szogo Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Mialbym prosbe do osób ktore zetknely sie z ta karta...jak sie sprawowala i jak u niej z wysjciem tw.I prosze nie pisac szukaj (naprawde prosze)...jak ktos moglby rzucic linkiem do testu tej karty rowniez bym byl wdzieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Oczywiscie chodzi o karte HIS(zjadlo mi literke przepraszam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Mialem dwa HISy w domu (128mb LE z ramem na 200 i pelnego HISa) i nie polecam zadnego ;[ ,obraz w 3d jakos tak dziwnie "plasal" ;D ,do tego mialy slaba wydajnosc (widac zle timingi) i ogolnie nieciekawe.Do jakosci TV-OUTa nie doszlem bo polazlem wymienic karte :-), Na tym Supergrace co mam teraz Tv-OUT bardzo ladny obraz ma ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 To żes mnie lekko zmartwil:/ moze po prostu byl to taki egzempalrz seria sam jush nie wiem..a mozesz mi powiedziec kiedy miales te dwie karty?(moze to by mi cos pomoglo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 No jush trochu czasu temu to bylo ,jakos na poczatku wakacji, co do tego "plasania" to czytalem ze ten problem wystepuje na niektorych kartach ale tylko z trynitronem jesli masz inny kineskop to raczej bedzie ci to oszczedzone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Aha dzieki...nie nie mam kineskopu trinitron..I jescze jedno moze sa jeszcze inni forumowicze co mieli stycznosc z ta karta to nie krepujcie sie :) tylko piszcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 "]No jush trochu czasu temu to bylo ,jakos na poczatku wakacji, co do tego "plasania" to czytalem ze ten problem wystepuje na niektorych kartach ale tylko z trynitronem jesli masz inny kineskop to raczej bedzie ci to oszczedzone. Mój pierwszy Mint (His Oem) miał 4ns pamięci i kiepski obraz. Obraz falował strasznie i był żałosny. Nie wiem czy była to wina karty , czy kiepskiego zasilacza - Codegen 300W. Wyminiełem na następnego Minta (HIS Oem) ale tym razem dostałem nowszą wersję z pamięciami 3.6ns. Także wyminieniłem sobie zasilacz z Codegena 300W na Enlighta 250W. Drugi HIS oferuje bardzo dobrą jakoscia obrazu , dobrą podkręcalnoscią (bez problemu kręci się na 285/285) i bardzo dobrymi wynikami. Jestem z niej bardzo zadowolony. Aha mam monitor na kinolu Diamondtron NF (więc ta sama technologia co Trinitron) i zero problemów. Teraz jeszcze można Minty (HIS) dostać w świetnej cenie 500zł ... Jedynie uważaj na wersje 128Mb gdyż w większosci mają słabe ukłądy pamieci i sa mocno niedotaktowane ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Ja ogolnie mialem w domu 6 Radeonow 8500. diamondtron to trochu co innego jak trynitron,szczegolnie ze ja mam ten starszy w ksztalcie walca a nie idealnie plaski. Kilka spostrzezen co do kart. 1.HiS 64mb bios 7002 3.6 hynix, obraz w 3D falowal ostro (plasal ;D) jakosc 2D srednia ,podkrecalnosc spora bo na 315/300 tyle ze wyniki wylazily dosc slabe z tego (slabe timingi) 2.HiS 128mbLE 250 rdzen 200 pamieci ;[ ,kosci samsunga 5ns,bios 7006 bodajze ,obraz takze falowal ale slabiej,2D dobre, podkrecalnosc takze spora bo 280 rdzen 255 pamieci ,ale timingi jeshcze gorsze ,na HiSie 64mb przy takich samych taktowaniach mialem lepshe wyniki. 3.Club 3D LE 64mb brak falowania, dobra jakosc 2D ,285/285 sie krecila (obie sztuki jakie mialem) wydajnosc niezla kostki EtronTECH 3,5ns 4.Supergrace 64mb VIVO dobshe sie kreci 300/300 ,jakosc 2D ponad dobra .3D nie faluje ,BARDZO agresywne timingi, karta przy tych samych ustawieniach robila kolo 400 markow wiecej niz HiS,zmienilem bios na orginalny ATI (7008) kreci sie jeshcze deczko lepiej 310/300 ,kostki Hynix 3.3ns :twisted: 5.Mint 64mb pelny ,to wshystko co HiS tylko dali nie ten kabelek i ogolnie gorsze wrazenie pudla niz HiSa Co do slabych timingow HiSow (przynajmniej jakis czas temu) to jesli sie ma kostki hynixa, to raczej bez problemu mozna walnac bios od ati i jest dobshe.Jak walilem bios ati na club3d to karta stawala sie niekrecalna ;[ ps.A zapomnialem dodac ,wiekshosc wersji LE nie posiada drugiego ramdaca = brak pracy wielomonitorowej ;[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Rav: a sprawdzales moze wysjcie TV na tej karcie(his)?? znalazlem jakas recke klonow na sirius.pl i pisali ze wlasnie ten HIS mial na wysjciu na tv na telewizorze tylko 256 kolorow:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Tv-Outa nie sprawdzalem,ale co do tych 256kolorow ,we wshystkich radeonach TV-Outa obsluguje rage theater czyli wszedzie ta sama kostka ,wedlug mnie wshelkie problemy moshna rozwiazac innym biosem/sterami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 proponuje odwiedzic benchmark.pl ----> rekomendacje, tam sa opisy sprzetu sporzadzone przez samych uzytkownikow, dopiszcie sie, napewno innym pomoze gdy beda szukac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Mialbym prosbe do osób ktore zetknely sie z ta karta...jak sie sprawowala i jak u niej z wysjciem tw.I prosze nie pisac szukaj (naprawde prosze)...jak ktos moglby rzucic linkiem do testu tej karty rowniez bym byl wdzieczny. ja mam HiS ale radka 9000 chodzi glancko ale co do 8500 to nie bardzo moge sie wypowiedziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 najlepiej R8500 roznych wersji sa opisane na Twojepc.pl w artykule Wojny Klonów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 pajacyk: no wlasnia tam nie ma opisanego HISA:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 pajacyk: no wlasnia tam nie ma opisanego HISA:/ Jak to nie ma ? Z tego co pamietam jest ... Firma Mint pakuje od jakiegoś czasu własnie HISY w swoje pudełka i spzredaje je pod własną marką. A z tego co pamietam były w recenzji na twojepc 2 Minty (HISY). Co do tych 256 kolorów to wątpie , myślę że cos źle ustawili ... Polecam poprostu kupic w sklepie internetowym. W domu dokąłdnie sobie taką kartę przetestujesz i jesli by Ci się nie spodobała to masz 10dni aby spokojnie ją odesłać ... Chyba najlepszy sposób ... No chyba że jesteś w stanie umówic sie w jakimś sklepie na mozliowśc wrazie czego oddania karty ... Ja sam mam własnie HISA Oem (pakowanego pzrez Minta) i sobie go chwalę. Ma troszeczkę gorszy obraz od np. Herculesa , ale różnica nie jest olbrzymia. A zawsze można trochę kasy zaoszczedzić ... Jedyna wada to głośny cooler , ale zawsze można go wyciszyć ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbicha Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 No chyba że jesteś w stanie umówic sie w jakimś sklepie na mozliowśc wrazie czego oddania karty ...Nie musiz sie umawiac co do zwrotu towaru z sprzedawca ty to mozesz uczynic jest to przewidziane w prawie konsumenckim masz na zwrot 10 dni :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 No chyba że jesteś w stanie umówic sie w jakimś sklepie na mozliowśc wrazie czego oddania karty ...Nie musiz sie umawiac co do zwrotu towaru z sprzedawca ty to mozesz uczynic jest to przewidziane w prawie konsumenckim masz na zwrot 10 dni :D :D :D Zgadza się. Ale z tego co pamietam dotyczy tylko to sytuacji jesli kupuje się coś na odlegośc (np. sklep internetowy). Podczas "normalnego" zakupu ten przepis nie obowiązuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 mam pelnego Radka 8500 by HiS... pamieci Hynix 3,6, bios 7008, niezla jakosc obrazu na TV (lepsza niz na Gainwardzie Gf3ti200 i Kyro2). Nie wiem jak sie kreci, bo nie krece :). Jedyny mankament to wyjacy wentylatorek na karcie... wymienilem calosc na chlodzenie od CLAP'a i jest lux. Polecam. Falowania obrazu nie stwierdzilem. Pracuje w 152x864/100Hz, obraz jest ostry i wyrazny. Monitor to Hyundai f790D (kinol samsunga - dyna flat) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...