LiberalnyLump80 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 wprawdzie siebie nie wypada cytować, lecz tym razem postanowiłem zrobić odstępstwo od tej reguły, a mianowicie: Zdecydowanie lepiej dołożyć "parę groszy"...& Pierwsze lepsze ceny z allegro: d326-> 120zł d347->170zł d352->180zł Także nie jest to kilka złotych. A procka potrzebuję jak najszybciej bo memki i mobo czekają. Jest ktoś w stanie powiedzieć ile można dać za wymienione modele? - przedmiotowe parę groszy napisałem w cudzysłowie (""), a co to oznacza do sie doucz... --- Co sie zaś tyczy wyższości steppingu D0 nad C1, to ten pierwszy ma obniżony TDP względem drugiego - ot cała filozofia. d356 [C1] - 86W d360 [D1] - 65W Tytułem zakończenia dopowiem jeszcze, iż na poprzednim procesorze d326 [EO] miałem w IDLE 38 stopni, natomiast na d347 [D0] mam 22 stopnie (oczywiście w tych samych warunkach pracy) - więc różnica jest, spora różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) taki walek :) qrde mam problema... a mianowicie chodzi o pin moda, jest tam napisane dosc wyraznie "The Default voltage should be listed on your box package." to biore to nieszczesne opakowanie i jest na nim napisane 1.3V max... i to "max" jest moim problemem bo tutaj jest napisane, ze celafony d352 maja def napiecie w przedziale 1.25V-1.300V... plyta pokazuje mi srednio 1.23V... jest jeszcze to ale nie mam miernika w tej chwili :/ (pytanie czy to jest w stanie dac satysfakcjonujaca odpowiedz??) jest jeszcze jakies zrodlo informacji o napieciu znamionowym procesora w Intelach ?? (w AMD bylo jakos latwiej to znalesc :)) :mur: Edytowane 8 Lutego 2007 przez buuren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 buuren: jak zrobisz tego pin moda to daj znac jak bedzie chodzil. i takie jedno lamerskie pytanko: czym latwo dostepnym polaczyc te piny?? i ja jak bede robil to na 326 moj ma def ~1.36 mam nadzieje ze przezyje... pozdrO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 @bamboocha: wyjmij płytę, zrób pająka i połacz sobie od dołu na sockecie na test ustawienia :D jak bedzie ok to sobie zamaluj piny jak nie to zdejmij moda i wiesz co i jak :D pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 @bamboocha: wyjmij płytę, zrób pająka i połacz sobie od dołu na sockecie na test ustawienia :D jak bedzie ok to sobie zamaluj piny jak nie to zdejmij moda i wiesz co i jak :Ddobra to dzis zrobie tak napisales... jak bedzie dzialac to jeszcze dzis napisze a jak nie trudno za pare dni dopiero sie odezwe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 @bamboocha: udało się czy zgon pacjenta ?? Napisz co i jak :D ja wczoraj zdjąłem u siebie izolke z pina na mobilu bo myślałem że go spod biosu podciągnę wyżej ale : nie zrobił mi dzielnika dla pamieci 1:1 i nie pójdzie wyżej jak 180 :( dlatego jutro zakładam izolkę i bedę ciachał jak przedtm :P pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 nie dziala... albo musi byc na procu(probowalem na sockecie) albo nie dziala albo cos pokickalem ale w to watpie jakies 3h walczylem zakladalem, sciagalem i tak w kolko. ale za kazdym razem uruchomil sie a napiecie jakie bylo takie bylo wczesniej. no i jak juz sciagalem bo mialem tego dosyc wygielem 1 nóżke... ile z tym walczylem to moje :P aha i robilem na 1,45 z 1 obrazka http://www.vr-zone.com/index.php?i=3931&s=9 i dalej mam pytanko czym latwo dostepnym polaczyc te piny?? aby dzialalo pozdrO bede wieczorem bo ide na lana(cs) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Chyba lakier do łaczenia ścieżek na szybach samochodowych jest najłatwiej dostepny, ale nie wiem jak się to sprawuje .... w ogóle Ci nie pomogę bo na zwieranie to ja za cienki bolek jestem i mnie nie stać na błedy więc się takimi rzeczami nie param .... jakbyś chciał izolować to insza rozmowa :P Nie upal sprzętu bo by było szkoda Cię nie zobaczyć na PPC przez jakiś czas :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) http://img411.imageshack.us/my.php?image=4382ls7.jpg Co dziwne, Spi stable, więcej nie idzie, ni megahercyka, napięcie specjalnie do kalibracji fc 1.7250 w biosie (więcej sie nie dało) nb lekko podbite (i925x) imemki 5:4 czy jakoś tak na 1.9v .. Okropnie piszczały cewki w stresie i nb myślałem że od temperatury odkleji mi sie z laminatu ;) Ale w pore dałem mu nawiew i było znośnie. Temp proca ok -5*C, dokłądnie nie wiem bo Abit EQ poniżej zera nie wskazuje, ale jak na parowniku miałem -16* to proc miał 0, no a do -20 sie udało dojść w stresie więc szacuje wynik na -5 ;P Jakies rady na przyszłość? ; ] BTW Próbowałem też PCI ustawić sztywno, ale tylko auto działa :| Chyba chipset taki se.. P.S Ktoś mi oszacuje ile taki celafon dawał mi wattów na parownik przy tych ustawieniach w stresie ? :P Edytowane 12 Lutego 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Nie wiem ile watt, ale wiem, że "takie se" WC ciągnie spokojnie nieco cieplejszego celka :D : Oczywiście takty nie są jakieś kosmiczne, bo przy takim setupie spokojnie do 4.8-5Gigsów bym dobił Jakby kto pytał. Vcore przy dużych wartościach biosowych ustawione na +0.2v, przy małych różnica jest większa ;) (1.2875v bios - 1.64v real :D ) Edytowane 12 Lutego 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Czemu masz cieplejszego niz ja tego Celka? :P Niższe vcore i całkiem inny model, nie wiem jakie sa róznice wattów w 326 i 325 ale pewnie są ;> Tylko jakie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Twój (325, E0): Thermal Design Power: 84W Thermal Specification: 67.7°C Core Voltage: 1.287V-1.4V Mój (326 G1): Thermal Design Power: 84W Thermal Specification: 67.7°C Core Voltage: 1.25V-1.400V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 tez mam 326 G1 ale nie chce na fsb 200 na def vcore wstac... tzn wstaje ale do biosu juz niewejde. max to 180x19 (def 1.35V temp max 45-48*C) ehhh te 1.4 - 1.45 dac i fsb 200 pyknie :P ps. czym polaczyc te nieszczesne piny na procu zeby napiecie podniesc. ale zeby bylo wmiare latwo dostepne bo mieszkam w malym miescie chcem to zrobic: http://www.vr-zone.com/index.php?i=3931&s=9 laczylem juz nóżki w sockecie ale niedziala (bezsens) - wstaje na 1.35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Nozek nigdy nie laczylem. Moj cwel robi 19x200 przy 1.36v w pelni stabilnie (8h prime) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam :) Mój konfig : 1. Celek D336 2,8Ghz 2. Asus P5Ad2-E Premium 3. 2x256mb A-Data 533Mhz 4. Mustang 400W - linia 12V - 10A :) I teraz doszedłem na tym zestawie do 3,8Ghz, wszystko super stabilnie 4 godziny w orthosie i temperatura w stresie 70 st. !! Procek jest chlodzony boxowym wiatrakiem, i teraz mam pytanie czy jak postawie kompa przy oknie to czy zajde na tym zestawie do 4,5 Ghz ?? Czy to zalezy od temperatury, czy może od zasilcza bo jest do [gluteus maximus] to wiadomo :), natomiast temperatury mojego celka są chyba w miare dopuszczalne przy zamknietym oknie :) 70 st. to chyba dobrze :) Co wy na to ?:) pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) Cos dziwnego ... kiedys na tych ustawieniach lub bardzo podobnych podkrecilem moja celinke do 3,8 ghz i hulala az milo, teraz nawet komp nie wstaje, tzn wstaje ale jest napisane ze OC FAILED ocb ? :( Rewizja procka to E0 model D26 Edytowane 21 Lutego 2007 przez Vault Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 To mam pytanie, bo chciałem kupić Core pod Asus P5n-e Sli - Nforce 650i Sli, ale ceny za selekty to 700 i wyżej. 2gb ramu i 7900 galaxy. Pytanie jak podkrecony do 4ghz celek będzie sprawował się w grach (no dwa miesiące wytrzymam bez core 2 duo), chodzi mi o gothic3, supreme commander 2 i starsze tytuly. Czy nadal jest tak, ze celiny sa tak bardzo słabe w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Tak... :) to nie jest procek skierowany do zapalonych graczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Tak... :) to nie jest procek skierowany do zapalonych graczy :) Celeron D to nie taki najgorszy procesor do gierek ... Jesli znajdziesz celinke i dobre mobo i dokrecisz ja do 4ghz to zyj nie umieraj roznica pomiedzy c2d a ta celinka przy jakiejs midrangowej karcie graficznej nie bedzie az tak katastrofalna ... chyba ze zamiezasz kupic jakiegos potworka z obsluga dx10 ;] to wtedy cd2 pokazuje skrzydelka :) Czy ktos mi pomoze w moim problemie czy mam zalozyc nowy watek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Takie male pytanko (przepraszam, nie mam czasu czytac tematu) : Czy celki D326 (te najtansze ;-), po ok. 110zl) tak samo sie ladnie kreca jak modele D352 ? Planuje go krecic (jesli znajde na to czas ) na mobo Gigabyte DS4 rev. 1.0 i freonach :wink: . Dzieki piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Takie male pytanko (przepraszam, nie mam czasu czytac tematu) : Czy celki D326 (te najtansze ;-), po ok. 110zl) tak samo sie ladnie kreca jak modele D352 ? Planuje go krecic (jesli znajde na to czas ) na mobo Gigabyte DS4 rev. 1.0 i freonach :wink: . Dzieki piotres Generalnie te nizjnizsze modele powinienes wykrecic na 3.6 GHz bez zmiany napiec..ale Prescott sie grzeje. Ja D352 wykrecilem na 4817MHz na boxie , bez zmiany V na procku i dalej memki mnie nie puszczaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Takie male pytanko (przepraszam, nie mam czasu czytac tematu) : Czy celki D326 (te najtansze ;-), po ok. 110zl) tak samo sie ladnie kreca jak modele D352 ? Planuje go krecic (jesli znajde na to czas ) na mobo Gigabyte DS4 rev. 1.0 i freonach :wink: . Dzieki piotres tak dobrze kręcą sie tylko cedar mille czyli celki z 512kb kaszy i weykonane w procesie 0.65 z tego co pamiętam sa to 347, 352 i 360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Fajnie, chyba zdecyduje sie na ktoregos z tych d347, lub 352 lub 360, pytanko jeszcze jaka serie brac (nowki ze sklepu) pod katem OC i tydzien (jesli to ma jakies znaczenie) ? :-P Aha i jakie one maja mnozniki ? (poszczegolne modele) Jesli ktos ma info takie ktore z P4 631 z obecnie dostepnych w sklepach ladnie sie kreca to takze prosze o info :D . Z gory dziekuje. piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 piotres, w intelach raczej nie masz "dobrych" i "złych" tygodni, jest po prostu loteria. Multi: 347 - 23 352 - 24 356 - 25 360 - 26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ja na mojego celka nie mogę narzekać. 5,27Ghz na powietrzu (w ogrzewanym pokoju), jak dla mnie ok. D347 jak już było napisane, ma mnożnik x23. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 @ Mistrz A czym chłodzisz ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ja na mojego celka nie mogę narzekać. 5,27Ghz na powietrzu (w ogrzewanym pokoju), jak dla mnie ok. D347 jak już było napisane, ma mnożnik x23. Lepiej Ci leci niż mi na WC ;) Mogłem go nie sprzedawać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) A no mogłeś nie sprzedawać. :) Chłodzę powietrzem, pisałem już, chyba że chodzi o konkrety to Ninja. Zostało mi jeszcze otwarcie okna i na 5,3Ghz liczę. Clockgen mi tak pomógł :wink: Edytowane 27 Lutego 2007 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 to ktos pomoze b cos dalej stoje w miejscu ? a moze nikt nie wie ? jedno jest pewne ja nie wiem :P do tej pory mialem amd a po przesiadce na intela kurde jakos cieniutko, ludzie dajcie cynk bo moj asus sie marnuje :( to ktos pomoze b cos dalej stoje w miejscu ? a moze nikt nie wie ? jedno jest pewne ja nie wiem :P do tej pory mialem amd a po przesiadce na intela kurde jakos cieniutko, ludzie dajcie cynk bo moj asus sie marnuje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 teraz takie szybkie pytanko. czy taki lakier do laczenia sciezek w szybach nie zniszczy proca?? ewentualnie czym go zmyc aby nie uszkodzic proca?? a gdzie mozna by dostac takie cos piszace co przewodzi prad i czy w ogole jest cos takiego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...