Szemhazej Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Witam Chciałbym zmodyfikować bios karty GAINWARD 6600 GS na PCI-E tak aby nie musial ustawiac w biosie wyzszego taktowania. Chcialbym zgrac i zmodyfikowac bios a nastepnie go wgrac spowortem. O ile narzedzie do wgrywania biosu jest na stronie producenta, tak mam problem ze znalezieniem programu ktory zedytuje bios karty na PCI-E. Prosze o info, ewentualne linki do przydatnych programików. Pozdrawiam Szem Edytowane 22 Lutego 2005 przez Szemhazej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 sprobuj tym programem u mnie on dziala ale nie obsluguje mojej karty bo jest na AGP ale twoja powinno wykryc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Dziekuje. Zadziałał. teraz tylko czy mozecie mi polecic jakis programik do pobrania biosu z karty. Pozdrawiam Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Dziekuje. Zadziałał. teraz tylko czy mozecie mi polecic jakis programik do pobrania biosu z karty. Pozdrawiam Szem 1290604[/snapback] Tu msz to czego szukasz :D Użyj wersji do 6800, po rozpakowaniu w pliku txt masz instrukcje z komendami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Dziekuje.... programiki dzialaja. Udalo mi sie zgrac orginalny bios z karty, zedytowalem go zwiekszylem czestotliwosci pamieci i gpu narazie 300/550@400@580... zapisalem bios wgrywam na karte... wszystko oki. restartuje wszystko oki. Wgrywa sie windows... sprawdzam efekty ... a karta nadal mi zglasza 300/550. Gdzie popelniam blad? Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...