PC_Speaker Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Znajomy cośtam na Bartku łaczył dobrze zgniataną pasta titan silver ... i o dziwo działało ... tylko że się trochę "omielił" coby to rozdrobnić jak najbardziej .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Czy ktoś sprawdzał kompatybilność D 331 z 965P? Dokonałem takiego zakupu i boję się czy to zadziałą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Czy ktoś sprawdzał kompatybilność D 331 z 965P? Dokonałem takiego zakupu i boję się czy to zadziałą...a dlaczego ma nie dzialac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 No i mam D 331, działa ok :) Tylko coś dziwnie się podkręca... 3,6GHz lekko, 3,7Ghz bez większych kłopotów, a od >3,7GHz nie pomaga mu zwiększanie V. Na FSB 200 nie wstaje nawet na 1,5V... Mobo raczej wykluczam, chyba koniec proca <_< Temp mam <45* w stressie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Tylko coś dziwnie się podkręca... 3,6GHz lekko, 3,7Ghz bez większych kłopotów, a od >3,7GHz nie pomaga mu zwiększanie V. Na FSB 200 nie wstaje nawet na 1,5V...taaa też tak mam z moim 330J 3,7 żaden problem ale wyżej to porażka praktycznie zero stabilności pomimo dużego vcore, oraz tempy w stress ok 60 stopni, trzeba to zmienić chyba na cedara lub jakiś e4xxx bo co to z zabawa jak po 20 minutach od złożenia kompa dojechałem do maxa procka <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 No to bez sensu, papu (V) jest, temperatura niziutka, ale OC w miejscu <_< Ten proc to i tak przejściówka, przez ok miesiąc trzeba wytrzymać :wink: Myślałem, że pobawię się dłużej niż chwile w OC... W kwestii zabawy, AMD rządzi B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.i.e.p. Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Witam wszystkich ;] [lame post on]Mam od dłuższego czasu Celka D 335 i coś z niego wyciągam, nie za duzo ale zawsze coś. Najwięcej to FSB 178, przy standardowym napięciu !! Przy wyższym FSB komp się włącza ale nie chce wejść do WIN'a. Wyskakuje BLUE SCREEN i błąd NTFS.SYS. Myslę że to spowodowane jest HDD (samsung 20.4GB SV 2042 :( ) [lame post off] Zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami, uwagami, problemami jakie wystąpiły podczas o/c ww procków :) Na jakich płytach kręciliście itp ;] Mój osobisty rekordzik (niestabilny niestety) w sigu ;] Lista Celeronów D znajduje się tutaj. A tutaj takie małe podsumowanie oc: Stan z dnia 12 lutego 2oo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Mam 347 cedara z 3.06 na fsb 166 poszedl ole o 175 i 4gh to moge pomazyc ;( 1,5v dostal i nic :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 a jak puszczasz pamięci co ? :) 1:1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Na innych trybach memek mobo nie wstaje :| bardzo sie tym nie martwie bo za miesiac moze dwa wymienie na C2D. W dodatku teraz cos sie pochrzanilo i dyski jada na PIO ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Ciulowa mobo ;) Nie martw się, sam mam znajomego z D347 i też ledwo 4,3GHz robi... na 1,6V. Zdarzają się i takie padaki ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Mobo sobie spokojnie radzi z takimi rzeczami ;) podejrzewam ze proc sie skonczyl i trafilem na mula strasznego :| Jakos sie na nim pomecze. E2160 czy E4300 ??? co bedzie lepsze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Widzę, żę ja miałem szczęście co do sztuki (dzięki Tuning-komp :wink: ). Ktoś chętny? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Ja myślałem że wszystkie Cedar Mill sie pięknie kręcą, ja też chyba trafiłem przyzwoitego - http://moach.hearselands.com/cel4600superpi16m.jpg Tyle oczywiście kręciłem tylko na testy bo mi szkoda mobo i zasiłki. Napięcie w stresie było 1.34 V, a to i tak dałem na zapas bo nie chciało mi sie szukać niższego, bo i po co. Na codzień używam na default. Ogólnie procki bardzo kiepskie, zwłaszcza tak sie grzejąc i żrejąc tyle prądu. Mam nadzieje że w czerwcu sobie już bede mógł sprawić jakiegoś Core 2 Duo/Pentium E. Edytowane 23 Maja 2007 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zmiana biosu fsb:175 zwiechy 170 stabilnie 1,4V 50C 166 stabilnie na 1,3V real 37C Teraz jade na fsb-166, 3,8Ghz na boxie. Czekam na chlodziwo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 podam dziwną radę.... jak chcesz osiągnąć FSB = 200 to zmostkuj lub zaizoluj (nie pamiętam jak to szło) pady na cepie .... bo rozumiem że chodzi o CM'ka ... Jak coś to na extremesys. masz schematów od czorta dla LGA. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Tomcat już nie ma najszybszego Celka na świecie :mrgreen: Widzieli to ? ;] http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=149246 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ciekawy jak się te CM'y będa kręciły na P35 .... bo takich wyników chyba jeszcze nikt nie zamieścił prawda ?? W sumie gość załozył klub "over 8GHz" .... miła perspektywa :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 buuu zabrali mi zabawki..ja tyż chce 8 ghz buuu ide z tej piaskownicy :wink: tak serio to nic tyko pogratulować sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 witam. pytanko :) mam celeronka D320 [2,4] i kręci się tylko do ~2750 [FSB 152], gdy zwiększę powyżej 152 to wysiada mi net [:D] mam kartę RaLink 2400 [radiówka], wie ktoś może co może być tego przyczyną? w biosie mam coś takiego jak PCI frequency cośtam cośtam *synchronous *asynchronous co bym nie ustawił, net siada program sterujący od karty działa ale nie wykrywa żadnego nadajnika :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoph Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 na 100% nie masz blokady PCI/AGP na plycie glownej, wiec jezeli nie chcesz sobie rozwalisc karty sieciowej, muzycznej czy graficznej to zmien plyte albo nie krec wcale, net nie dziala pewnie dlatego ze masz go podlaczonego do karty sieciowej ktora jest w slocie PCI a jezeli wartosc jest inna niz 33Mhz dla PCI i 66mhz dla AGP to uzadzenia moga pracowac niestabilnie, ja mam plyte tez bez blokady dlatego nie moge krecic "bezpiecznie" ale juz niedlugo przesiadka na Athlona X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zmienilem chlodzenie na Freezer PRO i moj D347 idzie na fsb=200 bios podaje 1.31V Jednak box nie dawal rady albo pasta doopna jest w boxie i cep sie gotowal :-| Niby mam to co chcialem osiagnac fsb=200 ale teraz mysle ze jak tak latwo poszlo to moze z niego 5ghz wycisnaj jakos by dalo rade?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Przyznam że mało sensowny zakup zrobiłeś. Zamiast kupować chłodzenie lepiej było zmienić procka na nowego Celerona któregoś. Przy 2.70 GHz jego wydajność jest taka jak Celerona D przy 4.60 GHz (sam miałem takiego), tyle że różnica w poborze prądu jest przynajmniej 2.5-krotna. BOX-owy coolerek przy 2.70 GHz sie nudzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Zamowilem 420 i niedlugo bede testowal ile toto poleci :lol: A memy leca i mnie 2:1 a nie 1:1 jak pisalem kilka postow wczesniej :oops: Teraz ida na 800 4-4-4-10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoishikawa Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Typ procesora Intel Celeron D 335, 3366 MHz (21 x 160) Oryginalna częstotliwość taktowania 2800 MHz Nazwa płyty głównej Asus P4P800 SE (5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) 512mb DDR 3200 jakie kupić do tego chłodzenie?? temperatura na procku oscyluje w granicach 46-52C pozdrawiam i dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 @ryoishikawa : to jest celeron D... znaczy się Prescott... one tak mają ... zmienisz chłodzenie i to da ci jakieś kilka stopni w dół.... no chyba że chcesz to albo WC albo Kaskada albo LN tylko po co ? Zmień na Cedar Milla i będziesz miał spokój. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 @ryoishikawa : to jest celeron D... znaczy się Prescott... one tak mają ... zmienisz chłodzenie i to da ci jakieś kilka stopni w dół.... no chyba że chcesz to albo WC albo Kaskada albo LN tylko po co ? Zmień na Cedar Milla i będziesz miał spokój. Pozdrawiam. Przecie to s 478 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 jakie kupić do tego chłodzenie?? temperatura na procku oscyluje w granicach 46-52CCoś od Scythe lub Thermalrighta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 @Stig: lepiej zajmij się jazdą na torze :D a tak na poważnie : nie sprawdziłem i stąd pomyłka, co nie zmienia faktu, żeto nadal PresHott :twisted: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=244590 1.6v real, AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...