Skocz do zawartości
komarekpl

Warto Zmieniać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wiem że to może być temat kilka razy ruszany , ale czy warto dokładać 100zł (niecałe) i cieszyć się AMD Athlonem 2500 Mobile ,który chciałbym żeby pracował na 2500 Mhz stabilnie , czy poczekać pół roku , lub więcej jak już na dobre wejdą

64-bitowce (narazie cena mnie nie zadowala :? ) ..... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co chcesz zmieniac Bartona 2500+ na Bartona Mobile 2500+ tylko dla 80MHz. Jeszcze mogłbym to zrozumiec gdybys nic do tego nie dopłacał ale 100zł to jednak cos.

Pozbieraj lepiej pieniązki i zainwestuj w 1GB ram albo nowszą grafe. Albo porostu wstrzymaj sie i za rok kup cos na nowej platformie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra to nawet jak masz te 2300MHz czy 2200MHz to tak czy siak wstrzymalbym sie.

Pozatym na tego Mobila daje ci ktos jakas gwarancje podkrecalnosci do 2500MHz. Bo cos mi sie wydaje ze tez bedziesz mial problem ze stabilnościa przy takiej czestotliwosci.

Ale rob jak uwazasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem wymiana bez sensu . . .

te 200Mhz zauwazalna roznice da ci tylko podczas markow i progsow testujacych bo watpie zebys realnie zauwazyl roznice 3s podczas renderowania obrazow czy kopresji dvd-divx jak cala operacja i tak trwa 10min ...

tak samo z gierkami zauwazysz ze masz 1-2FPS wiecej ? ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi