Bartolghnet Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 witam was. Na dysku mam temp 48*C . Chcialbym go schlodzic... WC-> RAZOR II na bloki.pl Klikaj tu , Zalman ZM-2HC2 Klikaj tu, czy jakis radiator. Co jest najwydajniejsze z tych chlodzonek a moze cos innego w tych cenach ???. Odpada taki coolerek :D -> klikaj tubo mysle ze nie jest to najwydajniejszy sposob. Pozdrawiam i czekam na odp. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 h2o ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 moze to :lol: ? Cooler , tez tak myslalem, poniewaz mam WC. Wiec raczej sobiem kupie go. :) thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 tiaaa jak masz kase na tego razora2 to bierz, ale na forum np. domel.fm robi fajne bloczki na dyski i na dodatek 2, to była reklama ;) ale imo cichy wentyl, np. artic na 9zł tez sie dobrze sprawuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Bartolghnet jak chcesz Razora II, to raczej poczekaj (chyba ze juz jest...) na wersje z kolankami do tylu, a nie do gory - takie ustawienie jest mocno nieprzemyslane <_< ... albo wlasnie jakiegos home made'a - sam niedlugo cosik na allegro zuce ( jak bede mial motywacje zrobic :lol: ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość //|ssau|L+ Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 tiaaa jak masz kase na tego razora2 to bierz, ale na forum np. domel.fm robi fajne bloczki na dyski i na dodatek 2, to była reklama ;) ale imo cichy wentyl, np. artic na 9zł tez sie dobrze sprawuje :) 1289865[/snapback] Mysle ze wentylek jest najbardziej sensownym rozwiazaniem.. Osobiscie mam polaczenie radiator (sprzedaje je gosc na allegro) + wentyl i temp w granicach 26 stopni przy zamknietej obudowie. Trzeba zauwazyc ze to raptor czyli 10k obrotow na minute.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 he he ja u siebie tak rozwiazalem ten problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 a nie lepiej zrobic swojego bloka homade to tylko 2 rurki + 2 kolanka+ 2blaszki koszt ok 40zl (2o zl lutowanie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 kurde sam niewiem :/ moze zrobie home made ? :/ tylko w materialy sie trzeba zaopatrzyc :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) Ja rozwiązałem to tak: przygotowałem dwa płaskowniki z miedzi 5mm (akurat miałem na zbyciu więc nie mówić mi tu, że przerost formy nad treścią :D ), nwierciłem pod 4 dyski (tyle mam). Do tego przymocowałem wiatrak 92mm puszczony na 5V i temperatura żadnego nie przekracza 30-32*C. Oczywiście całość zapakowana w 3 zatoki 5,25" ale na ich brak nie cierpię. Edytowane 22 Lutego 2005 przez nazir123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Tego zalmana w ogóle nie warto brać pod uwagę. Czytałem testy i tej wersji, i tej nieco starszej (miał chyba mniej heatpipow). IMHO porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 a ja czytałem tą http://www.tweak.pl/artykul/zalman_zm2hc1 i tak źle nie wypadł, ale za drogo jak dla mnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Tylko gdzie w tym teście jakieś temperatury :/ Przecież tak łatwo odczytać je ze smarta choćby everestem. Poza tym połóż dysk na dole obudowy bez żadnego dodatkowego radiatora i puść na niego 80mm wentyl. Myślę, że temperatura spadnie ;) IMHO sam pomysł tego chłodzenia jest trochę poroniony. Rurki cieplne w zamyśle mają służyć do transportu ciepła a nie jego rozpraszania. Gdyby był do nich zamontowany jakiś radiator u góry to może wyniki byłyby lepsze. Naprawde nie wiem gdzie, ale czytałem kilka testów i z reguły temperatury spadały po użyciu tego cuda o 2-5 stopni. Moim zdanie duuużo za mało. Zwłaszcza za takie pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 http://www.pcsilencieux.com/article-30.html http://www.obengware.com/asesoris/zalmanzm-2hc1.htm http://www.frostytech.com/articleview.cfm?...eid=1588&page=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...