Vault Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Polecilem znajomym taki konfig ( to bylo w lipcu 2004) do 1900 zlotych. Pojechali do sklepu kupili Sempron 2500 Płyta : Asus A7V880 2x Hynix 256/400 (Dual) HDD Western Digital Caviar 80GB (Sata) Graf : Sapphire Rad 9600PRO DVD LG 16x CDRW LITEON MODEM SCORPIUS 56k WINXP PROF SP1/OMEGA DRIVERS 2.5.97/Via Hyperion z Cd od asusa Otoz : Na poczatku wszystko gralo ten poczatek to 5 godzin chodzenia komputera, potem samoistne restarty systemu (!), jak juz pochodzil pare godzin i chceli go wylaczyc to sie nie chcial wylaczyc(!), no to do sklepu z nim (powiedzieli ze konfiguracja jest zla :/) Oddali kompa zaisnstalowalem wszystko od nowa ... system smigal ale nie chcial sie wylaczac(!), no to polecilem im zeby wylaczali manualnie powerem, i tak tez zrobili, komp pochodzil w ten sposob tydzien, po tygodniu gdy jeden ze znajomycjh gral w Pro evolution soccer wyskoczylo niebieskie okienko samoistny reset systemu i od tamtej pory komp sie normalnie wylaczal(!) ale po nastepnym tygodniu podczas logowania gdzies znikal kursor i kupa nie mozna bylo zaladowac systemu .do konca bo nie dalo rady sie zalogowac (!) no to jazda z odzyskiwaniem systemu i tez kupa bo nie moglem zainstalowac kontrolera dysku raid z dyskietki bo nie reagowal podczas instalacji na klawisz F6 (!) pare resetow i wyskoczylo cos takiego ... "Hardware Initiation failed. Please Check Device. The bios does not be instaled press (g) to continiue" !@#$% Co to znaczy po polsu to ja wiem ale co to ma znaczyc >?!?! To ja sie pytam gdzie ta konfiguracja jest zla ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Spróbój wgrac nowego biosa do mombo.Poza tym w tym sklepie gadają głupoty.Konfig zupełnie poprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Przy takich "upierdliwych" błędach to albo MOBO albo RAM, konfig jak najbardziej poprawny, jeden z podzespołów musi być walnięty. Pozdrawiam Prawie zapomniałem zobacz czy płyta jest na bank dobrze założoa, być może są jakieś przebicia z obudowy. Edytowane 21 Lutego 2005 przez MaStEr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Biosik dobra rzecz tylko smierdzi mi to ponownym formatem dysku :/ BTW, jakimi argumentami sie posluzyc zeby kolesie w sklepie zamkneli morde i wzieli ten komputer na testy ??? Mam prawo zobaczyc czy wszystko smiga na danym konfigu u nich w sklepie ??? Czy jak ? bo oni co chwile z innym textem wyskakuja, raz ze nie zainstalowalismy windy kupionej od nich, dwa zly konfig, trzy zle sterowniki, co chwile cos nowego wymyslaja a mnie szlag trafia bo znajomi sie na mnie wyzywaja bo to ja im polecilem tego kompa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Spytaj się dlacego konfiguracja jest zła i co w niej nie gra - jak odpowiedzą to przynajmniej będziesz mógł boki zrywać ze śmiechu :)) Masz gwarancję, więc jak coś jest zwalone to muszą Ci wymienić. Jeśli kupiłeś jako zestaw, to przywozisz im zestaw i nic Cię nie interesuje - oni muszą sprawdzić co jest nie tak i wymienić uszkodzony podzespół. No chyba, że zasilacz jest za słaby - przy takich objawach to też mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meetos Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 1. BIOS 2. RAM 3. Dodatkowo stawiam na zasiłkę - jedyna rzecz którą nie wymieniłeś w opisie a na której na pewno oszczędzona. " po co nam jakaś droga obudowa, kupmy jakąś za 100zł i styknie z 300W PSU ... :| " A co do tego komuniakatu: "Hardware Initiation failed. Please Check Device. The bios does not be instaled press (g) to continiue" W wolnym tłumaczeniu: Instalacja urządzeń zawiodła. Sprawdz urządzenia. BIOS nie został zainstalowany, wciśnij [g] aby kontynuować... " Czyli marsz do sklepu i niech fleszują BIOS'ik. I powiedz im gdzie się uczyli składać kompy puszczajac takie teksty "... zła konfiguracja bo windy u nich nie kupiłeś..." :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 kumpel ma durona 1800@2200 512 ramu i fx 5200 ultra i mu smiga na 300 i nie ma zdanych problemow ... mysliecie ze to moze byc zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 co prawda system ktory napisales nie jest jakis bardzo pradozerny ale nigdy nie wiadomo jak napiecia trzyma jakis codegen 300W ... czy inne tego typu badziewie ... ( tracer, megabajt ) jednak przede wszystkim to stawial bym na plyte aka biosik ktory mozesz zfleshowac sam i nie grozi to wcale reinstalem windy. ram moze byc jakos niedocisniety albo zwalony. przydalo by sie tez sprawdzic jak dziala w innych slotach i czy oby na pewno siedzi w dobrych ... co do tego sklepu to trafili ci sie jacys pseudo specjalisci . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...