Skocz do zawartości
stop1990

Jak Usunac Plik - Zadanie Dla Eksperta ! Naprawde

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na poczatek powiem ze szukalem postow na forach jak sobie z moim problemem poradzic ale wszystkie rady byly mi znane i nie pomagaja:(

Opis problemu: sciagnalem z sieci sobie rozne "smieci" do mojej nokii. Jedna z nich przejzalem i chcialem wywalic i ... nie moglem. Ale spoko mialem juz tak nie raz wiec najpierw proba usuniecia smieci pod NC (Nortonem), nie udalo sie, wiec sprobowalem KillBilem i tez nic wiec KillBil przy uruchhamianiu kompa = tez nic. No wiec wszedlem w tryb awaryjny i od nowa tj. NC, potem KillBil i KillBil przy starcie kompa. No i sie zaczynam martwic. Folder jak byl tak jest ?? Zauwazylem ze podfoldery ktorych nie moze usunac "bo inny program moze ich uzywac lub nazwa jest za dluga" sa puste (wczesniej je oczywiscie oproznilem). Dodam ze zrobilem skan dyskow, defragmentacje, RecCleanerem przelecialem rejestr i go wyczyscilem i nic !! Powiem szczerz ze pomysly mi sie pokonczyly ??

Ciekaw jestem czy ktoś jest taki dobry i wie jak sobie z tym poradzic??

Bardzo zainteresowany i ciekawy propozycji siedze i czekam :)

pozdrawiam

Edytowane przez stop1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, na poczatek powiem ze szukalem postow na forach jak sobie z moim problemem poradzic ale wszystkie rady byly mi znane i nie pomagaja:(

Opis problemu: sciagnalem z sieci sobie rozne "smieci" do mojej nokii. Jedna z nich przejzalem i chcialem wywalic i ... nie moglem. Ale spoko mialem juz tak nie raz wiec najpierw proba usuniecia smieci pod NC (Nortonem), nie udalo sie, wiec sprobowalem KillBilem i tez nic wiec KillBil przy uruchhamianiu kompa = tez nic. No wiec wszedlem w tryb awaryjny i od nowa tj. NC, potem KillBil i KillBil przy starcie kompa. No i sie zaczynam martwic. Folder jak byl tak jest ?? Zauwazylem ze podfoldery ktorych nie moze usunac "bo inny program moze ich uzywac lub nazwa jest za dluga" sa puste (wczesniej je oczywiscie oproznilem). Dodam ze zrobilem skan dyskow, defragmentacje, RecCleanerem przelecialem rejestr i go wyczyscilem i nic !! Powiem szczerz ze pomysly mi sie pokonczyly ??

Ciekaw jestem czy ktoś jest taki dobry i wie jak sobie z tym poradzic??

Bardzo zainteresowany i ciekawy propozycji siedze i czekam :)

pozdrawiam

1290230[/snapback]

POszukaj programu "copylock" i zobacz tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety CopyLock wywala komunikat jak zaznaczam dany folder (lub inny podfolder) o tersci: "The operation failed because of an internal system error" :( A pod dosem to jaka komende trzeba dac zeby usunac?? A i skopiowalem kilka rzeczy (podfolderow ) z tego trefnego i tych skopiowanych w nowym miejscu tez nie moge usunac ani zmienic nazwy?? POMOCY !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość //|ssau|L+

Niestety CopyLock wywala komunikat jak zaznaczam dany folder (lub inny podfolder) o tersci: "The operation failed because of an internal system error"  :( A pod dosem to jaka komende trzeba dac zeby usunac??  A i skopiowalem kilka rzeczy (podfolderow ) z tego trefnego i tych skopiowanych w nowym miejscu tez nie moge usunac ani zmienic nazwy?? POMOCY !!

1290299[/snapback]

jesli istnieje mozliwosc podepnij dysk do innego kompa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie pech, poszukaj na necie sterow do NTFS z pod DOS-a.

Probowales tego Knoppixia??

Scandisk z opcja odzyskiwania (nie pamietam litery)

A moze na hard-core :wink: , diskeditor (niepamietam jak to sie pisze). Tam jest widok drzewa katalogow (F1-F6, nie wiem ktory), moze to troche potrwac, tam poszukaj wpisu do tablicy i wywal go. Powinno sie juz dac go nadpisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to problem w koncu udalo mi sie usunac niechciany plik. Powiem tyle ze w dosie odebralem wszystkie atrybuty katalogom i plikom ktore nie chcialy sie usunac i w koncu w win xp udalo sie niektorym katalogom zmienic nazwy i je usunac. uuuuuuuuffffffff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi