Lanc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Co do Bolka to napisał chyba nie o tym procku który jest w temacie :angry: A tak na marginesie to co sie z wami dzieje ?? Skończyły się wam możliwości O/C waszych celków czy co ?? :mellow: Jakoś przez ostatnie 2 dni to tu żadnego nowego posta niei było a wcześniej to 1 strona na dzień. Ja jestem teraz ograniczony bo mam za duże wachania napięcia ale nowy zasilacz już w drodze - jak będzie to będę próbował wyciągnąc coś więcej niż 3.8Ghz :rolleyes: Pozdrawiam Piszcie coś !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaLi Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam, Na wstepnie sie przywitam :) mam nicka CaLi jak widac i jestem z Pulaw, lat 17 (no prawie 18:). Bawie sie w OC od 2-3 miechow i akurat mam celine D, wiec sie wypowiem na jej temat;). Wiec tak zabawa zaczela sie z miesiac temu na celine D 325 (2,53) E0 i max wynik wynosil 183 FSB co dawalo okolo 3,52GHz ,dawalem napiecie 1,525V i nic dalej nie szlo. Dzisiaj poczytalem zagraniczne fora i stwerdzilem ze mozna dawac mu wieksze Vcore, wiec szybciutko do biosa i łub napiecie 1,5375 iiii poszlo FSB 211 :D czyli ukochane 4 Giga. Chlodzenie zwykly BOX przepolerowany i pasta silikonowa z AC, stad temp w idle rzedu 46-47* w steresie nie wiem bo sie boje sparwdzic :P. Jutro bede mial AC freezer 4 i paste silvera 5 i wiatraki w obudowe i zobaczymy jakie temp. Pozdrawiam. zalaczam fotke i notke :) "Celeron 2,53 bez krecenia : BOX- wypolerowany, pasta silikonowa Vcore- 1,32 Normal IDLE-32-33* Test 20 min Prime 95>> 45*-46* Powrot po: 15s- 40*, 1min-36*, 2min- 34, 2min30s-33* Celeron 2,53@3,17 (166FSB) BOX- wypolerowany, pasta silikonowa Vcore- 1,41V Ilde-37-38 Test po 20min (max) Prima 95 >> 58-59* POwrot po Celeron 2,53@3,8 (200FSB) BOX- wypolerowany, pasta silikonowa Vcore-1,5375V Idle- 45-46* Test starch sie robic Celeron 2,53@4,01 (211FSB) BOX- wypolerowany, pasta silikonowa Vcore-1,5375V Idle- 46-48* Test starch sie robic " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 jezeli wiezyc speedfanowi to z twoja zasilka balbym sie cokolwiek podkrecac!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No i wreszcie ktoś coś napisał. Witam w temacie @CaLi :D Dobry wynik :) Ja ci tylko dam jedną radę co do artica 5. Nie dawaj jej za dużo !! MAX coś koło wielkośći ziarnka ryżu. Nie więcej - i to dajesz na środek, potem cooler na to i dociskasz. Pasta sie dobrze rozprowadzi (nie ściągaj coolera zęby zobaczyć bo wtedy sie dostanie powietrze !!) dokręcasz cooler i jest git. A i tak przy okazji to mógłbyś sie wypowiedzieć co do ARTIC FREEZERA 4 jak go oczywiście będizesz miał :wink: . Co do Artica to wiem to z własnego doświadczenia - raz dałem za dużo pasty i miałęm większe temp. niż na zwykłe paście :mur: . Dlatego Artica mało i będzie dobrza, a i jeszcze jedno - po około 2-3 dniach odczujesz dopiero spadek temp. spowodowany działaniem pasty B) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaLi Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Witam, Fidel- a co znia nie tak ? fakt ze +5V skazce strasznie(edytowane: ale sprawdzilem miernikiem to ladnie trzyma) i -12V(edytowane: sprawdzilem i trzyma na -11.80 -/+ 0.05) ma dziwnie 9v:/. ale to nawet bez podkrecania tak podaje Freelancer7- Jeszcze mi podpowiedz czy jest sens go przpolerowac (freezer4) i czy jak sie naklada paste to czy nakladac cienka warstwe na radiator wetrzec a pozniej ja zetrzec? bo tak ja zrozumialem opisy nakladania pasty. Ok opisze jutro wyniki a ja ide skrecic procka na 3,2 bo skzoda go katowac jutro bedzie mial po [gluteus maximus] ostro :) mysle o 4,2 GHz :D... od czego odpowiedzialne jest napicie -5V bo ja mam podpiety tylko dysk Segate SATA z przesciowka (na wtyk zasilania) i Radeona 9200 i 256 ramu ddr400 i nic wiecej?? Zasilak to jakis FEEL. Edytowane 8 Marca 2005 przez CaLi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 moze troche przesadzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ja pasty nie dawałem na radioator ale go wypolerowałem :D I na procek na sam środek dajesz malutko, coś wielkości zairenka ryżu tylko że najlepiej jesli jest to podobne do koła (lepiej sie rozprowadza) i docisnąć radiator (i zaraz go rpzykręcić, doczepić). Nie podnoś radiatora po docisnięciu. Jesli temp po 3-4 dniach znacząco sie nei obniży to mozęsz sprubować dać jeszcze raz paste (ale jak dasz tak jak pisałem to raczej nie potrzeba będize powtarzać tego :wink: ) Podziel sie jutro wynikami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam, Na wstepnie sie przywitam :) mam nicka CaLi jak widac i jestem z Pulaw, lat 17 (no prawie 18:). Bawie sie w OC od 2-3 miechow i akurat mam celine D, wiec sie wypowiem na jej temat;). Wiec tak zabawa zaczela sie z miesiac temu na celine D 325 (2,53) E0 i max wynik wynosil 183 FSB co dawalo okolo 3,52GHz ,dawalem napiecie 1,525V i nic dalej nie szlo. Dzisiaj poczytalem zagraniczne fora i stwerdzilem ze mozna dawac mu wieksze Vcore, wiec szybciutko do biosa i łub napiecie 1,5375 iiii poszlo FSB 211 :D czyli ukochane 4 Giga. Chlodzenie zwykly BOX przepolerowany i pasta silikonowa z AC, stad temp w idle rzedu 46-47* w steresie nie wiem bo sie boje sparwdzic :P. Jutro bede mial AC freezer 4 i paste silvera 5 i wiatraki w obudowe i zobaczymy jakie temp. Pozdrawiam. zalaczam fotke i notke :) "Celeron 2,53 bez krecenia : BOX- wypolerowany, pasta silikonowa Vcore- 1,32 Normal IDLE-32-33* Test 20 min Prime 95>> 45*-46* Powrot po: 15s- 40*, 1min-36*, 2min- 34, 2min30s-33* 1317681[/snapback] njieee ja sie tak nie bawie...no bez jaj !!!!!! 1,5375 VCore i 47 iddle ??....ja mam wtedy prawie 60 w iddle :(((((( ejj to jest chmskie...i to na stockowym coolerku !!!!!!!!! ide sie rozstrzelac...nie lubie was...widac ze moja celina to najwiekszy grzejnik z wszystkich :(((((( BUUUUUUUUUUUUUUU :(((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No i wreszcie ktoś coś napisał. Witam w temacie @CaLi :D Dobry wynik :) Ja ci tylko dam jedną radę co do artica 5. Nie dawaj jej za dużo !! MAX coś koło wielkośći ziarnka ryżu. Nie więcej - i to dajesz na środek, potem cooler na to i dociskasz. Pasta sie dobrze rozprowadzi (nie ściągaj coolera zęby zobaczyć bo wtedy sie dostanie powietrze !!) dokręcasz cooler i jest git. A i tak przy okazji to mógłbyś sie wypowiedzieć co do ARTIC FREEZERA 4 jak go oczywiście będizesz miał :wink: . Co do Artica to wiem to z własnego doświadczenia - raz dałem za dużo pasty i miałęm większe temp. niż na zwykłe paście :mur: . Dlatego Artica mało i będzie dobrza, a i jeszcze jedno - po około 2-3 dniach odczujesz dopiero spadek temp. spowodowany działaniem pasty B) Pozdrawiam 1317700[/snapback] hehehe skądś to znam :D ale mniejsza z tym witamy kolege :) niezły wynik:) ja kupuje UPS za jakis czas, mam dziwne napiecia w gniazdku a UPS (online), zeby prąd na wyjściu był zbliżony to napiecia wzorcowego (sinusoida), co poprawi bezpieczeństwo naszego kompa, i uchroni od nagłych braków prądu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 njieee ja sie tak nie bawie...no bez jaj !!!!!! 1,5375 VCore i 47 iddle ??....ja mam wtedy prawie 60 w iddle :(((((( ejj to jest chmskie...i to na stockowym coolerku !!!!!!!!! ide sie rozstrzelac...nie lubie was...widac ze moja celina to najwiekszy grzejnik z wszystkich :(((((( BUUUUUUUUUUUUUUU :(((((((((( 1317864[/snapback] jak sie ma asusa to tak jest:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Nie gadaj bo ja mam ASUS'a i jakoś w IDLE mam 44 stopnie czyli więcej od Reps0na !! A jak podkrecę na 3.5Ghz to mam 47 :angry: A i tak zresztą abit zawyża lekko temp czyli reps0nnie ma takich dużeych temperatu. A co do tych temperatur @CaLi że niby w idle na stockowym coolerze i paście to jakoś mi sie nie chce wieżyc że on ma 32 stopnie :blink: :blink: :blink: To jest niemożliwe... Pozdrawiam P.S. reps0n nie martw sie tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 martwie sioe tym ze na tkaim napieciu ma takie tempy...mi na tym napieciu ledwo chodzi komp i po wlaczeniu windy mam tsoszke ponad 60* nie mowiac o graniu w cokolwiek sprawdzalem wczoraj :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Może trochę nie temat ale do czego służy opcja DRAM IDLE TIMER i DRAM REFRESH RATE? Da się tym poprawić wydajność? co do Asusa to wiadomo że zaniżają temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaLi Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Witam, Nie no nie bede moze mowil wynikow bo sie niektorzy zalamia :/ mam chyba jakas lucky celine icon_smile3.gif Zalozylem Freezera 4 i paste silvera 5, Vcore obnizylem do 1.5250V i FSB podnioslem do 217 (czyli 4,12GHz) a teraz temp chyba najwazniejsze: IDLE 36-38* STRESSSSS: od 30 min chodzi PRIME 95 i nie przekkroczylo 55* wiec uznam wynik 57* jak max stress. Uwzam ze to dobry wynik jak na poslkie warunki icon_biggrin3.gif A co do prob wyciagniecia wyzej to chyba nie idzie przez RAM-y FSB 220- nie chcialo do windy wlezc bo 440Mhz dla no-namow to chyba zbyt duzo... o wskoczylo raz 56*, wiec moze po dluzszym stresie urosnie temp.. Timingami da sie jakos obnizyc czestotliwosc ramu ? Dolaczam skrina dla niedowiarkow, na ktorym widac temp na prime i pozniej zejscie na Idle icon_razz.gif na jakies szybkie pytania podam gg 1877545(niewidoczny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 CaLi jakie masz mobo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaLi Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) Gigabyte 8I865P-G, jakas za 250 zł niedawno kupilem podobno dobra :). Wlasnie puszczam PCMarka04 i wreszcie chce przebic 4000 punktow:) edytowane: no i sie udalo 4240 a na full standart mialem 2650, czyli overcloking sie oplacil :) Edytowane 9 Marca 2005 przez CaLi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Gigabyte 8I865P-G, jakas za 250 zł niedawno kupilem podobno dobra :). Wlasnie puszczam PCMarka04 i wreszcie chce przebic 4000 punktow:) edytowane: no i sie udalo 4240 a na full standart mialem 2650, czyli overcloking sie oplacil :) 1319368[/snapback] Dziwne te twoje wyniki w PCMarku 04. Ja tam jak mam procka na 3.5Ghz to wyniki 4890 na procku i 4760 na pamięci a ogólny wynik 4800. A twoja płyta główna ogranicza zaniżanie temp. Powiedz teraz dlaczego takie nskie temp ?? :blink: Ile masz wentyli w budzie i jak ustawione (nawiew/wywiew) i cz masz air duct ???? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaLi Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) WItam, Freelancer7- moze dlatego ze mam tylko 256 ramu i karte Readeona 9200 se :/ ale za to w SuperPi mi wyszlo 16min04sek :P Co do chlodzenia to jutro wszystko bede skladal w bude bo narazie otwarta... i wyglada tak : -Z przodzu na dole nawiew AC 80mm -CPU- Freezer 4 -Zasilka jakis zwykly lata ale za pare minut go na AC 80mm wymieniam -w gornym rogu kolo zasilki lataja dwa AC 80mm wyciagajace cieple powietrze.. Komp jest cichy:) Nie wiecie jak z tymi timingami ? czy tylko ten mnoznik x2,x2.5,x3 zmienia czestotliwosc ? Edytowane 9 Marca 2005 przez CaLi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodniczek15 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) njieee ja sie tak nie bawie...no bez jaj !!!!!! 1,5375 VCore i 47 iddle ??....ja mam wtedy prawie 60 w iddle :(((((( ejj to jest chmskie...i to na stockowym coolerku !!!!!!!!! ide sie rozstrzelac...nie lubie was...widac ze moja celina to najwiekszy grzejnik z wszystkich :(((((( BUUUUUUUUUUUUUUU :(((((((((( 1317864[/snapback] Repson przynajmniej teraz bedziesz mial w domu cieplej :lol:. Nie martw sie nie zmarzniesz :lol: Edytowane 10 Marca 2005 przez wodniczek15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ehh nie mam miejsca za zamontowanie dodatkowych wiatrakow w obudowie...tylko jedno jest na wiatrak 80x80 ktory by wyciagal powietrze wepchalem tam ostatnio jesce jedna zasilka wiec wiece..ciasno tam troche :P ale okolice procka oczywisice nie sie rozumie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 kocham te celerony bez problemu puscilem go na FSB200 i jest w pelni stabilny tylko sie trochu grzeje i musialem puscic freezone qc80-alcu na max obroty temp w idle 35* stress 50* max zara bede atakowal FSB210 mam revision E0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 AAAAAAHHHHHHAAAAAAHHHHHHHH NIE MGOE JUZ Z WAS.... JA SE PRZYZNAM PIERWSZE MIESCJE W KALSIE NAJWIEKSZEGO GRZEJNIKA WSROD POSIADACZY CELIN ;P NIE MA BATA NOOO ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 powiem tak testowałem wczoraj z kumplem swoje procki programem HOT CPU: - koleka AMD duron 1700@2500 L1: 128KB , L2: 256KB - ja Celeron D. 2400@3400 L1: 16KB L2: 256KB wynik był porażajacy + koleka 6512 pkt + ja 6016 pkt procka kupił 2 lata temu za 200zł -_- pozostawiam to bez komentarza.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) Tez se sciagne jak znajde w tym przekletym internecie ten program i tez przetestuje :D baaa oczywiscie ja i internet to jak ziec i tesciowa.....nie lubimy sie :P qpe znalalzem nic wiecej L:D:D:D:D moze jakis link do programu co ?? :) Edytowane 10 Marca 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ftp://download.idg.pl/2922/vol2/w95/utils....2.2/hotcpu.exe tetsujcie swoje CPU i pochwalcie sie osiagami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 eee pisze mi 550 can't change directory to..plaplaplapla No uch file or directory wiec o co chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 dziwne wczoraj tamten link mi działał.. hm... nic :P tu powinno działać :) http://www.internetstandard.com.pl/ftp/431...st%204.2.2.html poprawka mam 6423pkt:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 puszczac to na defaultowyh ustawieniach ?? zmieniac cokolwiek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 puszczac to na defaultowyh ustawieniach ?? zmieniac cokolwiek ? 1320595[/snapback] Na default puść, czyli właczasz>>Benchmark>>Run Benchmark :D Mój wynik A co do procka to dałem na 3.4Ghz to na 3.5Ghz to zasiłka juz słabo ciągnie (ale procek bez błędów na Prime przez 3 godziny :lol: ) i niestety na 3.5Ghz jest gorszy wynik :cry: Podawajcie swoje wyniki, najlepiej screeny, polecam www.imageshack.us - fana stronka na której można postować screeny :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 mi udalo sie 3,75ghz jak narazie osiagnac dalej juz mi sie nie chcialo bawic no i pamiatki nie wyrabiaja ponizej screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...