Skocz do zawartości
Gość Lanselot

Najmocniejszy Sprzęt Na A64?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lanselot

Generalnie potrzebuję się dowiedzieć, w jaki sprzęt najlepiej zainwestować na tej platformie zakładając, że kasa nie gra większej roli. W odpowiednich działach znajduję tylko tematy dot. poszczególnego sprzętu, a wszelkie testy na WWW uważam za średnio obiektywne ;>. W każdym razie do weryfikacji chciałbym zasięgnąć opinii tutaj, ja jestem zupełnie z innej epoki i dla mnie hi-tech to era Barton 2500 M, ABITa NF7-S i BH5/BH6 ;>. Podobno mocnarne są FX z serii 51/52/53, ale czy dostanę normalnie w sklepie i czy pójdzie na zwykłej płycie S939?

Dla upierdliwych: sprzęt przeznaczony jest do benchmarków ;P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak na szybko:)

FX-55 i do tego Vapochill, DFI SLI, 2x6800GT, 2xA-DATA Vitesta DDR600.

A resztę według uznania:)

Czy dostaniesz tego FX u nas to niestety nie wiem, z Vapochill też moga być problemy, ale jeśli kasa nie gra roli to wszystko można ściągnąć:)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak na szybko:)

FX-55 i do tego Vapochill, DFI SLI, 2x6800GT, 2xA-DATA Vitesta DDR600.

A resztę według uznania:)

Czy dostaniesz tego FX u nas to niestety nie wiem, z Vapochill też moga być problemy, ale jeśli kasa nie gra roli to wszystko można ściągnąć:)

Pozdrawiam!

1289751[/snapback]

karty powinien dostać, gorzej vapochillem, a no i do tego oczywiscie jakis zasilacz typu Antec TruePower 550W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Lanselot

Jak wygląda sprawa wydajności FX-55 względem najlepszego P4 w kwestii obróbki grafiki i zdjęć? Nie mogę znaleźć odpowiednich testów, wszędzie tylko DIII/3DMark.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha więc się wydało :angry:

Nie do benchmarków potrzebujesz tak wypaśnego sprzętu! Robisz u G.Lucasa, na umowę zlecenie, efekty do nowych Gwiezdnych Wojen, a twój dotychczasowy sprzęcior już ledwo dyszy :cry:

Możesz zdradzić coś z fabuły bo jakoś wszyscy milczą jak zaklęci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to dostępny jest już FX-59 ale nie jestem pewien czy ta dostępność obejmuje Polskę...

A co do tego czy lepszy A64 czy P4 to poszukaj sobie w goglach pod hasłem np. fx-55.

Ale z tego co się orientuję to w grach lepszy AMD64, w obróbce grafiki i wideo to obie platwormy mniej więcej na równi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda sprawa wydajności FX-55 względem najlepszego P4 w kwestii obróbki grafiki i zdjęć? Nie mogę znaleźć odpowiednich testów, wszędzie tylko DIII/3DMark.

1289927[/snapback]

http://pclab.pl/art14028.html - tam masz rozne testy FX-55 względem najlepszego P4, nie tylko DIII/3DMark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi