... to taka tańsza wersja EE PIV :P a tak na poważnie ... chyba chłopakom chodziło o zaatakowanie semprona 64 bit jak to coś produkowali .. wiesz tam takie no ... zagrywki marketingowe czy cuś .. tak czy inaczej ciekawe czy taką celinkę się da cokolwiek podkręcić ;p; RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ... tak czy inaczej ciekawe czy taką celinkę się da cokolwiek podkręcić ;p; RE5PECT Chyba o 100 Mhz :lol: Z 200 były by już problemy :blink: :mur: :lol: Pozdro :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 freelancer7 mam pytanie ... dlaczego meczysz swojego celka az takim wysokim V ?? przeciez one tyle nie potrzebuja przynajmniej wiekszoc oblukaj tutaj to jest celek kasy.ck na mojej bylej plycie http://alfred_land.w.interia.pl/spi3.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ASUS P4P800SE = latajace Vcore. Na niższym Vcore ustawionym tym progsem wogóle nie wstawało Oo Znaczy sie ustawiłem i w momęcie dania apply - BSod ... Jak wymienie Mobo na IC7 to mam nadzieje na te 4Ghz ale przy rozsądnym Vcore :) A teraz to on chodzi nonstop na 3.4Ghz na stock Vcore ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 hmmmm .. mój wstał na stoc vcore przy full power płyty .. znaczy odpowiednika płyty ... 250 fsb .. może to nie 4 GHz ale i tak blisko .. te celki mają potencjał ;] dlatego tak go polubiłem od dnia nadejścia paczki z zestrawem .. a od jutra polubię jesio bardziej bo nadchodzi era Fortrona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ASUS P4P800SE = latajace Vcore. Na niższym Vcore ustawionym tym progsem wogóle nie wstawało Oo Znaczy sie ustawiłem i w momęcie dania apply - BSod ... Jak wymienie Mobo na IC7 to mam nadzieje na te 4Ghz ale przy rozsądnym Vcore :) A teraz to on chodzi nonstop na 3.4Ghz na stock Vcore ;) Pozdro No ja wlasnie tamtego celka meczylem na IC7-g :] bardzo lata ten Vcore u ciebie ?? bo walsnie mam taka plytke pod dothana tylko z cholerna przelotka jest problem :( tkwi nadal w niemczech ;(;(;( :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 No ja wlasnie tamtego celka meczylem na IC7-g :] bardzo lata ten Vcore u ciebie ?? bo walsnie mam taka plytke pod dothana tylko z cholerna przelotka jest problem :( tkwi nadal w niemczech ;(;(;( :mur:ale do tej plytki jest duzo modow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 wiem ze jest duzo modow ale zbardzo mi sie trzesa lapy zeby cokolwiek lutowac a z osobami ktore mogly by mi to zrobic tez w okolicy cieszko myslalem nad tym zeby komus z tweaka naczy z purepc dac moj sprzet ale najpierw sie nim nomalnie pobawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a nie wiem czy wam wiadomo ale ponoć w celkach D to norma bo one sobie same w jakimś zakresie vcore dobierają i niewiadomo jak stabilną zasiłkę bedziesz miał i tak będzie pływać .. .. na jakimś forum to czytałem i jak znajdę to wsadzę linka do posta ;] RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a kto cos pisal o zasilkach ?? :P ASUS-y maja problem z Vcore tylko ja jezcze mojego nie wlaczalem nie chce mi sie kabli przepinac ;P za leniwy jestem ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 To ja powiem tak. Taki przykład z real life ;] Ustawiam w biosie vcore 1.4125, w windzie w IDLE proc ma 1.40 a w Stresie 1.31 I nie gadaj że to sam sobie celek tak zmniejsza Vcore :mur: A modów nie będę robił bo nie chce gwary stracić... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 :blink: to az tak bardzo spada ?? :unsure: lipa chyba bedzie trzeba zrezygnowac z gwary B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) aż tak bardzo sam nie reguluje .. sie wie ... one jakoś w zakresie 0,015 chyba .. albo i mniej potrafią ale nie aż tyle. RE5PECT Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 eee z tego co kojaze to "reguluja" sie tylko te z EIST ktore potrafia nawet zmniejszyc sobie napiecie do niecalego 1V np Pentium M 740 chodzi normalnie na 13x133 przy 1,4V a w oszczednym spada do 6x133 i ma napiecie kolo 1V :] w celkach o czyms tkim nie slyszalem ale moze i jest nikt nie wie wszystkiego a napewno nie ja ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...