PC_Speaker Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Potrzeba by helpa małego ... ktokolwiek używa programów typu Clock Generator proszony jest o wpisanie czy jego program współpracuje z układem Winbond W83194BR-648 i czy jest kompatybilny z układem ICS952005/013 lub CY28381 . Jesli któregokolwiek z Was program obsługuje któryś z tego typu układów PLL to prosiłbym o podanie jego nazwy i jak to można sobie zorganizowac. Jedne są freeware ale inne jakoś czasami coś o licencjach mówią .. chodzi mi o taki free jakby co :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 clock gen jest darmowy i u mnie dzialal bez problemu. tylko trza znalesc odpowiedni PLL o innej nazwie ale tez wspolpracujacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 eee ja tam za niedlugo kupuje celka d i to na s478 :) do tego pamieci corsair xms i zobaczymy co celina potrafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Sęk w tym że jak wedle tej tabeli znalazłem zamiennik do wielbłada to po zapodaniu opcji wykryj zegar zrobiło się czarno i niebootowalno ... restart z chwilowym odcięciem od prądu i przywrócenie ustawień jakie fabryka dała ... powiedz mi bamboocha który z tych układów bedzie zamiennikiem mojego wielbłąda .. tfu winbonda ? bo generalnie to jest na nim taki napis : W83194BR-648 i wychodzi że on z chipem sis 648 działac powinien a u mnie jest jednak 661FX .. znaczy działa fabrycznie z obydwoma tylko czy ten zamiennik o tym wie ? :D w ogóle czujnikiem na mojej płycie jest układ winbond W83697HF a jak sprawdziłem go na stronie winbonda to sie okazało że to na platformach K7 instalowali ... OCB... Edytowane 1 Czerwca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 @Kagan Głupiejesz ?? oO :P Przecież ty miałeś już Celka D (jeśli mnie pamięć nie myli :) ) I jak widze po twoim sigu to Semp ci śmiga na 2.7Ghz co jest wydajniejsze imo od Celiny... Ale to tylko takie moje zdanie :P Pozdro P.S. Ten topic na tweak.pl coś sie jakby przestał rozwijać :lol: Z tego co dzisiaj patrzałem to rozmawia tam ze sobą 3 el0 overlockerów xD :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) freelance ty mi tu nie o głupieniu Kagana czy o el0 pr0 ocerach tylko śmigaj jak coś wiesz nt. winbonda mojego i jego kompatybilnosci z tym co ma clock gen w bazie bo nie bardzo mi sie usmiecha walenie metoda prób i błedów co jest co i co zacznie działac z co spowoduje wyłączenie kompa :P no i ok .. znalazłem stronkę Realtek'a na której jest info o tym, mój pll współpracuje z układem realtek... tylko co z tego jak w clockgenie tego układu nie ma a najbliższy mu jest jakiś inny RTL ? miał ktoś jakieś jazdy ze swoim PLL'em ? dajcie znać jak rozwiązywaliście jakieś fochy sprzętowe ewentualnie jaki generator działał z którymś z wymienionych układów .. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 ja wybralem PLL od plyt z 865 i dzial normalnie. kierowalem sie tabelka z http://www.cpuid.com/clockgen.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Tyle że u mnie jest SiS 661FX z nie intel . .gdyby to był intel to bym nie miał takiego problemu ... więcej nie kupię aż takiego badziewia ... ooooooops.. już kupiłem .. no może trochę lepsza będzie ta MSI .. poczekamy .. na razie nie mam jak załozyć do budy ... <leń mode : on> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 a to ty jeszcze niemasz tego MSI... juz myslalem ze na nowej plytce smigasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) płyta jest ... działa i leży na razie bo mam lenia pecetowego... musze skończyć kilka projektów i parę innych rzeczy doprowadzić do stanu jako takiego a potem to już tylko pecet.. ale sie zobaczy co i jak .. na weekendzie juz powinno działać :> jak na razie tylko sprawdzałem czy działa z procem bo reszty nie mam czasu zorganizować .. reinstal by trzeba a mnie na razie kupa tych śmieci potrzebna do sprawnego zarabiania i nie mam jak .. ale jak pisałem .,.. będzie i na to czas za pare dni :> Edytowane 2 Czerwca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) @Kagan Głupiejesz ?? oO :P Przecież ty miałeś już Celka D (jeśli mnie pamięć nie myli :) ) I jak widze po twoim sigu to Semp ci śmiga na 2.7Ghz co jest wydajniejsze imo od Celiny... Ale to tylko takie moje zdanie :P Pozdro No coś Ty zmieniam na lepsze... celka bede mial okazyjnie... tak to mam już kupionego asusa ct-479 i bede kupowal asusa p4p800 I pentium m, a skoro mam okazje przetestowac celinke to czemu nie :D pozdro Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 jakiego?? im wiekszy mnoznik tym trudniej mu dojsc do fsb200. optymalny wg mnie to 320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Płyta pod nowego celerona cedar-milla z overclockingiem fsb 166-200, cena do 350zł. Prosze o porady, propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 niezbyt jestem rozeznany w 775 ale moze asus P5LD2. 100zl chyba gdzies jeszcze znajdziesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) jakiego?? im wiekszy mnoznik tym trudniej mu dojsc do fsb200. optymalny wg mnie to 320raczej kupie 330 bo myśle że spokojnie pojdzie na 4ghz (fsb200), 310 są bardzo tanie tylko 135zł :) Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 z tym 330 i 4GHz to róznie bywa...jak chcesz mieć stabilnie zaopatrz sie w dobre chłodzenie i zasilanie, a i tak garancji nie masz...no ale z drugiej strony może :D...u mnie o kilka MHz przeroczyłem to FSB200MHz ale kilka razy i do stabilnej długotrwałej pracy nie jest to zbyt dobre ustawienie niestety.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 dlatego ja polecam 320, 325, bedzie latwiej fsb >200 wycisnac. ja na swoim ponad 230 lecialem. a konkretnie 237 i ani 1 mhz wiecej bo mobo bez vmdow i strasznie zanizalo V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 dlatego ja polecam 320, 325, bedzie latwiej fsb >200 wycisnac. ja na swoim ponad 230 lecialem. a konkretnie 237 i ani 1 mhz wiecej bo mobo bez vmdow i strasznie zanizalo Vjak będzie 4ghz to juz dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Co się tak na te 4ghz upierasz?:D...heh przeciez to w sumie i tak szyną idzie wydajność (w wiekszosci....) ale chyba z 325 (która tez polecam :P...i mam na nią ochote coby pokrecic fsb wyżej niz moge teraz) powiniens dokrecic się do 4GHz a może i wyżej?....w sumie to wszystko zalezy...od czego? a no własciwie od wszystkiego :D zaopatrz się w dobra mobo, dobre chłodzenie i miej szczęscie w doborze procka to już własciwie 90% roboty :D.....echh ja narazie od jakiegoś 1,5 miesiąca sobie spokojnie siedze na 3484MHz FSB 174MHz (FSB:RAM 5:4 :D) i nie mam ochoty się bawic ...jakos mi przeszło ...NARAZIE :D HEHEHE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 slabo... ja na 315 spokojnie na fsb 220 siedzialem temp max 65*C na wc z kiepska chlodniczka. teraz celek chodzi na def bo stoi w 2 pokoju a ja tam sporadycznie korzystam wiec na box. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 no własnie mój nie ma ochty wstawac na temperaturze rzedu 60 stopni z poczatku....musze mu zapewnić 40-50 stopni :Dale ja wiem że to nie jest żaden wynik poprostu na nim mi wygodnie nie przeciazam procka i nie mam wyskoch temperaturek od co :D za to pamięci mam na 240MHz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 mam pytanie czy ktos z teog forum ma celka na cedar mill ? jak przegladame wszystkie testy to mają wersje ES 3.33Ghz a mam zamiar kupic tego z 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 mam pytanie czy ktos z teog forum ma celka na cedar mill ? jak przegladame wszystkie testy to mają wersje ES 3.33Ghz a mam zamiar kupic tego z 3.2 ten 3.33 ma wyższy mnożnik więc wiecej polecieć może, chyba ze te celki nie maja problemu z FSB powyżej 200 ... (ale pewnie mają) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Sorka że wyjde na jakiegoś nieznającego się :D ale co to cedar mill? to sa te 64 bitowe czy sjakjeś nowe celki? Sorka ale nie słyszałem wczesniej :D ------------- Edit OKIK juz wiem co to jest cedar mill :D w sumie ciekawa sprawa....jestem ciekaw ich wydajności i możliwosci kręcenia (które zapewne będą niezłe) :D jednym słowem poczekamy zobaczymy :D (okik to były 3 słowa :D) Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Jackuzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Sorka że wyjde na jakiegoś nieznającego się :D ale co to cedar mill? to sa te 64 bitowe czy sjakjeś nowe celki? Sorka ale nie słyszałem wczesniej :D ------------- Edit OKIK juz wiem co to jest cedar mill :D w sumie ciekawa sprawa....jestem ciekaw ich wydajności i możliwosci kręcenia (które zapewne będą niezłe) :D jednym słowem poczekamy zobaczymy :D (okik to były 3 słowa :D) Jeśli chodzi o kręcenie to beda lepsze od poprzednikow i wydajniejsze (512kb l2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 teraz trzeba poczekać az ktoś z tego forum sprawdzi...i się nieco rozpowszechnią...w sumie to mam ochote na takowego gożej że sie półroku temu wpakowałem w Socketa 478 i teraz nieco cierpie...LGA trza było kupowac echhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Mysle własnie czyby nie kupić tego cielaka na cedar mill B) tylko ze 3,2Ghz kosztuje 335 zł :blink: wie ktos może gdzie można kupic te procki ?? pozdro.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Dwa równoległe topici o tym samym lecą... da się to połączyć jakoś ?? bo trochę się zaczyna bajzel robić .. PCHackin TUTAJ jest ten osobny temat :D a w nim wsoi na temat CM m in.: mobo pod to cudeńko i kilka testów z nim w roli głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Dwa równoległe topici o tym samym lecą... da się to połączyć jakoś ?? bo trochę się zaczyna bajzel robić .. PCHackin TUTAJ jest ten osobny temat :D a w nim wsoi na temat CM m in.: mobo pod to cudeńko i kilka testów z nim w roli głównej. dobrze by bylo połączyć te topici no ale coż :razz: nie da sie raczej :P z gory dzieki PC_speaker za ten topic o Cm bo nie wiedzałem w ogole o jego istnieniu pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Mysle własnie czyby nie kupić tego cielaka na cedar mill B) tylko ze 3,2Ghz kosztuje 335 zł :blink: wie ktos może gdzie można kupic te procki ?? pozdro.... http://www.gral.pl/preview/IntelCeleronD/I...3364-bit_17.php http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6300746 http://sklep.linux.pl/?id=sklep&kategoria=184&towar=13831 http://www.capslock.pl/produkty/procesor_i...em64t_box/14242 http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/24248 http://www.comp-art.pl/sklep.php?grupa=AC http://www.sklep.abad.pl/index.php?type=show_prod&id=24444 http://www.action.poznan.pl/?module=Cennik...rodukt&id=37523 http://www.promediapc.pl/index.php?includ=szczegoly&ID=50255 http://www.hdd.com.pl/procesor_intel_celer...box,p37523.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...